MotoGP

Oliveira izpušča dirki na Japonskem in v Avstraliji

Lizbona, 02. 10. 2024 10.31 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Portugalski dirkač Miguel Oliveira je na uvodnem treningu minulega dirkaškega vikenda v Indoneziji grdo padel in pri tem staknil zlom zapestja. Portugalec se je že vrnil v domovino in uspešno prestal operacijo, zaradi okrevanja pa bo izpustil vsaj veliki nagradi Japonske in Avstralije.

"V ponedeljek je bil Miguel Oliveira sprejet v bolnišnico Svete Ane v Lizboni, kjer je doktor Goncalo Moarais Sarmento s svojo ekipo opravil operacijski poseg, pri katerem so vstavili ploščico in stabilizirali kost. Miguel bo sedaj čez teden počival in pripravili bodo načrte za njegovo okrevanje,"  so sporočili iz Portugalčeve ekipe Trackhouse Racing.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kdaj se bo Oliveira vrnil na motocikel, še ni znano, je pa jasno, da bo izpustil vsaj dva dirkaška vikenda. Prvega že ta teden, ko se bodo dirkači merili na Veliki nagradi Japonske. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dogajanje se bo v japonskem Motegiju začelo v petek, ko bo ob 3.45 po našem času na sporedu prvi trening razreda motoGP, ob 8.00 sledi še drugi. Sobotne kvalifikacije se bodo odvile ob 3.50, ob 8.00 sledi sprinterska dirka. Osrednja preizkušnja elitnega razreda pa bo na sporedu v nedeljo ob 7.00. Dirkaško akcijo boste lahko spremljali na VOYO in Kanalu A.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.