MotoGP

Quartararo z zlomljenim palcem na nogi vprašljiv za dirko v Assnu

Amsterdam, 22. 06. 2023 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.K., A.V.
Komentarji
12

Fabio Quartararo v aktualni sezoni dirkanja v razredu MotoGP še išče pravo formo. Francoskemu dirkaču, ki je letos samo enkrat stal na stopničkah, jo je tik pred VN Nizozemske zagodla še poškodba, ki pa je ni staknil na dirkališču, temveč med tekom po ulicah Amsterdama. Rentgenski pregled je potrdil, da si je nekdanji svetovni prvak zlomil palec na levi nogi.

Fabio Quartararo na zmago čaka že več kot eno leto, saj je bil nazadnje najhitrejši na lanski VN Nemčije. Svetovni prvak iz leta 2021 je bil lani na dobri poti do ponovne pridobitve naslova, prav na Nizozemskem pa se mu je sezona nato zalomila in naslov prvaka mu je v drugem delu sezone speljal Francesco Bagnaia.

24-letni Francoz pa tudi tokrat na Nizozemskem nima sreče. Med tekom po ulicah Amsterdama je namreč padel in si zlomil palec na levi nogi, s čimer je njegov nastop ta konec tedna pod velikim vprašajem. "Zvil sem si gleženj in palec na nogi, čez eno uro me čaka slikanje. Upam, da ni nič resnega," je pred rentgenskim pregledom medijem na Nizozemskem zaupal Quartararo in na pol v šali dodal: "Imel sem hudo nesrečo! Tekel sem, se spotaknil in padel ... tek je nevaren!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Yamahin dirkač lahko le upa, da poškodba ne bo vplivala na njegovo vožnjo ta konec tedna v Assnu, kjer je steza, sestavljena iz 18 ovinkov, zelo dinamična. "Rekel bi, da (poškodba op. a.) ne (bo vplivala na dirkanje op. a.), vendar bom vzel nekaj protibolečinskih tablet, ker se pojavi bolečina, ko moram prenesti težo na levo stran. Torej bom veliko bolj utrujen, vendar je to del službe," je oviro komentiral Francoz.

Fabio Quartararo
Fabio Quartararo FOTO: AP

Quartararo se je na vseh letošnjih dirkah vpisal med dobitnike točk, a le na VN Amerik stal na stopničkah. S 57 točkami v skupnem seštevku zaseda osmo mesto in za vodilnim Peccom, s katerim se je še lani boril za naslov prvaka, zaostaja že debele 103 točke.

"Zame je jasno, da če ne bom hiter v Assnu, ne bom hiter nikjer, ker mislim, da je to ena mojih najljubših stez. Vedno sem bil hiter na tej stezi, tudi če sem imel nekaj težav z motociklom," je dejal Quartararo o nizozemskem prizorišču, kjer je zmagal leta 2021. "Pričakovali smo, da bomo hitri na Sachsenringu, a nismo bili. Zato upam, da bomo tokrat dosegli odličen rezultat in se odpravili na dopust v odličnem položaju," je še povedal nekdanji prvak.

VN Nizozemske Assen

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dolar Kramp
24. 06. 2023 11.08
Z Markotom skupaj v penzijo!
Dolar Kramp
22. 06. 2023 15.39
+6
Ja počas bo tud on kariero zaključu.
Kaktus-x
23. 06. 2023 08.08
+11
Dej Korl ne trobezljaj neumnosti, vsi vemo, pa tudi iz Ducatijevega tabora so to potrdili, da je pri njih velik poudarek na voznikih za razliko od Honde, tam so bili do Markeca prepričani da lahko vsak zmaguje z njihovim motorjem. Dejstvo je da so se s podpovprečnim Marcom opekli, losat se ga pa tudi ne morejo, ker ga nihče noče, to niti ne zanikajo več.
Sailer2
22. 06. 2023 15.19
-2
ne vem kva se sploh gre, profi športniki so v dvoranah ter na na trekih (gumah)...taki milijoni, kva tut odgovorni z unmu Linm delajo pa tut ne vem, un Lin prov zgleda en ''presranec'' ter nič drugega več, sreča da je imel Lorenza res Rossi-ja ter nič drugega, brez njih je en burek od šefa!