MotoGP

Pedrosa vrši pritisk na Hondo

Ljubljana, 11. 05. 2009 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Stane Kos
Komentarji
9

Dani Pedrosa je kljub odličnim predstavam na zadnjih dirkah še vedno nezadovoljen s svojm dirkalnim motociklom hondo RC212V. V zadnjih dneh v številnih intervjujih za španske medije pritisk na Hondo in svojo ekipo le še stopnjuje.

Veliki povratek kljub težavnemu motociklu: vodstvo Pedrose na uvodu španske dirke v Jerezu
Veliki povratek kljub težavnemu motociklu: vodstvo Pedrose na uvodu španske dirke v Jerezu FOTO: Reuters

Pedrosa je zagotovo eno od prijetnejših presenečenj uvoda letošnje sezone motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP. Čeprav pozimi zaradi obnovitve poškodb in rehabilitacije praktično ni testiral, je na zadnjih dveh dirkah vedno stal na zmagovalnem odru: po tretjem mestu na Japonskem je s še mestom višje v delirij spravil gledalce na španski dirki v Jerezu.

A po dnevih sreče in praznovanja uspeha je Španec znova začel vršiti pritisk: brez dlake na jeziku je obtožil vodilne može in razvojne inženirje, da so povsem ignorirali njegove jasne napotke pri razvoju letošnjega motocikla: "Na kratko: letošnja honda RC 212V je v bistvu le malce izboljšana verzija lanskega motocikla," je opisal primerjavo oz. podobnost med letošnjo hondo in tisto, s katero je lani na zadnji dirki v Valencii osvojil drugo mesto.

Mesebojno čestitanje dveh motociklističnih asov po koncu dirke v Jerezu.
Mesebojno čestitanje dveh motociklističnih asov po koncu dirke v Jerezu. FOTO: Reuters

"Motocikel ima slabo razporejeno težo in je zelo nemiren pri dodajanju plina. Da ne govorim o obrabi Bridgestonovih gum," je izstrelil nekaj pikrih na račun Honde, saj je, kot pravi sam, svaril pred zmanjševanjem pomena pomembnosti zamenjave gumarskega opremljevalca. Ker sam v Katarju ni testiral, je rezultat porazen, saj novincu tako v ekipi kot na Bridgestonovih gumah Andrei Doviziosu tudi ni uspelo nadomestiti prvega zvezdnika ekipe.


Pedrosa je priznal, da je sit praznih obljub po številnih neplodnih sestankih: "Želim si, da bi po enem od takih sestankov prišel končno zadovoljen. Upam, da se to zgodi že v Le Mansu," je le nekoliko bolj spravljivo sklenil svoje nezadovoljstvo nad trenutnim stanjem v ekipi Španec.

 

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KennyJR
12. 05. 2009 23.06
to ni ravno res... tudi s privatno hondo je bil izjemno hiter, samo padal je... tak da zakaj jih drugje nebi mel? na yamahi naprimer mislm da bi mu mogl ratat, honda pa odvisno od forme...
xxmany
12. 05. 2009 09.56
seveda bo podaljšal z Ducatijem, ker ve da drugje nima možnosti.
KennyJR
11. 05. 2009 22.31
mogoče pa stoner nebo več na ducatiju naslednje leto, sej kolkr vem ma pogodbo sam še za letos, bi blo logično da bi podalšu, ampak recimo da ducati pade v formi, pa spet nebo naslova, pol bi pa lahko ratu mal zoprn :) naslednje leto bi blo fajn da bi šu pedrosa k ducatiju, lorenzo na hondo, elbowz pa na yamaho :) al pa mogoče pedrosa k tech 3 :)
raul67
11. 05. 2009 22.13
Hja Kenny po moje bi blo tut najboljš za njega če bi šou k Yamahi sam se mi zdi da dokler je Rossi tam ga ne bi poleg spustili - bi blo pa v vsakem primeru zanimivo videt "primerjavo"... Po moje je še vseeno bolj verjetno da bi šou k Ducatiju sam to bi pa bil dvorezen meč ker bi se lah izkazalo da je kera poltovarnoška al pa privatna ekipa še vedno boljša opcija zanj - kot pr Melandriju recimo. Al pa ne - kdo bi vedel... ;-)
KennyJR
11. 05. 2009 17.28
raul67 jah pomoje da bo pedrosa prej sam šel, samo problem je kam... recimo bi ga blo fajn vidt na yamahi namest lorenza, mislm da bi se kr fajn izkazu... precej laži kot na tej kripi... pennywise neglede na to za koga mislš da je pozer (predidevam da za rossija, ker dani s tisto kislo faco enostavno to ne more biti), sta sigurno asa oba, pa če ti je prav al pa ne...
mzurry
11. 05. 2009 16.54
sam rossija se bodo spet sam u auspuh nagledal medvedki hahahahaha
b.r.e.m.b.o
11. 05. 2009 15.11
se vidmo v franciji :)
pennywise
11. 05. 2009 14.38
Medsebojno čestitanje dveh asov? Jaz vidim samo enega asa na zadnji sliki, drugi je pozer
raul67
11. 05. 2009 14.05
Heh če bo preveč "pametn" ga res ne bojo verjetno več dolgo gledali glede na to da mu grejo pravzaprav vedno na roko... Čeprav je pa konec koncev res da se Honda od takrat ko je šel Burges (pa še 2, al trije drugi inžinirji) nikoli ni "zares pobrala" na stara pota in je bil tut Nickijev naslov bolj splet srečnih okoliščin ko pa neke prepričljive formedominacije Honde.