MotoGP

Do konca sezone še štiri dirke in deset točk razlike med vodilnima dirkačema

Motegi, 07. 10. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
0

V elitnem motociklističnem prvenstvu so do konca sezone ostale le še štiri dirke. Dogajanje je povsem na vrhuncu, prav tako tudi stanje v prvenstvu. Trenutno vodilni Jorge Martin ima pred prvim zasledovalcem, aktualnim prvakom Francescom Bagnaio, le še deset točk prednosti. Vse to napoveduje ogorčen boj vse do konca sezone, ko bomo 17. novembra v španski Valencii dobili prvaka za letošnjo sezono.

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: X

Aktualni prvak elitnega razreda motoGP Francesco Bagnaia je s popolnim vikendom na Japonskem svoje upe za vnovičen naslov prvaka (op. p. bil bi že njegov tretji zaporedni naslov) močno povečal. Prednost Jorgeja Martina namreč po dveh zmagah Italijana znaša le še deset točk. Teoretično sta v boju za naslov prvaka tudi še tretjeuvrščeni Enea Bastianini (313 točk) in četrtouvrščeni Marc Marquez (311 točk), toda velike možnosti temu ne pripisujeta niti dirkača sama.

Motociklistični vikend na Japonskem je tako zaključen, pred nadaljevanjem pa nekaj ugibanj povzročata predvsem odločitvi Bagnaie in M. Marqueza, ki naj bi se pred naslednjo dirko, ki bo VN Avstralije, v vmesnem času odpravila domov v Evropo. Morda nekoliko neprimerno in nepotrebno, so mnenja nekaterih. Lahko bi uživala na plaži, zakaj tvegati takšno fizično obremenitev, si mislijo drugi. Toda vsak najbolje ve zase. Dirka na Phillip Islandu v Avstraliji bo čez dva tedna, torej od 18. do 20. oktobra. "Grem domov, da se malo spočijem in lahko uživam v nekaj trenutkih miru," je Bagnaia povedal po zmagi v Motegiju.

Tudi Španec je potrdil svojo odločitev: "Zdaj se bom vrnil v Španijo. En teden časa imam, da se sprostim doma. Da si opomorem. Da poskrbim zase in za svoje telo, nato pa se v miru pripravim na naslednje tri dirke." Azijsko-avstralska turneja MotoGP je v polnem teku, kar pomeni, da se mora večina evropskih dirkačev soočiti z logistiko potovanja po vsem svetu. Torej po dirki v Indoneziji in na Japonskem sedaj sledi enotedenski premor, nato pa dirkače čakajo še Avstralija, Tajska in Malezija. Kot že rečeno in kot je že v navadi, bo zaključek sezone v španski Valencii 17. novembra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.