MotoGP

Martin se nadeja uspeha tudi na nedeljski dirki

Sachsenring, 06. 07. 2024 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski motociklist Jorge Martin je na sobotni sprinterski preizkušnji na Sachsenringu ugnal Miguela Oliveiro in prekinil zmagovalni niz svojega najbližjega zasledovalca v točkovanju za naslov svetovnega prvaka Italijana Francesca Bagnaie. V nedeljo bo na sporedu še klasična dirka s prenosom na VOYO in Kanalu A.

Jorge Martin se je v tretjem krogu sprinterske dirke za Veliko nagrado Nemčije mimo aktualnega svetovnega prvaka Francesca Bagnaie prebil v vodstvo, ki ga je zadržal vse do ciljne črte. Z novo sprintersko zmago, svojo četrto, je v skupnem seštevku prednost pred Italijanom povečal na 15 točk.

"Zame je bila izvrstna dirka. Bila je zahtevna za vse dirkače, saj smo morali biti pozorni na veter. Toda počutil sem se odlično in samozavestno. Zasledovalci so mi bili zelo blizu, nisem si uspel pripeljati razlike," je potek dirke komentiral Španec.

26-letnik z veseljem pogleduje tudi proti nedeljski dirki. "Verjamem, da se bom v nedeljo počutil še bolje na pnevmatiki srednje trdote. Zelo sem zadovoljen. Upam, da lahko na klasični dirki ta uspeh ponovimo," je po sprinterski preizkušnji dejal Martin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V nedeljo ob 14.00 dirkače čaka še klasična preizkušnja v dolžini 30 krogov. Iz prve startne vrste se bodo pognali Martin, drugouvrščeni na sprinterski dirki Miguel Oliveira in Raul Fernandez. S prenosom na Kanalu A in VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tenma
07. 07. 2024 09.50
-4
Čeprav je Martin dober, mu ne bodo dovolili da osvoji naslov, žal.