MotoGP

Nekdanji prvak obupan: dirka v Avstraliji je bila nočna mora

Phillip Island, 22. 10. 2024 19.50 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski dirkač Joan Mir nikakor ne najde takšne forme, kot jo je kazal v sezonah 2020 in 2021, ko je postal prvak razreda motoGP in bil leto kasneje v skupnem seštevku tretji. Na dirki za veliko nagrado Avstralije se mu je še sedmič v tej sezoni zgodilo, da dirke ni dokončal, zato je po dirkaškem vikendu na Phillip Islandu priznal, da je preživel pravo nočno moro.

15 dirk in le šest uvrstitev med dobitnike točk. Tako bi lahko opisali klavrno sezono Joana Mira, ki v skupnem seštevku zaseda 21. mesto. 27-letnemu Špancu nič ne pomaga niti dejstvo, da je Honda v letošnji sezoni popolnoma nekonkurenčna. In tako je bilo tudi v Avstraliji, kjer je svoj nastop zaključil le dva kroga pred koncem.

"Celo dirko sem se spopadal z nepričakovanimi težavami ... Dirka je bila prava nočna mora. Iskreno povedano, nisem razumel, kaj se je zares zgodilo. Boril sem se z nepričakovano težavo, ki je nisem imel cel vikend. Bil sem optimističen, na ogrevanju so bili moji občutki veliko boljši, dirka pa je bila povsem druga zgodba," je svoj nastop v Avstraliji opisal Mir.

Joan Mir
Joan Mir FOTO: MotoGP

Nekdanjemu prvaku so težave povzročale vibracije motocikla, zaradi katerih je na koncu tudi končal v pesku: "Ne vem, kaj naj rečem, na dirki enostavno nisem mogel voziti. Čutil sem ogromno vibracij in ne razumemo, od kod prihajajo. Poskušali bomo razumeti, to je edino, kar lahko rečem. Poskušali bomo razumeti, trdo bomo delali in ne bomo obupali."

Podobnih težav kot Mir niso občutili preostali dirkači Honde. Njegov moštveni kolega v ekipi Repsol Honda Luca Marini je dirko celo končal med dobitniki točk in po šele tretji takšni predstavi letos povedal, da se delo njegove ekipe počasi začenja obrestovati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izjemno napeto prvenstvo motoGP se z VN Tajske nadaljuje že ta konec tedna.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.