MotoGP

Pedrosi zelena luč za domačo dirko

Barcelona, 11. 06. 2009 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dirkaču Hondine tovarniške ekipe v razredu motoGP Daniju Pedrosi so zdravniki po pregledu dovolili nastop na domači dirki v Barceloni ta konec tedna.

Doktor Xavier Mir je spet poskrbel za "zvestega" pacienta.
Doktor Xavier Mir je spet poskrbel za "zvestega" pacienta. FOTO: Reuters

Kirurg Xavier Mir, ki je Pedroso operiral že po grdem padcu na testiranjih v Sepangu in na katerih si je obnovil poškodbe na levi roki in nogi; takrat mu je v zapestje vstavil vijak iz titana in presadil kožo na levem kolenu. Ob odpustu 7. marca iz bolnišnice Dexeus mu je v šali dejal, "da upa, da se ne bosta videla nekaj časa," a Španec je na italijanski dirki v Mugellu ponovno padel in si poleg kolka poškodoval še desno stegnenico.

Se bo Pedrosa v Barceloni končno povzpel na najvišjo stopničko?
Se bo Pedrosa v Barceloni končno povzpel na najvišjo stopničko? FOTO: Reuters

Rentgenske slike so namreč razkrile manjšo razpoko na omenjeni kosti in poškodbe mišic, zaradi česar je moral nositi opornico in jemati zdravila proti vnetju in sredstva za sproščanje mišič, ki so lajšala bolečine. A Pedrosa kljub novemu udarcu ni niti enkrat pomislil, da ne bi nastopil na domači dirki: "Za nič na svetu ne bi izpustil tako pomembnega nastopa. Prvič, ker bi izgubil stik z vodilnimi in kar je še pomembneje: želim si dirkati pred domačim občinstvom, prijatelji in družino," je z današnjo izjavo na svoji spletni strani svoje navijače razveselil četrtouvrščeni dirkač v skupnem seštevku svetovnega motociklističnega prvenstva, ki bo pred vsakim treningom za lažjo vožnjo prejel protibolečinsko injekcijo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.