MotoGP

Martin je Baganii tokrat priznal premoč: Dovolj je bilo, podelal sem se

Motegi, 06. 10. 2024 12.24 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bitka za prvaka v kraljevskem razredu motoGP je vsako dirko vse bolj napeta. Aktualni prvak Francesco Bagnaia je z dvema zmagama na VN Japonske prednost vodilnega Jorgeja Martina zmanjšal na zgolj deset točk in Španec je po dirki priznal, da na stezi v Motegiju zaradi strahu pred padcem ni želel preveč tvegati.

Francesco Bagnaia je že v prvem ovinku dirke poletel mimo novinca Pedra Acoste in prevzel vodstvo. Dvakratni prvak je celotno dirko vozil v ospredju, za njim pa se je z enajstega mesta na drugo povzpel še vedno vodilni v skupnem seštevku Jorge Martin. Dirkač Pramaca je vseskozi pritiskal na Italijana in se v nekem trenutku celo približal na manj kot sekundo zaostanka, a na koncu je Bagnaii vendarle moral priznati premoč.

Francesco Bagnaia in Jorge Martin
Francesco Bagnaia in Jorge Martin FOTO: MotoGP

Za to naj bi bil kriv dogodek v tretjem ovinku štiri kroge pred koncem. "Zagotovo sem zaostanek za njim zmanjševal in mislil sem, da bi ga lahko prehitel. Videl sem, da je Pecco (Bagnaia) pritiskal, saj je naredil nekaj napak v enajstem ovinku. Rekel sem si: 'Dobro, na plin pritiskaj kot hudič.' Rekel sem si, da bom začel tudi jaz pritiskati in vse je bilo pod nadzorom. Bil sem na robu, ampak pod nadzorom. Potem pa mi je v tretjem ovinku sprednji del močno ušel izpod nadzora. Rešil sem se s komolcem. Izgubil sem približno dve sekundi, podelal sem se in si rekel: 'Dobro, dovolj je bilo.' Zagotovo moramo zaradi prvenstva razmišljati o teh 20 točkah, saj sem dirko začel na 11. mestu," je svoj pogled na dirko z novinarji podelil Martin.

Martin je štiri velike nagrade pred koncem prvenstva poskušal opisati stanje na vrhu. "Težko bo. Pecco je izjemen dirkač, ampak hvaležen sem, da sem tu kjer sem, ker se lahko borim tako kot sem se lani. Tokrat sem močnejši. Dajmo se boriti. Na nekaterih dirkah mislim, da sem jaz malo boljši, na nekaterih pa Pecco. Cilj je v Valencio (zadnja dirka sezone) priti z možnostjo končne zmage," napoveduje dirkač Pramaca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.