MotoGP

Pedrosa na VN Katalonije cilja na zmago

Barcelona, 11. 06. 2009 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski dirkaški zvezdnik v razredu motoGP Dani Pedrosa zadnje dirke za VN Italije ni dokončal. Slab vtis bo sedaj poskušal popraviti na domači dirki, ki jo bo v nedeljo gostila Barcelona.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Reuters

Preizkušnja za VN Italije se je za Španca Danija Pedroso končala že v 14. krogu, ko je Hondin dirkač padel in končal v pesku, s steze pa so ga odnesli na nosilih. Pedrosa si je pri padcu nekoliko poškodoval kolk, na VN Katalonije pa si bo pomagal z injekcijami proti bolečinam. "V zadnjem tednu dni sem večinoma počival, kar pa je bil pravi dolgčas," je za autosport.com dejal Pedrosa. "Po obisku zdravnika sem precej optimističen, saj so bili izvidi dokaj dobri. Dobil sem tudi protibolečinske injekcije, da bom že pred vikedom lahko spoznal, kakšen je občutek v kolku."

Lansko leto je Pedrosa na domači dirki stal na najvišji stopnički, pred Valentinom Rossijem in Caseyjem Stonerjem, v tej sezoni si želi uspeh ponoviti. "Na domačo dirko sem čakal že zelo dolgo in želim si, da bi dosegel čim boljši izid, saj si ne želim razočarati svojih navijačev. Upam, da jim bom uspel podariti dober vikend," je za konec še dodal Hondin dirkač.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HRC
11. 06. 2009 20.33
GOOOOO PEDROSA & DOVI !!!!!!
KennyJR
11. 06. 2009 16.15
heh tud lani ni nihče računal nanj... če ga le poškodba nebo ovirala...
fatamira
11. 06. 2009 14.17
Hahaha optimist :D