MotoGP

Pedrosa izpušča pomembno testiranje

Barcelona, 15. 06. 2009 13.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pravila v letošnji sezoni svetovnega motociklističnega prvenstva dovoljujejo dirkačem le dve testiranji na dveh dirkališčih. Poleg Brna še v Barceloni, kjer so po nedeljski dirki z izjemo Danija Pedrose ostali vsi nastopajoči v razredu motoGP.

Skrb za nasmejanim obrazom: Španca v letošnji sezoni pestijo številne poškodbe.
Skrb za nasmejanim obrazom: Španca v letošnji sezoni pestijo številne poškodbe. FOTO: Reuters

Dirkač Honde je še včeraj po dirki, ki jo je končal na 6. mestu, upal, da bo po vnovičnemu padcu ob koncu sobotnih kvalifikacij, lahko opravil uradna testiranja na domači stezi. A po posvetu z zdravniki se je odločil za počitek, saj želi biti čim bolje pripravljen za prihodnjo preizkušnjo, dirko za VN Nizozemske, ki jo bo 27. tega meseca gostil Assen. "Že v moštvu so mi včeraj predlagali, naj izpustim testiranje, po zdravniškem pregledu in nasvetu, da potrebuje zlom več časa, da se pozdravi, pa tudi sam menim, da je to najboljša rešitev,“ je danes svojo odstotnost pokomentiral Španec.

Namesto deset tednov ima Pedrosa na voljo le deset dni počitka.
Namesto deset tednov ima Pedrosa na voljo le deset dni počitka. FOTO: Reuters

Pedrosa je grdo padel že na predzadnji dirki v Mugellu, kjer so rentgenske slike poleg vseh starih in obnovljenih poškodb razkrile še manjši zlom na stegnenici, zaradi česar je vsak dan dirkaškega vikenda na svoji domači dirki prejemal protibolečinske injekcije: "Zelo hvaležen sem zdravnikom, ker so me oskrbeli do te mere, da bolečin vse do dirke skorajda nisem čutil. A včerajšnja dirka je bila kljub močnim analgetikom ena najtežjih v moji dosedanji karieri, saj sem bil povsem izmučen,“ je domači junak opisal nedeljski pekel, ki je vse moči vzel tudi zbolelemu Caseyju Stonerju.

Zdravniki so sicer Pedrosi priporočili do deset tednov počitka, a njegov menedžer Alberto Puig je dejal, da tega časa njegov varovanec preprosto nima: "Na srečo padec ni poslabšal dosedanjih poškodb. Zdravniki sicer pravijo, da bi mora Dani počivati do deset tednov, a na razpolago ima le poldrugi teden.“

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MisterMan
21. 06. 2009 01.43
Popravek: Ce si navijac navijas (recimo za pedroso(cist tko primer)) in ce kdo drug navija za nvm capirexa ka a ga bos frderbu al kaj. ne lepo recs o fino. ker kwa bi blo ce bi usi sam za enga navijal? no sj mislm da puznate udgovor;)
MisterMan
21. 06. 2009 01.40
Kle se kregate zard dveh dobrih oz. 18 dobrih dirkacev. Ce si navijac navijas in spostujes druge. Sj smo v svobodni drzavi al je kle komunizm mugoce?? No lp:)
MisterMan
21. 06. 2009 01.38
Pa strinjam se iz speedmanom. Zakwa ste usi proti stonerju. Jst sm tut za rossija samo nimam nc proti njemu. Se vec zanimivo je gledat k lahko dejansko recs "dons sm pa gledu dirko" vsi so vsakmu konkurencni. tut un k je skos zadn. en more bit zadn en pa taprvi ane. Lp:)
MisterMan
21. 06. 2009 01.35
Hehe sj je res tko vidt speedma XD Uzivi!
duke-boy
18. 06. 2009 17.37
MisterMan in raul67! pa sem že mislo da pametna vrsta počasi izumira! ;)
MisterMan
18. 06. 2009 15.12
Vsak lah premaga vsazga. stoner je stoner rossi je pa doctor in to je to. Obadva mata talent, znanje, in pa zmoglivosti k jih mors met za kraljevi razred. Rossi je vec let v moto gp-ju medtem ko je stoner v motogp-ju od sezone (06 al pa 07) lorenzo pa recimo od (08)
raul67
17. 06. 2009 22.28
Fata glih v tem je finta da Stonerja pou ludi ne pozna ker ne spremlajo Moto Gp pa se majo za poznavalce... Pač so na šprotnih oddajah nonstop slišali za Rossija ker je bil takrat brez konkurence, v bistvu pa nimajo pojma zakaj se gre. Zato pa je tu gori tolko BUTASTIH izjav Rossijevih navijačev. In ja - kot je reko Kenny - hvala bogu da ne navijajo vsi za najboljšega (oziroma bolje rečeno NAJBOLJ USPEŠNEGA - glede na to da je to merljivo - kdo je najboljši je pa relativno pa ma pač vsak svoje mnenje in prav je tako) Vsaj dobro vemo zakaj smo za nekoga, medtem ko pou Rossijevih kvazi navijačev še tega ne ve (pa ne mislim na tebe) inznajo sam pluvat po tekmecih...
duke-boy
17. 06. 2009 22.12
ja proti stonerju mate tak al tak vsi nekaj! kaj vam je te nardil? razen tega da je rossiju pobrau en naslov pa da je vašemu preljubemu rossiju tak konkurenčen!
fatamira
17. 06. 2009 21.55
js mam pa lih en tak občutek da bo rossi spet prvak letos :P
fatamira
17. 06. 2009 20.51
tamali pppšttt :D ja to ni noben reku, sam nekateri navijajo za njega sam zato k je pa lih takrat zmagovau, res da teh ni velik ampak dobr.... :P čečečečeče...če bo ja!!! :D bo verjetno kak lorenzo prej ko stoner :P drgač pa, na ka se bote pa vi izgovarjali če nbo prvak?? ;)
KennyJR
17. 06. 2009 20.28
no dej tamala... kdo je pa reku da je treba navijat samo za tistega ki zmaguje... naprimer jst navijam za stonerja pa gledam dirke že več kot 10 let in navijam za caseya prou zarad njegovega začetka in ne zarad kšne zmage leta 2007... drgač pa letos je yamaha super motor in če bo letos stoner prvak se ne boste mogl na nč izgovarjat in bo končno dokazal da je lahko boljši od rossija...
fatamira
17. 06. 2009 19.54
ja innnnnnnnnn če ga je leta 2007 premagu...očitno je zmožn to sam takrat ko nima konkurenčnega materiala tk ko ga takrat ni meu, on je meu pa daleč najboljši motor gume..... kk je blo pa lani pa tk veš....mu je rossi pokazu kk se vozi an;) aja pa leta 2007 nism bla nč tiho, ampak sm bla glesna da nasledno leto bo pa prvak, drugi ste pa govorili da so rossijevi časi minili itd....no in kaj se je zgodilo? ;) ja za stonerja navijajo usi tisti bedniki ko so mogoče lih enkrat leta 07 pogledli dirko na kateri je zmagal stoner in pol so se pač odločli za njega navijat k je pač lih on takrat zmagovau.... =) pa LP
duke-boy
17. 06. 2009 15.28
Fata_x3_KennyJR... NO COMMENT! mogoče res ne ampak ok... pa tut če pou folka ne ve za njega je dokazal da je lahko najbolši in to leta 2007 ko ste rossijevsi bli lepo tiho zdaj ste pa spet glasni! 2007: 1. Casey Stoner 367 točk 2. Dani Pedrosa 242 točk 3. Valentino Rossi 241 točk pa čeprav je pedrosa rossija premagal za eno samo točko ga je premagal! ki je biu rossi leta 2007? pa ne bi o tem kdo navija za stonerja pa kdo ne! kdor je pameten že navija za njega kdor pa fejka večino pa navija za rossija ja! :P ;) fajn se mej!
fatamira
16. 06. 2009 22.07
obišči psihologa pa mu povej mogoče ti bo bolše! samo ti pa priporočam da ne it k takemu ko za stonerja navija... ;) uživaj! haha...za stonerja pou folka nwe, ka šele da bi naviju zanjega haha :P
duke-boy
16. 06. 2009 18.32
MoToFaN... ja saj maš prau ja! NOOOT! pametnjakovič! glede na to da je za drugouverščenim leta 97 Noboru Ueda-jom vodil v prvenstvu za 83 točk bi lahko rekli da je ni imel konkurence... pudarjam to je povedal tudi sam! pa noben te ni silil da se moreš z mano ukvarjat če ti ni samo očitno bi se rad tak da... nevem jaz kaj te teži? obišči psihologa pa mu povej mogoče ti bo bolše! samo ti pa priporočam da ne it k takemu ko za stonerja navija... ;) uživaj!
MoToFaN
16. 06. 2009 17.38
aja...pa še neki. V letu 97 ni imel konkurence? Sj si dirkali skoraj popolnoma isti dirkači kot leto poprej. In da ne govorimo da je imel skoraj dvakrat toliko točk kot naslednja aprilia v letu 97. Ma sj ni važn. Se mi ne da ukvarjat s takimi kot si ti. pa lep pozdrav
MoToFaN
16. 06. 2009 17.35
Rossijevo statistiko pa itak verjetn poznaš. Tk da ne karkoli govorit
MoToFaN
16. 06. 2009 17.34
Dj no....kamenko je rabil dve leti da je prišel do prve zmage! Rossi je to naredil že v prvem letu in ne samo enkrat. Dokler ni prišel do ducatija, je nanizal le 7 zmag v 6-ih letih. Pač je mel srečo, oziroma ima srečo da mu ta motor očitno odgovarja. Ker prej je bil pa nula! Včasih je pokazal tu in tam kaj,ampak nič omembe vrednega. Je bil več cajta v pesku kot pa na stezi. In ne mi zdj govorit da v letu 2006 ni nič dosegu ker je mel slab motor. Tud na privat hondah so bli dirkači ki so bli boljši od njega.
duke-boy
16. 06. 2009 17.01
MoToFaN... kaj si že spet pameten tak da je groza? ti že veš ja! zaj tu po 24ur.com si glasn oz. "pogumn"! po 4. letih je sam povedo da je končno ugotovil kaj zmore itd. ne mi govort kr mam posnetke doma... leta 1996 ko je vozil v 125ccm je biu na koncu sezone 9. naslednjo leto je biu 1. (kr ni imel konkurence) je tudi sam povedal tako, letas 98 je v 250ccm razredu bil 2. in leta 99 (četro leto kariere) je biu ponovno prvi... pa tut naslednjo leto je biu 2. tak da o tem da je biu že prvo leto dober jaz ne bi rajši govoril!
chiri
15. 06. 2009 22.15
Zakaj vedno primerjava Rossi -Stoner. Kaj vam je ta Stoner pognal toliko strahu, ker ce se ga toliko omenja se ga omenja iz bojazni in ne iz ljubezni. Le obcasno se omenja primerjava Rossija z bilo katerim drugim dirkacem. Botr......ce Stoner ni konkurenca Rossiju pol ne vem vec kako lahko postanes svetovni prvak ce nisi dorasel nasprotniku. Spet razlicni vatli pri oceni posameznika.