MotoGP

Nora sezona se nadaljuje, bo Martin uspel še povečati prednost?

Phillip Island, 19. 10. 2024 21.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jorge Martin je s prvim mestom na kvalifikacijah in zmago na sobotni sprint dirki na VN Avstralije svojo prednost na vrhu prvenstva motoGP povečal na 16 točk. Francesco Bagnaia bo nedeljsko dirko začel s petega startnega mesta in upal, da mu bo na vedno nepredvidljivi stezi na Phillip Islandu uspelo stopiti prednost velikega tekmeca pred zadnjimi tremi dirkami sezone.

MotoGP – VN Avstralije
MotoGP – VN Avstralije FOTO: VOYO

Jorge Martin je po zmagi na sobotnem sprintu na VN Avstralije povečal prednost v prvenstvu na 16 točk pred Francescom Bagnaio. Nedeljska dirka bo ključna v boju za naslov, saj se oba motociklista dobro zavedata, kako pomembna je vsaka točka v zaključku neverjetno napete sezone.

Bagnaia je po sobotni dirki priznal, da ni bil zadovoljen s svojim nastopom, saj je sprint dirko končal na četrtem mestu: "Nisem zadovoljen, bilo je težko. Danes sem se boril z vetrom in nastavitve motocikla se niso izboljšale. Jorge se je z nami igral, vendar vem, kaj moram spremeniti za jutri. Moram izboljšati motocikel, da me ne bo veter odnašal v hitrih ovinkih."

Jorge Martin pa je bil po sprintu navdušen, vendar previden pred nedeljsko dirko: "Zelo sem zadovoljen, a jutri bo težko. Marc (Marquez) me je na koncu malo prestrašil, saj je hitrejši, kot sem pričakoval. V prvih krogih sem si nabral prednost, a ko se je Marc približal, sem moral znova pritisniti. Jutri bomo morali dobro premisliti o pnevmatikah, ker ne vemo, če bo mehka zadnja pnevmatika zdržala celotno dirko."

Bo Martin povečal prednost? Jo bo Bagnaia zmanjšal,+ ali Španca celo prehitel? Bo Marc Marquez odigral ključno vlogo v bitki za naslov prvaka? Vse to in še več boste izvedeli v noči na nedeljo. Prenos na VOYO se začne z ogrevanjem kraljevskega ob 0.40, ob 2.00 se začne prenos dirke razreda moto3, moto2 dirka se s prenosom na Kanalu A in VOYO začne ob 3.10, Bagnaia in Martin pa bosta v bitko krenila ob 4.15.

VN Avstralije 2024
VN Avstralije 2024 FOTO: Kanal A

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mici973
19. 10. 2024 21.53
Na koncu bo verjetno kuhinja.