MotoGP

Marc Marquez: želja po borbi za naslov prvaka je 'zgorela' v Mandaliki

Mandalika, 01. 10. 2024 14.17 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V boju za naslov prvaka razreda motoGP, kot kaže, ostajata le še Jorge Martin in Francesco Bagnaia. Po veliki nagradi Indonezije se namreč zdi, da sta iz boja izpadla Enea Bastianini in Marc Marquez, ki nedeljske dirke nista končala, medtem ko sta si Martin in Bagnaia pridirkala stopničke.

Čeprav imata Italijan in Španec teoretične še možnosti, da se vmešata v boj za naslov prvaka, se to zdi vse manj verjetno. To je po nedeljski dirki priznal tudi Marc Marquez sam, ki je v prispodobi dejal, da mu je "želja po borbi za naslov prvaka je zgorela v Mandaliki," a za neljub incident ni iskal krivca.

"Enostavno povedano se je pokvaril motor. To se zgodi na pač v tem športu in ni v naših rokah. Včasih se lahko zgodijo mehanske stvari. To je samo nesreča. Skupaj zmagujemo in skupaj izgubljamo, nihče ni kriv za to," je za TNT Sport po dirki pojasnil starejši izmed bratov Marquez in podobno tudi zapisal na družbena omrežja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marqueza sta v Indoneziji dva padca na kvalifikacijah stala dobrega štartnega položaja, a se je kljub temu na sobotni sprint dirki z 12. mesta prebil na stopničke. Na nedeljski, pa mu jo je po enajstih krogih zagodel motor, ki je zagorel.

"Sredi dirke sem zaslišal hrup in malo zatem je motor izgubil moč in, ko sem videl dim, sem vedel, da moram čim prej zapeljati s steze. Škoda, ker so motor gasili z gasilnimi aparati, ki niso pravi, in motor je bil popolnoma poškodovan. Uničeno je vse; zavore in vse drugo. To je res velika škoda za našo ekipo, saj je to velik strošek," je incident opisal osemkratni svetovni prvak.

Dorna in FIM sta kasneje zanikala, da so bili pri gašenju Marquezovega motorja uporabljeni nepravilni gasilni aparati in pojasnila, da so delavci ob stezi ukrepali pravilno, zato bo moralo italijansko moštvo nastale stroške kriti samo.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: MotoGP

"Lahko rečem, da smo imeli veliko smole, a z Ducatijem. Zgodila se nam je nesreča, a med vikendom sem imel dober občutek na motorju, kar najpomembnejše," je po koncu 15. dirkaškega vikenda v sezoni še povedal Marquez, ki po novem v skupnem seštevku za vodilnim Jorgejem Martinom zaostaja 78 točk. Aktualni prvak Francesco Bagnaia ima 21 točk manj od Martina, Enea Bastianini pa za Pramacovim dirkačem zaostaja 75 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sezona dirkanja se že ta konec tedna nadaljuje z veliko nagrado Japonske.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Birba
01. 10. 2024 15.57
+1
Marc,kaj si pa mislil,da bo naslov tvoj?🤣🤣🤣🤣🤣
Fomin
01. 10. 2024 15.21
+2
Počakajmo leto 2025
mptour
01. 10. 2024 15.04
-1
Vedno nekdo drug kriv.
Jezdimir...hehehe
01. 10. 2024 14.48
-1
Zgorel je Markec že pred petimi leti, tudi najboljši motor mu ni dovolj, ker ga nima samo on, tako kot je bilo pri Hondi, če smo ralni...hehehe
Fomin
01. 10. 2024 14.38
-9
Marc drugo leto boš pokazal kako se vozi na tovarniške ducetu