MotoGP

Boj za naslov se bo v nedeljo nadaljeval iz ozadja, Martinu rekord steze

Sepang, 22. 10. 2022 06.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
N.M., M.J., J.B.
Komentarji
209

Sobota je bila v Sepangu rezervirana za kvalifikacije pred dirko za VN Malezije. Do najboljšega startnega položaja je z rekordom steze prišel Jorge Martin, iz prve startne vrste bosta začela še Enea Bastianini in Marc Marquez. Vodilni dirkač sezone Francesco Bagnaia je po padcu osvojil deveto mesto, njegov največji konkurent Fabio Quartararo pa še naprej ne najde prave forme in bo začel z 12. položaja. Tretji v skupnem seštevku Aleix Espargaro, ki prav tako še ohranja upe za naslov, je bil deseti.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Le še dve dirki do izteka sezone motoGP
    02:08
    Iz 24UR: Le še dve dirki do izteka sezone motoGP
  • Zaključek kvalifikacij razreda motoGP pred VN Malezije
    06:26
    Zaključek kvalifikacij razreda motoGP pred VN Malezije
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 v Sepangu
    02:36
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 v Sepangu
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 pred VN Malezije
    04:17
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 pred VN Malezije
  • Iz 24UR: Dirka v Maleziji pravi pokazatelj tropskega podnebja
    02:17
    Iz 24UR: Dirka v Maleziji pravi pokazatelj tropskega podnebja
  • Iz 24UR: Še dve dirkii do konca prvenstva
    02:15
    Iz 24UR: Še dve dirkii do konca prvenstva

V prvi skupini kvalifikacij razreda motoGP je bil pod hudim pritiskom vodilni v skupnem seštevku Francesco Bagnaia, ki se zavoljo padca na tretjem prostem treningu ni uvrstil v hitrejšo kvalifikacijsko skupino. A odlični Italijan je zadržal pritisk in si s prvim mestom zagotovil boj za najvišja mesta v drugi skupini. Poleg njega je "napredoval" še Marc Marquez, ki je drugi najboljši čas postavil tik pred iztekom ure. V garaži Ducatija pa vendarle niso bili vsi najbolj vedre volje, za kar je s padcem v zadnjem zavoju svojega hitrega kroga, ki še zdaleč ni bil videti nedolžno, poskrbel Jack Miller

Bagnaia je takoj na začetku hitrejše skupine pokazal, da je svojo formo v primerjavi s petkovimi prostimi treningi močno izboljšal. Ob koncu kvalifikacij, ko je z novimi gumami želel postaviti svoj zadnji hiter krog, pa je znova padel, tako da je ostal brez optimalnega časa. Kljub temu si je privozil deveto startno pozicijo, s katero bo verjetno zadovoljen. Sploh zato, ker je bil njegov najbližji konkurent Fabio Quartararo še počasnejši in bo startal z 12. položaja. Tretji v skupnem seštevku Aleix Espargaro se je v kvalifikacijah prav tako znašel v pesku, dirko bo začel kot deseti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V boju za "pole position" je bil brez prave konkurence Jorge Martin, ki se je kot prvi v zgodovini steze v Sepangu spustil pod mejo minute in 58 sekund. Še več, najhitrejši čas kroga je izboljšal za neverjetne pol sekunde. Drugi je bil Enea Bastianini, tretji pa presenetljivo Marc Marquez. Zakaj presenetljivo? Ker je nekoč serijski prvak elitnega razreda po koncu sobotnega dogajanja priznal, da v Sepangu nima pravega ritma in da še sam ne ve, kako mu je to uspelo. 

"Kvalifikacije so bile dobre, čeprav sploh ne vem, zakaj. S Hondo imamo tu velike težave, na ravnini izgubljamo po dve, tri desetinke. Ne vem, kako mi je uspelo priti do tretjega mesta. Vem pa, da nimam pravega ritma. Dejstvo je, da sem izjemno veliko tvegal, v hitrem krogu sem bil vseskozi na robu padca," je konec kvalifikacij komentiral začudeni Marquez. "Drugo mesto je odlično izhodišče. V petek smo imeli že velike težave, a smo do danes naredili velik napredek. Upam, da bo jutri lepo vreme. Upam, da steza ostane suha," pa si je zaželel drugouvrščeni Enea Bastianini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

moto3:
V najšibkejšem motociklističnem razredu je svetovni prvak že znan. Španec Izan Guevara je dve dirki pred koncem postal svetovni prvak po zmagi v Avstraliji. Guevara ima 65 točk prednosti pred rojakom in moštvenim kolegom Sergiom Garcio, ki ga ne more več ujeti. Prvi so stezo v Sepangu preizkusili dirkači razreda moto3. Spomnimo, najboljši čas prvega prostega treninga v Maleziji je postavil Italijan Denis Foggia (02:12.226), drugi je bil Japonec Ayumu Sasaki, tretji Španec Jaume Masia. Tudi na drugem prostem treningu je bil v ospredju Foggia s časom 2:12.348, drugo mesto je zasedel Španec David Munoz, tretji je bil še en Španec Ivan Ortola

Francesco Bagnaia ima na prvem mestu 233 točk, Fabio Quartararo pa na drugem 219. Po sanjskem razpletu za Italijana bi lahko dobili novega prvaka že ta vikend, v nasprotnem primeru bo zmagovalca dala prav zadnja dirka sezone, ki jo bo gostila španska Valencia.

Sobota je ponudila podobne razmere na stezi v Sepangu, kot so jih dirkači najšibkejšega razreda pričakali uvodni dan dirkaškega dogajanja na predzadnji dirki sezone. Skozi počasnejšo skupino so se med najboljše prebili kar trije Japonci: Rjuseji Jamanaka, Kaioto Toba in Taijo Furusato, kot četrti z vstopnico med najhitrejše pa se je lahko pohvalil še Avstralec Joel Koelso.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najboljše izhodišče pred nedeljsko dirko si je privozil Italijan Dennis Foggia, družbo v prvi vrsti pa mu bosta delala Španca Izan Guevara in Sergio Garcia. V drugi vrsti se bodo v nedeljo postavili Španca Jaume Masia in Daniel Holgado ter Italijan Andrea Migno. Kot veleva napoved, utegne predzadnjo dirko sezone krojiti tudi vreme, saj je napoved nestanovitna. "Nisem pričakoval najboljšega startnega položaja, sem ga pa toliko bolj vesel. V Sepangu so vselej zahtevne razmere in pripravili smo se na to. Tudi psihično. Za nami je lepa sobota, upam, da bo podobno tudi v nedeljo," je po najhitrejšem krogu v kvalifikacijah dejal Italijan Foggia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

moto2: 
V razredu moto2 je bil na prvem treningu najhitrejši Španec Augusto Fernandez, za njim sta se zvrstila njegov rojak Pedro Acosta in kot tretji Italijan Tony Arbolino. Fernandez je padel v zadnji minuti treninga, a je njegov čas "vzdržal" tudi po izteku in bil precej hitrejši od konkurence. Fernandez je dosegel čas 2:06.816, Acosta se ni "spustil" pod dve minuti in šest sekund (2:07.644). Padel je tudi Aron Canet, ki je ob tem povzročil tudi padec Barryja Baltusa, ki se ni mogel umakniti. Baltusa pa so s prizorišča odnesli na nosilih in ga odpeljali na zdravniški pregled.  Dobre pol ure pred koncem drugega prostega treninga v razredu moto2 je začelo močno deževati, močna ploha je poskrbela, da so se dirkači zapeljali v bokse in čakali na nadaljevanje. Trening je bil prekinjen, na stezo je moral varnostni avtomobil, pred tem premorom je bil znova najhitrejši Fernandez. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po daljšem čakanju so dirkači "oddelali" trening do konca, Manuel Gonzalez je bil najhitrejši, sledila sta Marcel Schrotter in Fermin Aldeguer, četrti je bil Fernandez. Sobotni program srednjega razreda je najbolje odprl Avstralec Joe Roberts, ki si je z daleč najboljšim časom počasnejše skupine, tako kot še trojica dirkačev zagotovil mesto v skupini, ki se bo borila za najboljše startne položaje na dirki. Zmagovalec zadnje dirke v razredu moto2 je bil sicer Španec Alonso Lopez. VN Avstralije je zaznamovala nesreča njegovega rojaka Fernandeza, ki je s tem izgubil vodstvo v skupnem seštevku proti Japoncu Aiju Oguri. Slednji je bil v kvalifikacijah hiter od prvega kroga naprej in s tem dal vedeti, da ne bo na lahek način izpustil trenutnega vodstva v prvenstvu. Japonec je na koncu osvojil kvalifikacije in bo startal s prvega mesta. V udarni liniji mu bosta družbo delala še Španec Aron Canet in Italijan Tony Arbolino. Iz druge vrste se bodo podali Otočan Joe Dixon ter Španca Manuel Gonzalez in Augusto Fernandez, ki pa se v kvalifikacijah ni ravno izkazal in bo v nedeljo potreboval "čudež".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

motoGP:
Spomnimo, Južnoafričan Brad Binder iz moštva Red Bull KTM Factory Racing je odpeljal najhitrejši krog na uvodnem prostem treningu pred VN Malezije (1:59,479), zmagovalec zadnje dirke Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) je zasedel drugo mesto z zaostankom 0,097 sekunde, Marc Marquez (Repsol Honda Team) pa je bil tretji. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) je osvojil sedmo mesto, vodilni v svetovnem prvenstvu Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) pa je bil na 11. mestu. Za Marquezom je bil Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP), ki ima še vedno matematične možnosti za osvojitev naslova prvaka, sledili so Joan Mir, Jorge Martin in Quartararo. Prvo deseterico so zaključili Fabio Di Giannantonio, Luca Marini in Marco Bezzecchi.

Drugi prosti trening se je začel z enourno zamudo, razlog je bilo močno deževje, ki je prekinilo trening razreda moto2. Nato so tudi dirkači elitnega motociklističnega razreda prišli na vrsto, steza pa na začetku še ni bila suha. Večino treninga sta se v vodstvu izmenjevala Franco Morbidelli in Johann Zarco, ko so bile v uporabi gume za mokre razmere, toda v zaključku so dirkači uporabili gume za suho stezo in vrstni red se je nato do konca krepko premešal. Najboljši čas je postavil Cal Crutchlow (2:05.710), drugi je bil Bagnaia, tretji Alex Marquez. Sledili so Jack Miller, Zarco, Maverick Vinales, Morbidelli, Joan Mir, Quartararo na devetem in Luca Marini na desetem mestu. 

VN Malezije v Sepangu
VN Malezije v Sepangu FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (209)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rightist
22. 10. 2022 21.56
-5
Dan se bliza h koncu, zacel se je odlicno z razburljivimi motoGP kvalifikacijami, upam , da nam nedeljsko jutro postreze z zanimivo dirko brez padcev ali poskodb.
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 21.59
-2
Torej si to humano misel namenil vsem razen sledilcem Valentina ?
Rightist
22. 10. 2022 21.59
-2
Kdo mi je dal minus, babica ali teta, ali celo njena sestricna, jezdic?
Rightist
22. 10. 2022 21.46
-8
MM93 danes takoj po qualifyingu skromen kot vedno ni znal tocno pojasniti, kako je prisel v 1. startno vrsto. V poznejsih izjavah je to pripisal svoji voznji na vse ali nic, na kar so ga opomnili sele novinarji, opozarjajoc ga na dva nevarna slajda v njegovem najhitrejsem krogu. Zato pa je njegov "ucitelj" Rossi, kot pravi nekdo spodaj, ne morem se spomniti tocno kdo, znaj vedno pojasniti, kako je prisel na 21. mesto. Enkrat je bila asimetricna guma, drugic spet neogrete gume, potem napacne gume, nato napacni tlak v gumah, vcasih ni bil pravilno nastavljen motor....
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 21.49
-6
Ko na vseh prizoriščih ni bilo več asfalta , ki bi ustrezal Valentinu se je spravil na gume...MM pa...prav tako bi ga danes lahko ubrisalo bolj kot Millerja , potem bi muha imel sam 200 komentarjev
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 21.53
-7
Valentino je bil in ostaja mojster izgovorov motoGP-ja...Danes Fabio in Jarvis nimata enega , sicer resničnega izgovora, ki ne bi bil že zlizan.
Rightist
22. 10. 2022 21.53
-9
Ko mu to ne bi bilo dovolj, pa bi prek Ceferina st. zahteval podaljsanje komentiranja do polnoci.
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 21.57
-5
Saj je danes nekaj grozil vsem...lahko bi bil bolj dostojanstven vsaj glede na leta, če mu že obljube povzročajo toliko težav
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 21.45
-6
Bolj zanimiv je gospod iz Švice..."Marquez bi lahko vozil z mavcem na roki" ....na desni roki, kjer so " vse bistvene kontrole" Za Fabia ne vemo kako bo, pa levo ročico samo drži....Kako pritisnjen moraš biti, da lahko na kaj takega pomisliš ?...Tu sploh ne omenjam tega, da to celo zapišeš ....
Rightist
22. 10. 2022 21.36
-9
Sprasujem se, kje je Gogi. Mogoce pa ima danes KuKluxKlan kaksno akcijo in se je udelezuje. Verjetno z mostu nad avtocesto mecejo betonska korita na spodaj drvece avtomobile in se pri tem neizmerno in privoscljivo zabavajo.
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 21.40
-5
Danes je sobota in je dežuren na intenzivni .......rdeči noski
Rightist
22. 10. 2022 21.21
-9
Tudi komentatorjema motociklisticnih dirk na A Kanalu so padle v oko ovacije gledalcev po koncani dirki na Phillip Islandu, ki mu se pred leti niso bili prevec naklonjeni. Vendar ljudje znajo ceniti Marquezovo voljo in ljubezen do dirkanja. Malokateri sportnik bi prebrodil to tezavno obdobje na tak nacin kot on. Ceprav on sam dobro ve, da se lahko malo hujsi padec spremeni v absolutni konec kariere, pa fant ne popusca in danes je plin odvil dobesedno do konca. Mislim, kdor tega ne spostuje, kdor nima posluha za taksno vrnitev v vrhunski sport, zame ni clovek. Pa brez zamere.
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 21.33
-8
Vse se je spremenilo po CAS-u. Sem že zdavnaj napisal kako so se odločili strokovnjaki in športni novinarji. Ne preseneča , da so bili npr. Španci 100% na strani MM, preseneča pa me, da Italijani niso bili in da je 10% vso krivdo pripisalo Rossiju. Gledalci ne hodijo na dirke zaradi skečev, kot jaz ne gledam stand upa zaradi dirkanja...konec koncev pa nismo Američani, da bi hodili na dirke zaradi hrenovk ....Presežki bodo vedno dobrodošli in vidimo, da ni važno , kdo jih servira...se pač obračamo in upamo na tistega, ki nam je to največkrat zagotovil...is veselimo vsakega, ki nam to lahko demonstrira
Rightist
22. 10. 2022 21.13
-10
V sodobni razlicici klasicne grozljivke Grof Drakula bi bile vloge zlahka porazdeljene. Rossi kot vampir, Uccio kot Igor - Drakulin postrescek, namesto Marqueza pa bi zadostovala ze njegova celada s stevilko 93 - ponazarjala bi sveti kriz, ki ga Drakula ne more videti.
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 21.21
-7
Zdaj pa pretiravaš ....Kaj je potem CAS ?..... Glogov kol...
Rightist
22. 10. 2022 21.23
-13
Rightist
22. 10. 2022 21.25
-12
Svaka ti cast, @Ni nam, danes si me nasmejal do solz 😂😂😂
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 21.38
-6
Jaz pa nate gledam pozitivno , ko kot starš podpreš otroke pri lastni izbiri vzornikov
Rightist
22. 10. 2022 21.51
-6
Na sreco se otroci ne ukvarjajo z tric traci o superzvezdnikih kot recimo glavnina palckovih fenov na nogometni strani
Rightist
22. 10. 2022 21.05
-6
Revija Life je lani za najbolj srecnega cloveka na planetu izbrala Razlana Razalija, šefa moštva Petronas SRT. Po Rossijevi prisilni upokojitvi ga je oblila neizmerna sreca.
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 21.14
-10
Brez dvoma... Kdor je lani videl Razalija ob koncu sezone, bi lahko dobil napačen vtis, zakaj nam je evolucija podarila uhlje....da nam nasmeh ne uide za tilnik...
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 21.04
-9
Kaj pa naj ? Imajo talent , ki ga še ni bilo in perfekcionista ....
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 21.05
-9
Bomo dobili v španskem slovarju novo besedo iz sveta športa "inmarconante ", ki opisuje popoln način vožnje z neomejeno zmožnostjo izboljševanja ali pa je opis najboljšega dirkača
Rightist
22. 10. 2022 20.53
-6
Japonci najbolj cenijo čast. Zato so dohtarja nagnali 2003 iz Honde, Marquezu pa 2020 dali neverjetno pogodbo za 4 leta.
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 20.57
-6
in zato ne spijo....Ducati bi insistiral na 6 sezon z možnostjo podaljšanja za 2
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 20.44
-8
Japonci so vseeno preveč tradicionalni , da bi rdeč krog zaradi MM zamenjali za oranžen na svoji zastavi
prost1
22. 10. 2022 20.10
-7
Marc se bo moral nehati "šlepat" za drugimi, saj je že druge kvalifikacije evidentno, da je hitrejši , če je sam. V Avstraliji ga je zadrževal Miler, danes pa je pri padcih obeh Ducatijev večino kroga odpeljal brez pomoči in bil daleč najhitrejši ta vikend.
Rightist
22. 10. 2022 20.23
-11
Ja, samo pozabljas, da je vozil na robu padca, kot v starih casih. S konkurencno Hondo bi danes pometel s konkurenco, tako pa se mu neki dudek na Ducatiju odpelje za pol sekunde naprej, kar tako. Upam, da bo Honda naslednje leto konkurencnejsa, Markec je zgleda pozabil na preteklost in spet vozi po robu....
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 20.41
-9
Točno...ko ni zavetrja je pač moral mimo zakonov fizike ali kot pravi 🟡Night Fly....s tako Hondo si brez zavetrja obvezno kamikaza
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 20.04
-9
Še enkrat več nas VN Malezije opominja, da šlepanje ni kaznivo, brcanje pa je
Rightist
22. 10. 2022 20.36
-9
@Ni nam, dajva jih spravit nocoj cez 200, itak je razmerje 5 primitivnih zmazkov na en najin inteligenten post.
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 20.42
-8
Rightist
22. 10. 2022 21.32
-7
Brisejo? Torej njegova babica, teta in njena sestricna delajo sobotne nadure?
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 19.42
-8
🟡Če nekdo enači dirkača po 4 težkih operacijah z zdravim , potem je on tisti , ki ni zdrav .
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 19.28
-10
🟡Gospod iz Švice je že pojasnil , zakaj gospoda iz Japonske ne spijo ...a se jim ni treba bati...MM ima vse tisto, kar je zaznamovalo prave samuraje ...in v očeh Japoncev je prav to...
Rightist
22. 10. 2022 19.36
-11
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 19.40
-11
Rightist
22. 10. 2022 19.07
-7
Ko smo ze pri Japoncih....lahko se samo priklonijo Markecu. Poklonil jim je osem naslovov, od tega 4 v motogp-ju, , ko Honda ni bila ravno najboljsi motocikel, pa je fant ogromno kompenziral s svojim neustrasnim nacinom voznje. Zlobnezi to imenujejo kamikaze nacin. S tem samo kazejo na to, da so nerazgledani, saj ne razumejo pomena te besede. Pod crto je Marquez od vseh vrhunskih dirkacev direktno storpediral najmanj tekmecev. Pomislimo samo na Zarcoja, Ianonneja, kaksnega Millerja ali pa akcije Pedrose ali Lorenza, ko je v ovinku lezalo 5 dirkacev. Seveda ni bilo namerno, je pa namerno in neposteno vlaciti Markeca po zobeh zaradi teh stvari. Da pa se z nekonkurencno Hondoi ravno ne more sprehoditi mimo tekmecev kot se je Rossi v casu njegovih zmag, pa pomeni, da so prehitevanja tu in tam bolj na teswno. To pa se je dalec od kaksnih kamikaz. V bistvu pa uvrstitve ostalih Hondasev povedo vse, zato Muha in jezdic lepo zaprita svoja gobcka in se zamislita o svojem pokvarjenem karakterju.
mmblackbird
22. 10. 2022 19.36
-9
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 18.46
-8
🟡 Gospod iz Švice.... Kaj lahko rečemo za MM93 in VR46 ?....na splošno lahko uporabimo star rek ......pravijo, da lahko hitrega kolesarja naučiš, da se neha zaletavati, ne moreš pa počasnega kolesarja naučiti, da je hiter.
Rightist
22. 10. 2022 18.34
-5
Ne morem drugace povedati, kot tako, da si trmasti bedak, Muha. Ni bila sama nesreca Marqeza v Jerezu 2020 kriva za 3 leta trpljenja in zdravstvenih tezav, pac pa napacna rehabilitacija in prehitra vrnitev k dirkanju. Sam zlom roke bi maximalno pomenil kake 3 dirke odsotnosti in to je to. Kaj za boga svetega nonstop vlacis to 2015 brco in nekega ucitelja, norec zagamani. Sorry, ampak res nisi normalen Muha. Da pa si skodozeljen in hudoben v dno duse, pa vemo vsi. Razen Kaktusa in Jezdimirja, saj to sta dve popolnoma razlicni osebi, a ne smotko?
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 18.22
-9
Spodaj je nekdo zapisal...Marco Simoncelli je najbolj vznemirljiv dirkač v MotoGP…Njegovo dirkanje je tisto, zaradi česar se je priljubil oboževalcem. Fant je hiter, popolnoma neustrašen in pripravljen na boj za vsak centimeter proge. Simoncelli ne stoji ob strani za nikogar, kar pomeni, da lahko kadar koli, na kateri koli stezi potegne najbolj osupljive poteze, da bi poskušal bodisi braniti svoj položaj ali pa si z jasnega ugrabiti mesto. Oboževalci to obožujejo ...dejanja zagotovo kamikaze.
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 18.28
-9
Marqueza je Uccio opozoril v Maleziji , Simoncellija pa Rossi...tudi v Maleziji
Rightist
22. 10. 2022 21.32
-2
Night fly
22. 10. 2022 18.12
+9
Na koncu koncev Japonci niso veseli besed njihovega skoraj kamikaze - MM ,ki pravi ,da je Honda preslaba ,oz, njegove besede so --ce bi imel motor Ducati , bi sel naprej sam ....... ali to pomeni ,da bi zmagoval , tako pa raje pove ,da se je moral slepati ,da je kam prisel ...... vsi vemo ,da se Japonci ne bodo oglasili , toda tudi sam MM ,in njegov Puig bosta moral v bodoce uskladiti mnenja in javno jamranje .
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 18.19
-8
🟡 Gospod iz Švice....Ko si enkrat tako dolgo blizu njihove kulture se tudi sam ne lažeš ,ker njihova kultura ne dovoljuje laži ...seveda pa jim resnica ne diši...
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 18.19
-7
Ali to pomeni , da bi zmagoval na Ducatiju?....Seveda...saj ni Rossi
Lucky
22. 10. 2022 18.22
-8
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 18.24
-9
Kako naj uskladita mnenja ? Eden jamra zaradi kante drugi samo zaradi službe...
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 18.10
-10
Kaj se je spremenilo od prvinskega dirkanja pred 2013 in po 2013. Zamenjala se je le narodnost dirkača ...kaj si mislijo in pišejo italijanski dirkači, kar so obsojali španski pred ? Pa poglejmo....
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 18.10
-11
Marco Simoncelli je najbolj vznemirljiv dirkač v MotoGP…Njegovo dirkanje je tisto, zaradi česar se je priljubil oboževalcem. Fant je hiter, popolnoma neustrašen in pripravljen na boj za vsak centimeter proge. Simoncelli ne stoji ob strani za nikogar, kar pomeni, da lahko kadar koli, na kateri koli stezi potegne najbolj osupljive poteze, da bi poskušal bodisi braniti svoj položaj ali pa si z jasnega ugrabiti mesto. Oboževalci to obožujejo.
Ni nam vseeno
22. 10. 2022 18.14
-10
In to dela od 2013 MM, le da je neizmerno boljši in da je preživel Valentina...