MotoGP

Pedrosa bo dirkal v Katarju

Ljubljana, 08. 04. 2009 08.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dirkač v razredu motoGP Dani Pedrosa, ki je imel poškodovano koleno in zapestje, se je odločil, da bo nastopil na uvodni dirki nove sezone na VN Katarja.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Reuters

Dirkač Honde je na marčevskih testiranjih v Katarju obnovil lanskoletno poškodbo kolena in zapestja, vse pa je kazalo, da bo Španec zaradi tega izpustil tudi uvodno dirko v novi sezoni prvenstva motoGP. Pedrosa zaradi bolečin v kolenu in zapestju ni mogel testirati v Jerezu. Kljub temu da v levi nogi še vedno čuti bolečine, pa se je dirkač Honde odločil, da bo vseeno nastopil na dirki v Losailu. „Res sem srečen, ker sem bom lahko udeležil dirke v Katarju,“ je za autosport.com dejal Pedrosa. „Za menoj je precej naporna zima in jasno je, da se pred novo sezono nisem pripravljal, tako kot bi si sam želel. Moje okrevanje po operaciji dobro poteka, lahko bi rekel, da celo nekoliko hitreje, kot sem sam pričakoval.“
 

Lansko leto je Španec nočno dirko v Katarju končal na tretjem mestu, drugi je bil Jorge Lorenzo, zmago pa je slavil Casey Stoner.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.