MotoGP

Prestopi začinili predpoletni premor razreda motoGP

Assen, 30. 06. 2024 12.15 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
2

Čeprav je še pred približno mesecem dni vse kazalo na to, da bo Ducatijev tovarniški sedež naposled le dobil Jorge Martin, se je le nekaj dni pred Veliko nagrado Italije situacija začela zapletati, ko je Marc Marquez jasno in glasno povedal, kakšne so njegove želje za prihodnost. Slika se je počasi začela jasniti in le dan po dirki v Mugellu je padla prva presenetljiva odločitev: Martin je podpisal za Aprilio.

Ko se je s poti umaknil Martin, je za Ducatijevo tovarniško moštvo podpisal Marquez, ki je dobil točno to, kar si je želel: napredovanje v Ducatijevo tovarniško ekipo, kjer si bo garažo delil z dvakratnim prvakom Francescom Bagnaio.

Martin je izgubil bitko za rdeči kombinezon, a kljub temu uresničil dolgotrajno željo: tovarniški sedež. Špancu, ki je z Ducatijem sedemkrat stal na najvišji stopnički, se bo v prihodnji sezoni pri Aprilii pridružil lani tretji v skupnem seštevku Marco Bezzecchi. 25-letni Italijan se je o prestopu pogovoril tudi z lastnikom njegove sedanje ekipe ter dolgoletnim mentorjem Valentinom Rossijem.

Marco Bezzecchi
Marco Bezzecchi FOTO: AP

Domine so se podirale naprej in Enea Bastianini, ki je ostal brez sedeža pri Ducatiju, je hitro našel novega delodajalca. To bo KTM-ovo moštvo Tech3, kjer bo združil moči z Maverickom Vinalesom.

Za prihajajočo sezono ima tako pogodbo urejenih 11 dirkačev, ostali pa bodo morali za svojo prihodnost še poskrbeti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
30. 06. 2024 16.22
+0
Kralj peska bi se moral upokojiti in svet bi bil lepši.
VikiKrema
30. 06. 2024 13.37
+2
Peskar bi moral zaključiti kariero.