MotoGP

Martin tudi med poletnim premorom ni uspel odmisliti padca na Sachsenringu

Silverstone, 01. 08. 2024 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkači prvenstva motoGP se bodo po slabem mesecu premora ponovno usedli na svoje motocikle, saj jih ta konec tedna v britanskem Silverstonu čaka deseta dirka sezone. Z upanjem na lep rezultat jo pričakujejo tudi prvi trije dirkači v svetovnem prvenstvu, Francesco Bagnaia, Marc Marquez in Jorge Martin, polni svežih moči po odmoru od dirkanja.

MotoGP – VN Velike Britanije
MotoGP – VN Velike Britanije FOTO: VOYO

Za italijanskega motociklističnega zvezdnika Francesca Bagnaio je bil poletni premor še zlasti poseben, saj je dahnil večni da. "Z ženo sva šla na Sardinijo, potem pa sem ponovno začel trenirati v tednu pred poroko. Ni se bilo lahko osredotočiti na treniranje, vedoč, da se bom čez nekaj dni poročil," je z nasmehom na ustih priznaval aktualni svetovni prvak.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nasprotno se Jorge Martin med odmorom od dirkališč ni uspel dokončno sprostiti, pogreval je namreč padec, ki ga je na dirki za veliko nagrado Nemčije stal zmage in vodstva v skupnem seštevku. "Nisem mogel povsem odklopiti po tistem, kar se je zgodilo na Sachsenringu. Četudi sem bil na morju, sem treniral, delal na svoji fizični pripravljenosti in analiziral svoje napake." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

26-letnik verjame, da Silverstone, steza, ki mu je všeč, ponuja dobro priložnost, da napako pusti za sabo. Pravi pa, da svoje strategije ne bo spreminjal. "Vse do padca sem bil v Nemčiji najboljši, tako da želim ohraniti isto miselnost."

Skromen pa je s svojimi napovedmi za ta konec tedna bil Marc Marquez. "Ničesar ne želim napovedovati, preden začnem dirkati. Po tihem lahko pričakujem, kaj bi se utegnilo dogajati, toda Martin in Bagnaia sta trenutno konkurenčnejša od nas," se zaveda Španec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodilni trije dirkači v svetovnem prvenstvu pa so se konec julija udeležili zbora World Ducati Week in dirke šampijonov. Marquez je tam poskrbel za pravo dramo, ko je v zadnjem ovinku dirke zadel z Nicolojem Bulego, Italijan pa je končal v pesku. 

"Poskušal sem storiti manever, ki sem ga navajen storiti na motociklu motoGP, in odmislil , da tekmujem na cestnem motociklu. Nisem pričakoval takega odziva od motocikla, nisem uspel dobro zavirati in končalo se je tako, kot se je. Bila je napaka," je priznal osemkratni svetovni prvak. Preizkušnjo, na kateri je nastopilo 15 ducatijevih dirkačev, je dobil Bagnaia in s tem znova potrdil odlično formo, na stopničke pa je poleg tretjeuvrščenega Marqueza stopil še Andrea Iannone.

 

 

 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tenma
02. 08. 2024 13.43
-3
Kilavi je še vedno boljši kot bezeki, marini... Pa se ni učil v legendarni akademiji...
Jezdimir.....hehehe
02. 08. 2024 16.15
+3
Akademik Bagnaia Markeca v rikverc opere, brez debate...hehehe
AchiIIeus
02. 08. 2024 10.01
+6
Kilave predstave najbolj kilavega dirkača vseh časov se nadaljujejo, koliko časa še mislijo tolerirat butnglavcu se upravičeno vsi sprašujemo, brez debate!
Monster_cat
02. 08. 2024 12.58
-3
Kilava je tvoja predstava vsak dan tule gor, ce smo realni!
Petruska1234
02. 08. 2024 09.31
+5
MM, take napake delaš že celo kariero. In zdaj si jo ponovil na revialni dirki?