MotoGP

Ogura tik pred prestopom v razred motoGP

Ljubljana, 26. 07. 2024 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Japonski motociklistični dirkač Ai Ogura, ki trenutno z ekipo MT Helmets nastopa v razredu moto2, si lahko v prihodnji sezoni obeta prestop v razred motoGP. Po poročanju številnih tujih medijev je Ogura že sklenil ustni dogovor s poltovarniško ekipo Aprilie Trackhouse Racing in naj bi v sezoni 2025 moči združil z Raulom Fernandezom.

Ai Ogura se je že dolgo spogledoval s prestopom v elitni razred, saj se je v prejšnjih sezonah veliko govorilo o tem, da ga bo Honda namesto Takaakija Nakagamija pripeljala v svojo poltovarniško ekipo razreda motoGP, kar pa se do sedaj še ni zgodilo.

Ai Ogura na stopničkah na dirki za VN Nemčije
Ai Ogura na stopničkah na dirki za VN Nemčije FOTO: Profimedia

Tokrat pa bo očitno drugače. Japonec letos s Kalexovim motociklom zelo uspešno zastopa ekipo MT Helmets in trenutno zaseda drugo mesto v skupnem seštevku, zbral je tudi dve zmagi. Kot kaže, so njegove predstave prepričale tudi vodilne može Aprilijine poltovarniške ekipe Trackhouse Racing, da so mu za prihodnjo sezono ponudili mesto v svoji ekipi in s tem prestop v elitni razred motociklističnega prvenstva. Ustni dogovor med dirkačem in ekipo naj bi že bil sklenjen, poroča Motorsport.com.

Tako bi 23-letnik v prihodnji sezoni združil moči z Raulom Fernandezom, s katerim je ameriško moštvo prav v tem tednu podaljšalo sodelovanje še za dve sezoni. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Monster_cat
26. 07. 2024 21.48
-25
Celo drugi je...in celo dve zmagi ima letos. Ni glih neki buhve kaj.