MotoGP

Pramac Yamaha ponudila rešilno bilko Jacku Millerju

Spielberg, 13. 08. 2024 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstralski dirkač Jack Miller naj bi po poročanju Sky Italie ostal član razreda motoGP. Čeprav se je sprva zdelo, da bo 29-letni Avstralec po desetih sezonah ostal brez sedeža med motociklistično elito, naj mu bi rešilno bilko ponudila Pramac Yamaha.

Jack Miller po koncu aktualne sezone v kateri se ni proslavil ostaja brez sedeža pri KTM-u, zato so ga mediji povezovali s selitvijo v razred Superbike, kjer naj bi znova sedel na Ducatija, a se to kot kaže (še) ne bo zgodilo. Sky Italia namreč poroča, da je Miller vse bližje podpisu pogodbe s Pramac Yamaho. Govorice je podpihnilo dejstvo, da sta se avstralski dirkač in njegov menedžer Aki Ajo med dirkaškim vikendom v Silverstonu mudila v garaži Pramaca, ki še išče dirkača, ki bosta v prihodnji sezoni vozila na Yamahah. 

Zmagovalec štirih dirk v razredu motoGP je s Pramacom že sodeloval med letoma 2018 in 2020, a je takrat italijansko moštvo dirkalo na Ducatijih. Miller se je takrat pod vodstvom tehničnega direktorja Maxa Bartolinija s katerim bo morebiti znova združil moči, devetkrat uvrstil na oder za zmagovalce. To 29-letnemu Avstralcu sicer ni uspelo že od lanskega aprila, ko se je na VN Španije prvič in edinikrat (upoštevajoč le klasične nedeljske dirke) s KTM-om uvrstil na oder za zmagovalce.

Jack Miller
Jack Miller FOTO: AP

Španski portal motosans.es že poroča, da je pogodba med Millerjem in Pramacom sicer že sklenjena, a tako Avstralec kot moštvo morebitnega sodelovanja še nista razkrila. V kolikor bo Miller podpisal za Pramac Yamaho, bo v elitnem razredu vozil še na četrtem različnem motociklu, saj je poleg Ducatija in KTM-a, med 2015 in 2017 vozil Hondo. Več bi lahko bilo znanega že ta konec tedna, ko se sezona dirkanja v razredu motoGP nadaljuje z VN Avstrije, na kateri je Miller v letih 2020 in 2022 zasedel tretje mesto.

VN Avstrije 2024

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
14. 08. 2024 12.39
+1
Umiram od radovednosti! Če verjameš...
iziizi
13. 08. 2024 19.50
+3
Ehhhhhh vse dobro in vsi so asi