MotoGP

Izjemen troboj pripadel Martinu, na zmagovalnem odru še Bagnaia in Binder

Buriram, 29. 10. 2023 06.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Jorge Martin je v izjemno razburljivem troboju z Bradom Binderjem in Francescom Bagnaio dobil dirko za VN Tajske in se tako omenjenemu Italijanu v boju za naslov svetovnega prvaka približal na vsega 13 točk zaostanka. Branilec naslova je osvojil drugo mesto, Južnoafričan pa tretje. V razredu moto2 je slavil Fermin Aldeguer, v najšibkejšem razredu moto3 pa David Alonso.

Kakšna spektakularna dirka za VN Tajske! Začelo se je z razburljivim zaključkom v najšibkejšem motociklističnem razredu moto3, ki ga je dobil nadarjeni David Alonso, nadaljevalo s pretežno dolgočasno preizkušnjo v srednjem razredu moto2, ki je prepričljivo pripadla Ferminu Aldeguerju, najboljše pa so motociklisti elitnega razreda očitno prihranili za zaključek tridnevnega dogajanja v Buriramu.

Jorge Martin je znova potrdil, da je iz pravega (šampionskega) testa. Po tem, ko si je na zadnjih dveh dirkah pred prihodom na Tajsko privoščil spodrsljaja in posledično omogočil branilcu naslova Francescu Bagnaii, da vnovič prevzame vodstvo v skupnem seštevku prvenstva s 27 točkami naskoka, se je Španec vrnil n zmagovalne tirnice. Po dobljenih kvalifikacijah in sprint dirki si je Martin, drugi največji pretendent v boju za naslov prvaka, pokoril vso konkurenco tudi na glavni dirki za VN Tajske.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To je bil še četrti popoln izkupiček točk za Španca v letošnjem koledarskem letu (za zmage v kvalifikacijah, sprint dirki in glavni dirki na istih prizoriščih, op. p.), s katerim se je Bagnaii v skupnem seštevku približal na vsega 13 točk zaostanka. "Nora dirka s številnimi izmenjavami v vodstvu. Ko sem tri kroge pred koncem v dvoboju z odličnim Bradom Binderjem za nekaj trenutkov izgubil vodstvo, nisem povesil glave in bil na koncu poplačan za vztrajnost z veliko zmago. Hvala ekipi in ostalemu podpornemu osebju za izjemen konec tedna v Buriramu," je po četrti zmagi v sezoni dejal presrečni Jorge Martin.

Prav neverjetne izmenjave v vodstvu vodilnega trojca sta zaznamovala tokratno dirko. Z izjemno tveganimi manevri na meji dstopa so številne gledalce ob stezi pustili odrptih ust, še posebej aktualni šampion Bagnaia, ki je v dirko krenil s sedmega mesta, je tvegal ogromno. In na koncu po napaki Brada Binderja v zadnjem krogu, zaradi katere je bil kaznovan z odvzemom enega mesta - na koncu je bil južnoafriški dirkač tretji -, zasedel odlično drugo mesto. "V tej čudoviti kulisi je bil pravi užitek tekmovati. V nekem trenutku se mi je zazdelo, kot da se nahajam v video igrici. Na splošno gledano pa ni bilo lahko tekmovati v teh zahtevnih razmerah pri visokih temperaturah zraka in veliki vlažnosti. A na koncu sem vendarle iz sebe iztisnil vse, kar sem lahko. Vesel sem tega drugega mesta," Bagnaia ni skrival zadovoljstva po odlično odpeljani dirki.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi tretjeuvrščeni Brad Binder je zatrdil, da je iztisnil še tiste zadnje atome moči v boju za prestižno zmago na Tajskem, a je na koncu moral priznati premoč za odtenek boljšemu Martinu. 

"Verjetno ena od najbolj spektakularnih dirk v dozdajšnjem delu sezone. To je bil pravi troboj, ki je bil odločen v zadnjem krogu. Veseli dejstvo, da smo kljub veliki tekmovalnosti vsi trije uspeli ohraniti visoko raven športnega 'fair-playa' in da na koncu pri nikomur ni prisoten grenak priokus. Jorgeju čestitam za zasluženo zmago," pa je po dirki povedal tretjeuvrščeni Binder.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Aldeguer premočan za konkurenco, Acosta še naprej vodilni v moto2
Dirkač srednjega razreda moto2 Fermin Aldeguer je skozi ves konec tedna navduševal s časi in odlično pripravljenostjo pred današnjo glavno dirko na stezi v Buriramu, kar je naposled potrdil s prepričljivo zmago. Čeprav v skupnem seštevku zaseda "šele" 8. mesto s 168 točkami zaostanka za trenutno vodilnim Pedrom Acosto, je tokrat ugnal vso konkurenco v kozji rog.

"Že pred začetkom dirke sem imel zelo dober občutek. Tokrat je bil motocikel na najvišji ravni pripravljenosti, kljub visokim temperaturam zraka in vlažnosti sem uspel ohranjati podoben ritem od začetka do konca. Ta rezultat je obenem odlična motivacija za zaključek sezone," je po prepričljivi zmagi dejal Aldeguer.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Aldeguerjeva prednost je naraščala iz krog v krog, tako da smo v primerjavi s predhodno dirko v najšibkejšem razredu moto3 spremljali zelo enolično predstavo. Acosta je poleg nedvomnega talenta navdušil tudi z zelo preudarno in nič kaj tvegano vožnjo, saj se zaveda, da si šest dirk pred koncem sezone ne sme privoščiti nepotrebnih napak v boju za naslov prvaka. Končno drugo mesto za Acosto je to, kar si je želel v bitki za ohranitev lepe točkovne prednoste pred Italijanom Tonyjem Arbolinom, ki je bil četrti."Dobili smo, kar smo si želeli. Brez večjih napak sem odpeljal to dirko z namenom, da ohranim dovoljšnjo prednost pred Arbolinom. Boj za naslov prvaka kljub lepi prednosti še ni zaključen," se pasti 55 točk visoke prednosti zaveda nadarjeni Acosta. 

Tretje mesto je pripadlo ljubljencu domačega občinstva Somkiatu Chantri, ki je podobno kot lani tudi tokrat navdušil svoje zveste privržence. "Lepo je zopet stati na zmagovalnem odru. Letos sem si želel izboljšati lansko 3. mesto, a tudi ponovitev tega rezultata je odličen dosežek," je povedal Chantra. Japonec Ai Ogura je dopolnil najhitrejšo peterico s petim mestom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Novinec leta v razredu moto3 Alonso do nove zmage

Že dolgo časa nismo spremljali tako zanimive dirke v najšibkejšem motociklističnem razredu moto3. Kolumbijski mladenič David Alonso je vnovič potrdil, za kako nadarjenega dirkača gre, saj je z zmago na dirki za VN Tajske med drugim osvojil naziv novinca leta v svojem razredu. "Neverjetna dirka. Ni bilo ravno najhitrejša, ritem je bil pravzaprav počasnejši od pričakovanj, a se je na koncu vendarle izšlo za novo zmago. Na koncu je šlo kar "na nož", a sem uspel ohraniti mirno kri in dirko zaključiti v svojo korist. To zmago posvečam najboljšemu prijatelju, ki mi vselej stoji ob strani," je po zmagi povedal novinec leta Alonso.

Alonso se je obenem s peto zmago v sezoni približal vodilnemu Jaumeju Masii v skupnem seštevku svetovnega prvenstva na vsega 25 točk razlike (230:205). Drugouvrščeni Japonec Ayumu Sasaki je z današnjim odstopom ostal pri osvojenih 213 točkah in tako zapravil izjemno priložnost, da bi se podobno kot Alonso še bolj približal vodilnemu Špancu. Kolumbijec je večji del dirke na stezi v Buriramu ohranjal prednost pred konkurenti, ki so se zaman poskušali s tveganimi manevri prebiti predenj. Japonec Taiyo Furusato je bil še najbližje temu, a je na koncu moral priznati premoč Alonsu z zaostankom dobrih dveh desetink sekunde in pol.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nizozemski predstavnik Collin Veijer je imel prav tako nekaj odličnih odsekov, predvsem na uvodu dirke, ko je nekajkrat celo prevzel mesto vodilnega, toda v zadnjih krogih so mu - kot je nenazadnje sam priznal v izjavi po koncu dirke - ponagajale obrabljene pnevmatike. To so bile sploh prve stopničke za tega nizozemskega dirkača v razredu moto3. "Občutek, ko stojiš na odru za zmagovalce, je izjemen. Na koncu sem imel povsem obrabljene pnevmatike, kar me je zagotovo stalo še boljše uvrstitve. Kljub temu sem vztrajal pri začetnem načrtu, odpeljal zadnji ovinek zelo dobro, kar je zadostovalo za stopničke," je po dirki dejal tretjeuvrščeni Veijer.  

Tudi za Japonca Furusata so bile to prve stopničke v prvenstvu. "Prvič sem sploh na Tajskem in takoj stopničke. Ne bi si mogel želeti lepšega razpleta, čeprav bi lahko določene odseke odpeljal boljše. Vesel sem tudi zaradi naše ekipe, ki je v zadnjem obdobju opravila izjemno delo," Furusato ni skrival zadovoljstva po osvojenem drugem mestu. Trenutno vodilni v skupnem seštevku Jaume Masia je dirko končal na četrtem mestu, turški predstavnik Deniz Öncü pa je bil peti.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

KOMENTARJI (77)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Night fly
30. 10. 2023 20.22
+6
Kako je Honda ustvarila neustavljivo zver ////////////// Honda RC211V je mojstrovina V5, ki se je rodila v neusmiljenem iskanju zmage s strani Honda Racing Corporation (HRC) in je zaradi svojih vrhunskih specifikacij in zgodovinskih zmag popeljala v legendarni status v MotoGP. Ta motocikel, ki so ga vozili ikonicni dirkaci , kot je Valentino Rossi, je dominiral dolga leta in za vedno spremenil svet motociklisticnih dirk. Rossi je zadnji vozil NSR500 , se dvotaktni motor in zmagal naslov , nakar so uveljavili leta 2002 4-taktne motorje ,Honda je pripeljala to "zver" , s katero je VR naslednje leto spet zmagal . Iz te Honde so se potem razvile novejse verzije .........to je pa ze novejsa zgodovina .
Night fly
30. 10. 2023 20.13
+6
Zanimivo je tudi ,da zdaj Honda ribari in mece trnek ,da bi se kaksen dirkac odlocil za to znamko . Pojavil se je tudi zapis , da so vabilo poslali celo Luca Mariniju . Vsekakor pa je zdaj kar verjetna opcija - se en Fabio ,in sicer Di Giannantonio ,ki je na presenecenje marsikoga pokazal kar veliko . Cisto jasno je ,da mora Honda pokrpati luknji , torej zagotoviti si dirkaca ,ki bosta v sozvocju z ekipo in nacinom dirkanja . Jaz osebno bi Japoncem kar zazelel vse dobro , da si vsaj malo opomorejo .
Night fly
30. 10. 2023 16.09
+8
Tenma 29.10.2023, 10:44:12 -26 Naslednjo sezono Markec na Nemškem stroju...Komaj čakam.//////////////Zal mi je moderator brisal moje pojasnilo na ta vas prispevek . Ne vidim razloga -zakaj . Kakorkoli , zelim vam samo napisati ,da Ducati ni nemski stroj ,ampak je stvaritev mozganov iz -Sloveniji sosednje Italije . In tako ostaja .Ducati je pod deznikom Laborghinija , ki je seveda zdaj del grupacije VW . Toda Ducati ostaja naprej mozganska stvaritev Panigale-a , lastnisko pa je seveda vpet preko Lamborghinija v VW. Brez skrbi , ob prvi priliki ,ko bo to mogoce ,se bo Ducati , kot se je ze nekajkrat vrnil domov kamor spada ---lastnisko seveda . Toda Ducati obstaja , intelektualno in tehnolosko je se vedno doma , tudi Germani ga ne morejo "pohopsati " ,lahko ga posredno samo trzijo . In to je vse . Ko bo Ducati izgubil svojo identiteto in dobil nianso nemskosti .....je pogubljen .
Jezdimir
30. 10. 2023 17.56
+8
Tenma ni gladek, mogoče je mislil MZ-ja, ki mi pride prvi na misel poleg DKW-ja, kot nemški motor, če smo realni...hehehe
Night fly
30. 10. 2023 19.35
+7
Hehe ,,,res je ,se popolnoma strinjam ,da tale "tenma " nima pirhov za kakrsnokoli debato . Tile maherji pisejo ene same nesmisle , tudi ce ne vejo kaj veliko o temi pisanja ,bi se lahko vsaj prepricali o osnovah , da ne izpadejo ....hmmm*** . Tako pa potem ,ko se "zatipkajo" iscejo vse nacine ,kako bi sebe izvlekli iz dr**a. Mislim ,da je to pri njih ,med njimi kar nalezljivo . Kar se tice MZ-jev ,,,,uf ,kje so tisti casi , sam nisem imel nikoli tega , so pa prijatelji in sploh spretni fantje pridno predelovali te motorje , in moram reci , da kar uspesno . Sli so ko sam vrag .
Jezdimir
30. 10. 2023 21.53
+8
MZ TS 250 letnik 1980 doma friziran sem imel, hud stroj za tiste čase...hehehe
Night fly
31. 10. 2023 09.24
+7
O ja , Jezdimir ,,, hud stroj je to bil . Ne spomnim se tocno kateri karburator Dell´orto so fantje na MZ montirali , ali 24/ 19 ali 30 , vem pa ,da smo za nase motorje precej laufali cez v Italijo, ker si nasel vse kar si potreboval ...... Kot prvo so se menjale vilice , vzmetenje ....etc . Ja , priznam ,da je bil dober stroj . Pa svecke imeti v rezervi , ker jih je vcasih skurilo . Odvisno od tega ,kdo je kako zbrusil kanale . Lepi spomini .
Night fly
31. 10. 2023 09.26
+7
Ves ,glede na to ,daa je v Jugi obstajala odlicna firma Tomos , in bila s Parlottijem tudi na visokem svetovnem nivoju ,je prav zalostno ,da so jo v novi eri Slovenije zjeb ....ali . Ce bi le pustili strokovnjakom in vizionarjem opraviti svoje delo ,bi bil Tomos danes lahko vrhunska moto firma . Skoda .
mmblackbird
31. 10. 2023 09.47
-7
Jezdimir
31. 10. 2023 11.13
+7
mmblackbird, ko bo tvoja tematika o kompoziciji in rumeno-rjavih gatah se lahko mirno vklopiš, do takrat pa googlaj in se uči...hehehe
popstarr
31. 10. 2023 13.30
+4
Nemci ne znajo vlih dobro z motorji, hvala bogu imamo Japonce in Italjane.
Night fly
30. 10. 2023 15.50
+8
MM je v zadnjih mesecih iz sebe naredil tako slamparijo ,da se vsi cudijo kaj sploh hoce ....seveda razen -spet zmagovati , ne glede na to kdo mu to omogoca . Zdaj smo videli pravi obraz MM , predvsem do Honde in vseh stevilnih oseb ,ki so leta ,mesece ,cele noci garali ,da je MM dobival za probe in dirke najboljsi motocikel . In na koncu ,MM popljuva vse skupaj in se preseli na Ducati ,ki naj bi mu prinesel dodatne zmage ........in vsi motociklisti vemo kam pes taco molí .
Jezdimir..hehehe
29. 10. 2023 21.53
+23
Škoda da se sploh še prereka oziroma omenja Marc Marqueza, bil je nekoč, sedaj je v zatonu, enostavno več ne dohaja mlajših urnejših, željnih zmagovanja, prej ko se sprijaznite lažje vam bo.
Night fly
30. 10. 2023 16.17
+11
MM je prekrsil sveto pravilo . Z Japonca je ,(bo) svoja jajca prenesel na sedez Ducatija . Kar nekaj scenarijev je okoli tega.///// 1. .... MM se lahko vrne nazaj v Hondo .///// 2. MM zeli osvojiti se en naslov ,da se izenaci z VR46 . MM si zeli motor ,ki bi mu omogocil serijsko zmagovanje .///// 3. MM zeli na nek nacin pokazati Hondi ,da ni naredila vse zanj . 4. MM zeli zmagovati z Ducatijem ,ker to ni uspelo VR . 5. MM se zeli zavihteti na najvisjo stopnicko in si zagotoviti svoje mesto v zgodovini motociklizma . .............jaz pravim ,tudi trdim ,da mu to ne bo uspelo . Dirkac ,ki si to zasluzi se nikoli ne kompromitira v svoji karieri ,kot se je MM . Pika .
Jezdimir
30. 10. 2023 17.52
+11
Rossi ga je spekel z valilnico talentiranih mladcev, ki so vsi po vrsti doktorji dirkanja proti kilavim sposobnostim Markeca, poleg akademikov so pred njim še skoraj vsi španci, južnoafričan, avstralec, dva francoza, portugalec, tako da se mu ne izide nobena računica, če smo realni...hehehe
dolgi
29. 10. 2023 19.55
-23
Bagnaia si ne zasluži biti prvak, ker je vse prevečkrat premagan s strani drugih Ducatijev.
Jezdimir
29. 10. 2023 21.34
+25
A si iz lune padel?...ima največ zmag in največ točk, zasluženo je svetovni prvak in najboljši v letošnji sezoni, če smo realni...hehehe
cbrman
29. 10. 2023 21.54
-15
Malo boš mora se počakati za potrditev naslova,ampak ,da bo Pecco letos prvak ,bo moral imeti še veliko sreče,kajti v tem delu sezone je Martin pač boljši če smo že realni....Sicer mu VRovci že krijejo hrbet,ampak Binder,bi lahko imel vidnejšo vlogo pri naslovu prvaka,ker lahko tako Peccu kot Martinu še spelje kako točko...
sloeki70
30. 10. 2023 08.05
-18
A bodo to Banjajo maminega sincka porinl do prvaka?
sloeki70
30. 10. 2023 08.05
-20
MM jih bo drugo leto pojedel za malico na najslabsem Ducatiju!
Samo navijač
30. 10. 2023 12.13
-16
Še eno dirko pa ga bo španec ,ker trenutno je pač najboljši.
Jezdimir..hehehe
30. 10. 2023 15.01
+17
Bagnaia je do sedaj zbral največ zmag, ima največ točk, je vodilni v prvenstvu in aktualni svetovni prvak, torej vsako žaljenje in nepriznavanje dosežkov s strani prostaških in nerazgledanih osebkov je brezpredmetno in vredno zgražanja, prej ko se zamislijo nad seboj lažje jim bo!
Night fly
30. 10. 2023 15.42
+13
Ko en "dolgi" kalimero napise ,da Bagnaia ne zasluzi naslov prvaka ,,,,, v tem vidim "svet kalimerov " ,kako razmisljajo , zivijo ,pisejo in se posmehujejo v bistvu svoji lastni nerazgledanosti .Ni kaj dodati .
NisteResni
30. 10. 2023 16.06
-10
vsi so zasluzeno prvaki, sam trojica k je rossiju spelala vse naslove pa nezasluzeno, Stoner je mel hitrejsi motor, pol je Lorenzo mu ukradel motor, spet Stoner namernu pokvaru Ducatija in sel na Hondo, ki jo je naredu tako da se sama pelje, da je lohk Marc sam gas naviju.... a sm prblizn ujel muhicu, tko nekak si cez leta lajnal ane
NisteResni
30. 10. 2023 16.07
-7
aja pozim grem spet gor ce si zdej ze prpravlen za tist kufe, lohk tud kuhancka, k si bl rdeconose sorte
cbrman
29. 10. 2023 18.45
-19
Martin z zmago spet par točk bližje vodilnemu Peccu,ki je z drugim mestom imel tudi malce sreče.Bull Binder s tretjim že dokazuje,boj za prvaka s KTMom drugo leto...
Realist46
29. 10. 2023 18.05
+19
Tako kot sem si zaželel. Boj do zadnjega ovinka. Upam da bo tako ostalo do zadnje dirke napeto do konca :)
Jože Fortuna
29. 10. 2023 17.27
-15
Martin in Binder imata jajca v moto gp !
Night fly
29. 10. 2023 19.30
+18
Vsekakor ,,,,in oba imata tudi tovarniska motocikla . Jsz sam pa mislim ,da je za njima se marsikdo , ki ima prav enako velika "jajca" ,zal pa ne tako zmogljivih dirkalnikov in seveda tudi ne tako popolne asistence . Vsekakor pa se strinjam ,da sta omenjena oz .njuni vozni meni vsec , se najbolj Martin , talent . Hkrati pa upam ,da se bodo kmalu pobrali , ozdravili in prisli v popolno formo drugi dirkaci , ki so se kar dobro poskodovali in se trudijo po svojih moceh . Tudi na ta faktor ne smemo pozabiti .
dolgi
29. 10. 2023 19.58
-23
enkrat da si nekaj povedal o resnici, magari po nesreči.
Sailer2
29. 10. 2023 15.23
+17
Kakšna dirka, fantastično dirkanje do konca, čestitke!
Sickk 2
29. 10. 2023 15.22
+15
Night fly
29. 10. 2023 14.52
+12
Tenma 29.10.2023, 10:44:12 -18 Naslednjo sezono Markec na Nemškem stroju...Komaj čakam.///////////// toliko o tem kaj pisejo in objavijo popolni nepoznavalci ne samo tega sporta a,pak tudi same "motoristike" . Pojma nimate kaj je to Ducati , kaj je desmosedici , kdo ga izdeluje , cigavo je intelektualno lastnistvo tega projekta in te vrhunske tehnologije . A vas niti malo ni sram ,razen ,da zelite umazati nekaj ,kar je v oceh vseh nas samo obcudovanja vredno . In na koncu , ce ste ze markecov kalimero ,,,zakaj vas je potem MM zaje ....al in bo drugo leto vozil prav ta motor .
Tenma
29. 10. 2023 15.47
-12
Kako pa vi veste kaj je Ducati? Kaj so vaše kompetence in ne mislim te na vašem jeziku? Vsak navija za svojga favorita. Problem, ki ga imate vi je ta, da se vžigate na vsako izjavo o Markecu. Zame je najboljši dirkač v moto GPju, pred njim je Bil Rosi. Vi to vidite drugače in prav je tako, ampak vi ne morete sprejeti dejstva da imajo ljudje drugačno mnenje...
Samo navijač
29. 10. 2023 16.20
-18
Pa ne komentiraj o MM . Ti pa res rabiš enga poživitvenega..... Teb se še ponoc o mjem sanja.
Jezdimir
29. 10. 2023 17.03
+15
Markec ni omembe vreden, če smo realni...hehehe
Night fly
29. 10. 2023 19.42
+22
Tenma ,,,,,, prav sigurno vem o tem rdecem lepotcu veliko vec kot vi . Razen , ce ste vecino zivljenja povezani s tem motorjem oz. ga posedovali ,posedujete .V tem primeru ne bi pisal kar ste . Ne bom napisal ,da imam zdaj Panigale ali kaksen drug model iz Bologne , ker bi kalimeri znoreli in bi ta stran sla v tilt in najnizji level . Kot drugo , en pravi "Ducatist" po srcu ne bi nikoli naklonil svojega srca dirkacu , ki je na dirkaliscih "podel" . Je lahko neizprosen , polnega srca in gajsta ,toda se vedno super korekten do nasprotnikov na pisti . Zato me prav zanima ,kako bo drugo leto . Vam pa svetujem ,da se preden kaj napisete ,podrobno informirate o tem KAJ je Ducati , celoten motor . Drugace vam bom moral sam napisati kako je s to stvarjo , ker vidim ,da znate samo bevskniti ---brez evidentne podlage .
cbrman
29. 10. 2023 21.45
-22
Markec ni nas za. ..l,ampak bo vse navijače akademikov,ki se bodo drugo leto izgubili v povprecju...Letos bodo pa akademiki morali imeti veliko sreče ,da jim Španec ne odpelje naslova. ...
Jezdimir....hehehe
29. 10. 2023 21.55
+20
NisteResni
30. 10. 2023 16.19
-7
muhca prevec si pameti pojedu za svojo tikvo....kot prvo razloz to a je audi r8 gallardo al je gallardo r8, isti odgovor pride pri ducatiju.... kot druga pa a nisi ti mal prestar za panigale, ce bi reku 998 bi ti se vrjel.... pol pa se zadnja tud ce bi mel pravega ducatija za razliko od makete tistga k ga je Rossi vozu, bi mogu se ene 50k not vlozit da bi bil primerek tistih v SBK, tko da nvm kje si najdu primerjavo svoje makete z GP strojem....
NisteResni
30. 10. 2023 16.22
-7
ce te pa kdaj res prime da vse prihranke zapravs za tezkaca, ti priporocam aprilio se napol sama pele z vso elektronko, pr vsemu alkoholu k ga vase zlijes pride prov.... ce smo pa realni za vas zep mam js enga starga mini motota u klet, ga loh postimam pa gor prnesm pozim, da se naucite vozt
Mat123
29. 10. 2023 13.28
+25
Martin bi si glede na zadnje predstave zaslužil naslov prvaka. Škoda je Yamahe, da so tako nekonkurenčni, nevem kaj se dogaja z njihovimi motorji, verjetno quartararo in morbideli nista kar pozabila dirkati, vsaj zame sta oba odlična dirkača.
Night fly
29. 10. 2023 13.02
+17
Sam upam ,da se tudi Yamaha spravi v red , ker je glede prisotnosti v GP-ju podhranjena , manjkata se dve Yamahi . Mogoce bomo celo doziveli trenutek ,da se bo VR ,v svojem slogu iskanja vedno novih izzivo v { in ne gretja jajc na toplem in sigurnem ,(beri -Ducatiju)} ,odloci za Yamaho . To bomo sele videli . Dejstvo je ,da se je MM v stilu svojega idola VR iz mladih let ,zdaj odlocil za Ducati , ki pa je ZE zmagovalni motocikel --pa se kako , torej to zame ni nobeno profesionalno presenecenje . Spostujem pa dirkace , ki sedla menjajo tudi zato ,da v svojem "efortu" napredujejo , ob tem pa izboljsujejo motocikle ,ki jih uporabljajo za svoje uspehe . Torej MM ni naredil nobenega pomembnega koraka za moto sport . Samo prenesel je , jih bo , svoje pirhe na ze zmagovalen ,zmagovit motor in pobral smetano .......CE . To bomo pa sele videli .
Samo navijač
29. 10. 2023 16.22
-13
A nas nisi prepriceval kok ga noben noče ,zaloputnal so mu vrata pa te oslarije.... Tvoje mokre sanje in pa seveda hudobija.
Jezdimir
29. 10. 2023 17.05
+14
Sej ga noben noče, pri Gresiniju si je kupil sedež, če smo realni...hehehe
Night fly
29. 10. 2023 20.05
+21
Samo navijac ........... torej se en bevskac ................MM je naletel povsod na zaprta vrata . Na koncu mu jih je odskrtnila garaza Gresini , in kot je povedal sef Ciabatti ,pri tem Ducati ne more nic . Lahko pa je naredil eno - nic denarja ne bo dobil MM .To je velik udarec za enega "sampiona" ,,,mar ne !!!!! Kaksne so ostale pogodbe , povezave etc ,pa ve samo prokurist MM in firma Gresini , to me pa niti ne zanima . Jaz vem samo ,kaksen je MM kot dirkac in oseba na dirkaliscu . Amen .
Night fly
29. 10. 2023 12.54
+13
Napovedali smo ze ,,,,pa tudi to je kar sam potrdil Marko skace , da ta isti dirkac ne bo vec lomil kosti za Hondo ....ali z drugimi besedami - v nobenem primeru ne bo silil s Hondo proti vrhu ,ker bi to samo pomnilo ,da Honda JE s e vedno odlicen motocikel . Ker pa je s svojim pocetjem v zadnjih 4 sezonah primoral Hondo k stagniranju ,,,,sedaj pa se ta slamparija s prestopom v Gresini , sem dobil obcutek ,da on , MM brez vrhunskega motocikla ne more osvojiti vrha . Danes smo gledali poleg Martina ,ki ima super sezono , odlicnega Binderja ,Bagnaia-e ,ki se tudi pobira po strasljivi nesreci , tudi oba Mooney-a ,sicer satelita s se vedno malce poskodovanima dirkacema , in napredujoco Yamaho s Quartarojem .
NisteResni
30. 10. 2023 16.51
-7
komi cakam da zacne nasledno leto dominirat, pa pol tvoje izjave o tehnologiji gresinija, ki seveda te tehnologije ne deli niti z bratom alexom kaj sele z drugimi novejsimi ducatiji
Tenma
29. 10. 2023 10.44
-31
Naslednjo sezono Markec na Nemškem stroju...Komaj čakam.
Jezdimir....hehehe
29. 10. 2023 12.02
+21
Kaj bo Trabanta vozil ali pa ti je samo vročina narasla?
sloeki70
29. 10. 2023 12.35
-20
Jaz tud, da pohrusta te povprecne dirkace na Dukatiju!!!!
Tenma
29. 10. 2023 10.43
-36
Men sta komentatorja čist OK. Martin ponovno vrhunsko, bravo. Markec, tudi lepo, čeprav je zanj konec in bi še vsak samo krožil na pisti se on do zadnjega bori...
Jezdimir....hehehe
29. 10. 2023 12.04
+22
A to je borba, da izgubi proti najpočasnejši Yamahi, ti pa res trpiš!
Tenma
29. 10. 2023 12.51
-19
...je pa včeraj Banjajo prehitu... Jaz ne trpim, ti trpiš pr Franclu v kevdru...
Jezdimir
29. 10. 2023 10.13
+18
Čestitke prvim trem za odlično dirko, odlično tudi Fabio, samo po zaslugi telanta in pirhov pripeljal najpočasnejšo Yamaho pred najhitrejšo Hondo, ki žal nima konkurenčnega voznika...hehehe
Miha1999
29. 10. 2023 11.50
-21
Pravijo, da ima "palica" dva konca, slej ko prej se obrne....
Jezdimir....hehehe
29. 10. 2023 12.07
+22
Se strinjam, Marc je že oba konca palice občutil, le da ima kratek stik med uhi da še ni dojel.
sloeki70
29. 10. 2023 13.12
-19
sloeki70
29. 10. 2023 13.13
-20
Jezdimir
29. 10. 2023 15.37
+19
Ne razumem kam gledajo podrepniki, ko pa vsi vemo da Markec enostavno nima za burek proti mladcem...hehehe
Breicha
29. 10. 2023 10.05
+34
Toop race, komentator Stropnik pa katastrofa jaooo jaoo
Bolcn
29. 10. 2023 10.29
+21
Poglej kako lepo drsi, v supermoto stilu. Kralj drsenja 😂
motorist_mb
29. 10. 2023 09.54
+25
Bag se ne da tak da bo še zanimivo!