MotoGP

Pri Ducatiju pripravljeni na tretjo dirko sezone

Ljubljana, 30. 04. 2009 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Casey Stoner je ob prihodu v Jerez samozavesten, medtem ko si njegov moštveni kolega Nicky Hayden želi izboljšati rezultate po težavnem začetku sezone.

Avstralec je prepričan, da bo v nedeljo stal na stopničkah.
Avstralec je prepričan, da bo v nedeljo stal na stopničkah. FOTO: Reuters

Po uspešnem testiranju v Jerezu na začetku leta je Stoner trdno odločen, da bo na Veliki nagradi Španije ta konec tedna stal na stopničkah. Svetovni prvak iz leta 2007 je trenutno na tretjem mestu v prvenstvu, po tem ko je na uvodni dirki v Katarju prepričljivo zmagal in preteklo nedeljo na Japonskem osvojil četrto mesto. „V Jerezu mi v preteklosti ni šlo dobro, na zimskih testiranjih pa smo uspeli odpeljati nekaj zelo hitrih krogov in bili uspešni z delom. Ugotovitve s testiranj bomo uporabili kot izhodišče za dober dirkaški konec tedna,“ je povedal Stoner.

Z Ducatijem GP9 smo naredili velik korak naprej in če ne bo slabega vremena ali kakšnih posebnih težav, bi morali v Jerezu motocikel dobro nastaviti. Steze, kjer smo bili vedno uspešni, prihajajo v nadaljevanju sezone, a ostati moramo osredotočeni in nadaljevati z delom, saj lahko vseeno tudi na za nas slabših stezah dosegamo dobre rezultate. Start letošnje sezone je že precej boljši od lanskega, zato moramo ohraniti visoke standarde,“ je še povedal svetovni prvak iz leta 2007.

Hayden želi začeti nizati dobre rezultate.
Hayden želi začeti nizati dobre rezultate. FOTO: Reuters

Nicky Hayden, ki še okreva po poškodbi iz Katarja, je na drugi strani na prvih dveh dirkah sezone zbral zgolj 10 točk. „Ne morem reči, da ni za menoj izjemno težak start sezone. Sedaj nas čaka dirka v Jerezu in čeprav mi na testiranjih tu ni šlo najbolje, gredo stvari navzgor.“ Svetovni prvak iz leta 2006 je kljub slabi japonski dirki optimističen: „V Motegiju se je komuniciranje z ekipo izboljšalo in naše sodelovanje postaja vedno lažje. Veselim se Jereza in ohranjam pozitivno mišljenje. O ponovnem dežju pa nočem niti pomisliti. Trenutno je vremenska napoved dobra, a kot bi si 'zgoraj' želeli gledati dirkače razreda motoGP v dežju,“ se je pošalil Američan in dodal, da si že želi začetka dobre sezone.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xxmany
01. 05. 2009 21.59
Rossijev čas mineva ja...my ass. To je zame trapasto razmišlanje. Valda da njegov čas mineva če tko gledamo. Sej Stonerjev tud pol. hja?
gsxr-750
01. 05. 2009 20.47
bravo speedman za tvojo ugotovitev, normalno da njegov čas mineva, ka si mislo da bo do 60. leta dirkal al kaj... bolj zanimvo je to, da je od 1996 pa do danes v vrhunski formi, malo je takih...
enclovk
01. 05. 2009 18.29
rossi je najbolš. pa zame vodno bo najbolš. stoner je pa po mojem vedno v senci rossija pa tud če je svetovn prvak. večina ljudi hod na dirke sam zarad rossija k je enostavno zakon pa k zna ta prau šov narest v nasprotnem primeru se stoner še posmeja komaj tud če zmaga.
fatamira
01. 05. 2009 17.43
tisti ki ste za stonerja ne prenesete dejstva da je rossi pač najboljši... ;) in ja, njegov čas ne mineva...sam poglej kk je stonerja dans pojedu...sicer pa nwem po čem sklepaš da njegov čas mineva?? :/
fatamira
01. 05. 2009 17.40
njegov čas mineva, je pa prekleto dobr...dej zjasn se...
duke-boy
01. 05. 2009 16.37
ja ja... tipični rossi freaki ja... ka pa! lej preberi si najprej kaj sem napiso... pa ja res je... njegov čas mineva! verjemi! nisem tk nor da bi reko da je minil... rossi je prekleto dober tak kot tut stoner... in bom še enkrat poudaro da tisti ki ste za rossija tega pač ne preneste!
fatamira
01. 05. 2009 15.17
ja sej ka sm pa js rekla :D hja, stoner bo spet meu neke izgovore...rossi pa..:D:Dsam tk naprej..pa je u nedeljo zmaga :P haha
KennyJR
01. 05. 2009 15.11
pa sej ni rekel da je minil, rekel je da mineva. drgač pa rossi je prepričljivo dobil prvi trening, stoner ma težave, bomo vidl kaj bo ju3 zjutri. capirossi je pa fajn presenetu :)
fatamira
01. 05. 2009 14.22
ma pojma nimaš ej...da rossijev čas mineva????2x drugi letos, lani prvak z 9imi zmagami...ka misliš ti istega rossija k js??!
duke-boy
01. 05. 2009 11.54
viking76... ja ti že veš ja! nimam pojma ne! itaq! sploh ga ne podcenjujem prej vsaka mu čast ker je res dober samo ne bo vedno najbolši kr že zaj več ni! mi pa gre na K..... kr ma vedno neke pripombe! ko ne stoji na stopničkah al pa ko ni vsaj drugi se izgovarja čez motor da ni biu vreu nastavlen itd... pa si stonera poglejte... dirkač ki ma jajca in prizna da je na določeni tekmi zaostajal kr so bli drugi boljši od njega! ki je biu rossi v sezoni 2007? kake težave je meu? aja točno ja... z motorom kaj pa drugega! on ni nikol vun s forme ja ja valda valda! pa to je isto kao da mi gre v nos... kaj pa vam ko ste za rossija gre tut stoner v nos al ne? noben ki navija za rossija ne more rečt da mu ne gre v nos da je stoner taka konkurenca rossiju... vsi ga šinfajo da nima pojma pa nevem kaj vse! poleg tega pa ne poznam nobenga ki navija za stonera pa bi šinfo rossija vsi do zaj so priznali da je dober! samo vi ste že tak psihološko zagrenjeni da drugega ne vidite kot pa rossija ko pa ga stoner prehiti... eeeh če ga je spustoooo! ja ja itaq ja! ne bo rossi vedno legenda! tut mick doohan pa ostali niso bli pa jih je kdo drug zamenjo... tak tut rossi ne bo za vedno pa tut stoner ne pa noben! pač očitno je da bo zaj komentar ocenjen z minusi ker resnica boli... želim vam prijetno gledanje dirke! ;)
viking76
01. 05. 2009 09.43
speedman zakaj gre pa teb rossi tok v nos? Dokazano je najboljši dirkač zadnjega desetletja in jaz tebe in podobnih ne razumem kako ga lahko podcenjujete. Tvoj stavek "če stoner letos ne bo ne bo niti rossi" je stavek ki ga lahko izusti samo nekdo ki o moto gp nima pojma ali je pa samo zabit.
duke-boy
01. 05. 2009 09.07
in zaj bojo padali minusi zato ker sem omenil da je stoner boljši... hahahahahaha ;) dajte malo razmislite kaj je prau in kaj ne!
duke-boy
01. 05. 2009 09.05
jaz nevem zakaj je vam rossi vse... njegov čas počasi mineva! letos še pol pa ga več ne bo! in grem stavit da če letos stoner ne bo prvak tut rossi ne bo in bo lorenzo poleg tega bo pa meu stoner več točk!
KennyJR
30. 04. 2009 19.46
hayden ima 4 točke trenutno in nevem kje ste jih vi dobili 10 :S:S
gogi_
30. 04. 2009 19.26
tale stoner je pa vsak dan bolj zabaven,en velik hecek