MotoGP

Martin na obeh treningih pred vsemi

Ljubljana, 27. 10. 2023 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Motociklistična sezona dosega vrelišče. Do konca sezone so še štiri prizorišča, pred vrati pa VN Tajske. 16 od 20 dirk v prvenstvu ima aktualni prvak Italijan Francesco Pecco Bagnaia, ki je na čelu skupnega seštevka s 366 točkami, Španec Jorge Martin je dosegel 339 točk, tretji, Marco Bezzecchi iz Italije, pa 293. Pred sobotno sprint dirko in nedeljsko osrednjo preizkušnjo podaljšanega dirkaškega konca tedna so dirkači vseh razredov opravili prosta treninga. V kraljevem je bil na obeh pred vsemi Jorge Martin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnimo, pred dnevi je VN Avstralije dobil Francoz Johann Zarco, ki je sploh prvič slavil v kraljevskem razredu motoGP. Na dirki svetovnega prvenstva na Phillip Islandu je bil drugi vodilni v prvenstvu in branilec naslova, Italijan Francesco Bagnaia, tretje mesto pa je osvojil drugi Italijan Fabio Di Giannantonio. Španec Jorge Martin je po težavah v zaključku dirke osvojil končno peto mesto, sprintersko dirko pa so zaradi slabega vremena odpovedali. Španec je dobro formo z zadnjih dirk prenesel tudi v Buriram, saj je bil najhitrejši na obeh prostih treningih in s tem že izpostavil kandidaturo za vrhunski rezultat na VN Tajske. Tako na sobotni sprinterski dirki kot nedeljski osrednji preizkušnji VN Tajske. Bo po koncu podaljšanega dirkaškega vikenda v Buriramu že vodilni v prvenstvu? Gotovo bo imel na to temo kaj reči vodilni in aktualni šampion Francesco Bagnaia ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Martin je s srednje mehkimi novimi pnevmatikami najbolje "oddelal" prvi prosti trening pred VN Tajske, kjer je v lanski sezoni nekoliko presenetljivo na povsem mokri preizkušnji slavil Portugalec Miguel Oliveira. Za vročim Špancem, ki je še kako v igri za laskavi naslov svetovnega prvaka, je drugi čas prvega prostega treninga v Buriramu dosegel njegov rojak Maverick Vinales, tretjega pa še en Španec Pol Espargaro

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodilni v prvenstvu in aktualni svetovni prvak Francesco Bagnaia je dosegel deseti čas, lanski zmagovalec Oliveira pa je bil povsem pri repu. Podobno tudi lastnik rekorda steze Italijan Marco Bezzecchi in Španec Marc Marquez, ki drži najboljši čas kroga med dirko leta 2019. Tradicionalno pa se uvodnemu prostemu treningu še lahko gleda v zobe, saj je večina dirkačev še preizkušala stezo v Buriramu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moto3 povsem v znaku Masie
Jaume Masia, vodilni v prvenstvu najšibkejšega razreda moto3, je z najboljšim časom petkovega prostega treninga napovedal, da bo tudi na osrednji dirki ob koncu tedna med glavnimi kandidati, ne samo za stopničke, tudi za zmago. Masia je imel na obeh treningih najboljši čas, na drugem je svojega uvodnega še izboljšal za nekaj stotink. Najbolj se mu je približal Kolumbijec David Alonso, tretji čas pa je pripadel Brazilcu Diogu Moreiri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnjo dirko razreda moto3 v Avstraliji je sicer dobil Turek Denis Oncu. Slavil je tretjič v karieri. V deževnih razmerah je bil boljši od Japonca Ajuma Sasakija in domačina Joela Kelsa. V skupnem seštevku se je vodilnemu Špancu Jaumeju Masii na vsega štiri točke približal Sasaki. Tretji je še en Španec Daniel Holgado, ki je zbral 195 točk.

Pedro Acosta v moto2
Španec Pedro Acosta bi si težko želel še boljšega izhodišča pred nadaljevanjem podaljšanega dirkaškega vikenda v Buriramu. Španec se je izkazal z najhitrejšo "izvedbo" na obeh treningih in povsem zaznamoval petkovo dogajanje v srednjem motociklističnem razredu. Tudi drugo in tretje mesto na petkovih uvodnih treningih je "odšlo" v Španijo. Drugi čas je dosegel Marcos Ramirez, tretjega pa Fermin Aldeguer

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnimo, zadnjo dirko razreda moto2 so prekinili po devetih krogih, slavil pa je Italijan Tony Arbolino pred Špancema Aronom Canetom in Ferminom Aldeguerjem. V tem razredu so razdelili polovične točke za skupni seštevek. V skupnem seštevku je še naprej vodilni Španec Pedro Acosta, ki je zbral 280,5 točke. Arbolino je drugi z 224,5 točke, tretji pa Britanec Jake Dixon s 172 točkami.

  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
27. 10. 2023 20.35
-2
Martin je najhitrejši na treningih , to hitrost bo moral prenesti še na dirke oziroma , da bo dirke zaključil kot zmagovalec...
Night fly
27. 10. 2023 18.07
+8
Gledam komentarje spodaj ,,,,pa vidim, da jih povelicevanje germ . zveri med 2. vojno (tudi v Sloveniji) ne gane ,kaj sele ,da bi o tem kaj napisali ........ protestirali , "imetniku " naziva oponirali etc . Pa nic . Naj ostali se zaploskamo ?
Luigi Taveri II.
27. 10. 2023 18.30
-6
Ne, lahko pa poveste zakaj lažete o lastništvu motorja?
Ici
27. 10. 2023 17.56
-8
Bagnaia je dober dirkač, ampak Martin je ta trenutek boljši. Če ga ne bodu "ustavili" šefi iz Borgo Panigaleja, bo prvak. Če ne, bo prvak Bagnaia, kar bi bilo pravzaprav logično. Bomo videli.
Luigi Taveri II.
27. 10. 2023 18.08
-8
Odvisno s čim bodo " morali" tvegali tokrat
Samo navijač
27. 10. 2023 15.00
-6
Pogledam komentarje. Korektni brez kakšnega natolcevanja... Pa vsi po 15 minusov ???
VR tak Urbin sin
27. 10. 2023 12.06
-23
Zdaj je že jasno, da bi Martinu akademija škodovala pri napredovanju in stilu vožnje.
VR tak Urbin sin
27. 10. 2023 12.25
-23
Kaj bo moral zaradi Ducatija testirati in tvegati v tem vikendu ?
Luigi Taveri II.
27. 10. 2023 10.46
-12
Martinu trenutno ni para. Vprašanje je le ali bo to znal preliti tudi v točke
SS WikingDivision
27. 10. 2023 10.44
-12