MotoGP

Marquez: V borbi za naslov prvaka ne smeš nikogar odpisati

Assen, 26. 06. 2018 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po sedmih dirkah in pred VN Nizozemske ima Marc Marquez pred najbližjim zasledovalcem v boju za naslov prvaka v motoGP Valentinom Rossijem 27 točk naskoka. Dirkač Honde je sicer prepričan, da se lahko v boj za naslov prvaka vključita tudi Ducatijeva Jorge Lorenzo in Andrea Dovizioso.

Marc Marquez je moral v Kataloniji priznati premoč Jorgeju Lorenzu.
Marc Marquez je moral v Kataloniji priznati premoč Jorgeju Lorenzu. FOTO: motoGP

Marc Marquez (Honda) je z drugim mestom na VN Katalonije v Montmeloju prednost pred Valentinom Rossijem (Yamaha) povišal 27 točk. Moštvena tekmeca iz Ducatija Jorge Lorenzo in Andrea Dovizioso za aktualnim svetovnim prvakom zaostajata za 49 točk, a Marquez je prepričan, da jih še ne gre tako hitro odpisati. "Ko spremljaš svetovno prvenstvo, si želiš, da bi bili vsi tekmeci počasnejši. Čaka nas še veliko dirk in vse se lahko zgodi. Napaka, kot sem jo storil v Mugellu in Dovi v Kataloniji, se lahko zgodi kadarkoli, saj smo vsi zelo hitri," je za crash.net povedal Marquez, ki se je, tako kot oba dirkača Ducatija, udeležil enodnevnega testiranja na dirkališču v Barceloni. 25-letni iz Cervere je postavil najhitrejši čas in zbral nekaj zelo koristnih informacij.

"Za nami je dober dan testiranj v Kataloniji, a Assen je povsem drugačno dirkališče, če ga primerjamo z Montmelojem. Zanimivo bo videti, kako se bomo tam odrezali. Mislim, da bosta dirkača Yamahe hitra, saj je to dirkališče z veliko spremembami smeri in njihov motor je tam zelo dober, a bomo videli. Zaenkrat smo bili povsod na dobri ravni in na različih dirkališčih mi je uspelo doseči nekaj dobri rezultatov, zato sem tudi pred Assnom optimističen. Všeč mi je dirkališča, katedrala motociklizma, navijači so tam zmeraj zelo temperamentni. Lepo je imeti manjšo prednost v prvenstvu. Še naprej je nekaj dirkačev, ki lahko osvojijo naslov prvaka, zato moramo še naprej garati in dosegati najboljše možne rezultate," je zaključil Marquez, ki je doslej na VN Nizozemske slavil le enkrat, leta 2014.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
27. 06. 2018 21.06
+0
prav ima Marquez, njegov največji konkurent pa bo po moje kar Lorenzo, ki je v naletu
Deejjaann
27. 06. 2018 11.57
+12
Jaz osebno upam da s bo letos borilo čim več dirkačev za naslov,ter da bi se za naslov odločalo na zadnji dirki med neposrednim bojem za mesta med tremi štirimi dirkači,to so moje želje.Seveda pa vidimo da je letos Marquez z hondo kar fejst močan,upajmo na najboljše da bo res do konca prvenstvo odprto.Da bi se Yamahi vključili v ta boj oba ducatija in Marquez,zadnja dirka pa naj odloča o prvaku to bi bilo fenomenalno za nas kateri redno spremljamo MotoGP.Pa lep dan še naprej vsem skupaj želim