MotoGP

Pedrosa: Prvenstvo je še dolgo!

Sabadell, 16. 07. 2013 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Motociklistična karavana razreda motoGP se bo konec tedna ustavila v Združenih državah Amerike, kjer jo čaka le preizkušnja elitnega razreda. Še naprej je pod vprašajem nastop poškodovanega Španca Danija Pedrose (Honda).

Nastop Danija Pedrose je še naprej pod vpašajem.
Nastop Danija Pedrose je še naprej pod vpašajem. FOTO: Damjan Žibert
Svetovni motociklistični podprvak razreda motoGP Dani Pedrosa (Honda) okreva po poškodbi, ki jo je staknil na dirki za Veliko nagrado Nemčije. Dirkač iz Sabadella se bo skušal vrniti na preizkušnjo za Veliko nagrado ZDA. Dneve, ki jih je v popolnosti posvetil okrevanju, pa izkorišča za stvari, za katere med sezono praktično nima časa. Tudi pisanje Hondinega bloga, na katerem se je tokat dotaknil podpornikov. "Najprej bi se rad zahvalil številnim navijačem, ki so mi poslali sporočilo podpore v teh težkih dneh. Rad bi jim sporočil, da se počutim dobro. Bomo videli, kako se bodo stvari razpletale v naslednjih dneh. Predvsem ključnica. Ključno je, da se počutim dobro,“ je zapisal Pedrosa.

Španec v skupnem seštevku svetovnega prvenstva po osmih dirkah zaseda drugo mesto v skupnem seštevku, če v Laguni Seci ne bo Jorgeja Lorenza, pa bi to pomenilo priložnost, da mu lahko točkovno še bolj pobegne. "Meni in celotni ekipi ni bilo lahko. V Nemčijo smo pripotovali z željo po vrhunski uvrstitvi, zgodilo pa se je … Veselimo se naslednje preizkušnje, prvenstvo je še dolgo. Zgodi se lahko še marsikaj!

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

erlapsus
16. 07. 2013 19.20
+11
..prvenstvo je res dolgo...kot je tudi pomembna vsaka točka..sploh zdaj,ko poškodbe delajo svoje...Bolj kot Laguno Seco...se je treba bati Indianapolisa,ki je najbolj nesmiselna dirka v koledarju..in samo upamo lahko,da bo Bridgestone preprečil lanski scenarij;)
lioon
16. 07. 2013 19.44
+3
Indianapolis je res totalen poden. Bridgestone dvomim da bo kaj preprečil glede na to, da lomi ključnice že nekaj let s svojimi bednimi gumami. Pa še Capirossi je bil glasen pred dvemi leti, da bo poskrbel za boljšo varnost in gume...
suomynona3
16. 07. 2013 20.03
+2
Se strinjam z vama.Indianapolis je nevarno dirkališče za te gume.Upam,da znižajo tudi robnike
mikeTHEbike
17. 07. 2013 10.17
+1
Sn že med vn nizozemske rekel, da kdo bo preživel indianapolis cel, ima šanse za prvaka...
Sara piki poki
16. 07. 2013 16.37
+7
Prvenstvo je še dolgo sam za njega je že osem let prekratko. Večno drugi. Če imajo pri hondi kaj v glavi ga bodo letos zamenjali za Cala Crutchlowa.
SchumiUberAlles
16. 07. 2013 17.40
-1
Nakamoto, šef HRC-ja, si raje obe roki in nogi odseče kot pa odslovi Pedroso. Žal je tak... Tu je potem tudi menedžer Pedrose - jezikavi, vedno pametni in arogantni Alberto Puig, ki ima močne vezi z Repsolom. Livio Suppo bi mogoče še kaj ukreno, sam kaj ko ima glavno besedo Nakamoto, pod katerim bo pedrosa voznik tovarniške Honde do konca kariere. Jaz bi v Repsol Hondi še raje videl Bradla, ker sem pač njegov navijač. Če pa Cal pride, pa tud ne bo nič narobe, saj gre za odličnega voznika. Oba v tem trenutku žal lahko le sanjata o sedežu v moštvu, ker je Pedrosa zaščiten in nedotakljiv v Repsol Hondi.
SchumiUberAlles
16. 07. 2013 14.43
+0
Prvenstvo je še dolgo ja. Sicer pa ima še dosti časa osvojit 1 naslov, glede na to da ima pogodbo z Repsol Hondo do konca kariere. Torej, to je že njegova osma sezona, ima pa še največ 10 nadaljnjih let kariere v tem moštvu. On je namreč nezamenljiv in večen. En naslov bo pa že pado v teh desetih letih, nekje do leta 2023. Dovolj bo to za apetite Repsol Honde in Nakamota.
OBREZSUCKS
16. 07. 2013 14.40
-13
GOOO DANI PEDROSA!!! LETOS SI 100% PRVAK
SchumiUberAlles
16. 07. 2013 17.58
+1
Sem navijač bayerna, ampak je dosti večja verjetnost da chelsea ligo prvakov, premier ligo in pokal osvoji, kot pa pedrosa naslov. Te veš...