MotoGP

Pedrosa želi dokazati, da je konkurenčen

Ljubljana, 30. 04. 2009 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Presenetljiv povratek na stopničke v Motegiju je dal Daniju Pedrosi novo motivacijo pred domačo dirko, ki bo to nedeljo v Jerezu.

Pedrosa je motiviran pred domačo dirko.
Pedrosa je motiviran pred domačo dirko. FOTO: Reuters

Pedrosa od leta 2006, ko se je pridružil najboljšim motociklistom v razredu motoGP, na Veliki nagradi Španije še ni bil slabši kot drugi. Za Hondinega dirkača, ki še vedno ni popolnoma okreval po poškodbi z zimskih testiranj, bi bile nove stopničke izjemen uspeh.

Španec se je na zadnji dirki na Japonskem iz ozadja prebil do tretjega mesta in le štiri sekunde zaostal za rojakom Jorgejem Lorenzom, ki si je v Motegiju privozil drugo zmago v karieri v kraljevskem razredu. Stopničke so bile za Hondinega zvezdnika pomemben korak naprej. „Tretje mesto mi je dalo spodbudo pred dirko v Jerezu. Kljub dobri uvrstitvi, s katero sem izjemno zadovoljen, pa se ne smemo slepiti, da smo že povsem konkurenčni najboljšim. Zavedamo se, da moramo z delom nadaljevati, da paket izboljšamo do potankosti. Zelo pa se veselim domače dirke, saj me tam vedno obdajajo neverjetni občutki. Navijači so zelo strastni glede dirkanja in me izjemno podpirajo,“ je povedal lanskoletni zmagovalec Jereza.

Dovizioso ni navdušen nad Jerezom, se bo pa kljub temu potrudil.
Dovizioso ni navdušen nad Jerezom, se bo pa kljub temu potrudil. FOTO: Reuters

Tudi Pedrosin moštveni kolega je pred špansko dirko pozitivno naravnan, saj si je na prvih dveh dirkah za tovarniško ekipo Honde privozil peto mesto. „Na Japonskem smo dokazali, da se lahko borimo vso dirko in se trudimo 110-odstotno. Z rezultatom sem bil še posebej zadovoljen, ker sem dohajal dirkače pred menoj,“ je povedal Andrea Dovizioso. Italijan še dodaja, da mu sicer steza v Jerezu ni med najljubšimi, bo pa kljub temu dal vse od sebe.
 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fatamira
30. 04. 2009 22.44
oba2 sta grda!!!! nicky je lep :P
supreme@mail386.com
30. 04. 2009 20.12
Fata ,praviš da je Stoner grd ,koga je pol Dovizioso ?
HRC
30. 04. 2009 17.40
GOOOO PEDROSA
gogi_
30. 04. 2009 17.10
dovi se bo zgubu oziroma se že je,vedno bo v senci pedrose in bi bilo bolje če ne bi prišel v moštvo ker bo pedrosa vedno priviligiran.pa še mal prehiter se je repenču da naj se ga rossi in stoner bojita in take izjave se ponavadi maščujejo.mlad je še in ne ve kaj je to biti prvak v tako težki kokurenci,že zmagati je življenjski uspeh.kapo dol vsem dirkačem v gp.
KennyJR
30. 04. 2009 17.04
hum pomoje pa da kr ne :P
fatamira
30. 04. 2009 17.00
ja bo na stopničkah,takoj za rossijem in lorenzom :P
KennyJR
30. 04. 2009 16.52
gogi dovi bo že še pršu na svoj račun vrjem ;) pedrosa pa lani je zmagu, pa čeprav je bla honda bol tko tko, letos je še poškodovan ampak vseen mislm da bo na stopničkah :)
gogi_
30. 04. 2009 16.37
a je dovizioso mal sape zgubu,so ga hitr postavili na realna tla.bravo za pedroso ki odlično dirka kljub vsem poškodbam.