MotoGP

Lorenzo: Yamahina ponudba ni dovolj dobra

Sachsenring, 20. 07. 2009 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jorge Lorenzo pravi, da bo z odločitvijo o svoji dirkaški prihodnosti še počakal, saj meni, da si zasluži več, kot pa mu ponuja Yamaha.

Lorenzo bo z odločitvijo počakal, saj želi boljšo ponudbo japonskega moštva.
Lorenzo bo z odločitvijo počakal, saj želi boljšo ponudbo japonskega moštva. FOTO: Reuters

Španec se na polovici sezone razreda motoGP s svojim moštvenim tekmecem Valentinom Rossijem bori za naslov svetovnega prvaka. 22-letnik osem dirk pred koncem sezone zaostaja 14 točk za osemkratnim svetovnim prvakom. Pri Yamahinem tekmecu Hondi so že izkazali zanimanje za Jorgeja Lorenza, a nekdanji svetovni prvak četrtlitrskega razreda je nakazal, da želi podaljšati sodelovanje s trenutnim delodajalcem.

Lorenzo je v nedeljo po dirki v Sachsenringu izrazil mnenje, da Yamahina ponudba ni dovolj dobra. "Mislim, da moram z odločitvijo še malce počakati. Ponosen sem, da dobivam različne ponudbe. Sam menim, da sem eden izmed dirkačev, ki lahko v prihodnosti premaga Valentina. Z njim se borim za letošnji naslov, zato mislim, da sem vreden več od trenutne Yamahine ponudbe. Videli bomo, kako se bo razpletlo."

Doktor se ne more odločiti, ali si želi tudi v prihodnje garažo deliti s Špancem.
Doktor se ne more odločiti, ali si želi tudi v prihodnje garažo deliti s Špancem. FOTO: Reuters

Rossi se na drugi strani še ni odločil, ali si želi Lorenza za moštvenega tekmeca tudi v naslednji sezoni. "Veliko sem razmišljal, ali bi bilo bolje, da ostane ali pa da se preseli k Hondi. Ne vem. Oboje ima svoje prednosti in slabosti. V vsakem primeru bo močan tekmec, ne glede na to, ali bo dirkal z našim motociklom ali katerim drugim."

KOMENTARJI (51)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sottozero
31. 07. 2009 09.53
Lorenzo ima večjo plačo kakor Rossi... Vsak motocikel je vreden cca. 2 milijona Eurov... Seštejte njegovi plači še stroške njegovih padcev...ugotovili boste, da je Rossi s svojo plačo PODCENJEN. In še...virus "jokice C Ronalda" se je preselil na Lorenza (pa tudi na Contadorja)... Mogoče gre za NOV virus "Pirinejski sindrom nezadovoljstva"?
...46
28. 07. 2009 11.52
459261: čist se strinjam s teboj
Die einemaister
23. 07. 2009 22.28
kenny - ne bluzi stoner je prou uzor kaj pomeni elektronika on je edini k se zanaša pr odpiranju gasa na elektroniko,če bi se šou peljat proti rossiju na 500 tki bi ga že u prvem ovinku fuknlo u zrak,tko d ne bluzi kar se tiče sezone 2003 si pa totalno ozadi s kartami elektroniko so motorji dobili že u letu 2002 ko so šli na 4 taktne in prau use honde so meele enako tko d ne govori d je team camel in pa team telefanica movie star niso meli,nimaš pojma malo se pozanimej pri italjanskih novinarjih in pa odajah moto grand prix.
Die einemaister
23. 07. 2009 22.24
fico77- js se pridružujem tvojem mnenju,pa verjetno se jim niti ne sanja kako zgleda približno sestava serijskega motorja.
r3ne
23. 07. 2009 11.31
ma dej ne tupi. rossi je na prestolu že dolgo dolgo časa. časi so drugi, ni več najbolj mlad, lorenco je mlad in neumen pa si pač veliko upa...to pa plačuje z padci..kolkokrat je pa padu rossi? hja to pa je znanje...on se vozi na limitu ves čas... lorenco pa občasno mal zorje okolico dirkališča.... če mene vprašate si lorenco na zasluži bit prvak... rossi ma tud druge ponudbe pa negre stran ker ve da ma tukaj mogoče najboljši motor.. lorencu se pa gre le za denar. naj si pogleda melandrija ki vozi praktično zastonj...
fico77
22. 07. 2009 14.32
Većina od vas, ki tle fantazirate, se niste peljali z kakim močnejšim mopedom od avtomatika al sesalca(skuterja)
KennyJR
22. 07. 2009 12.15
radenci.zakon leta 2003 je rossi imel edini in prvi elektroniko na njegovi hondi... pa ga je sete še vseen ene parkrat lepo nascal... a zdej pa mislš da je vse v elektroniki? in ker majo elektroniko da je zdej kej mn v dirkaču? na vrhu so ostali isti... mogoče bi se lorenzo vozil bol zadaj, ampak stoner je pa dokazu na ducatiju da zna zelo dobro obvladat motocikel, kar bi blo ključnega pomena, če bi bili brez elektronike... pejd se raj ubadat s svojimi (super) duke-i od ducatija :P
raul67
22. 07. 2009 11.19
warezovc si mal bogi ti a? - Preberi še enkrat kaj sem napisal pa se zamisli malo pa šele pol začni kvasit neumnosti - sej je že butasto sam za take retarde ko si ti bom še enkrat povdaril da GOVORIM O TRENUTNIH RAZMERJIH - mal si poglej posnetke letošnjih dirk ker jih očitno nisi vido pa boš pol povedo kolk slabši je bil Lorenzo, capac zahojeni. najboljš da te rečeš da je Lorenzo na 50%???? kaj je potem Talmachi??? -657???? Razlike so minimalne to letos Lorenzo ko je kolker tolk zdrav dokazuje - dejstvo je da mu TRENUTNO še nekaj manjka sam je to res minimalno.
radenci.zakon
22. 07. 2009 11.08
Veš zakaj rossi ni imel konkurence? Ker takrat niso še imeli vse te elektronike in je bilo vse na dirkaču! Če ste opazili da je rossi postajal manj konkurenčen ( zmaguje bolj na tesno ) takrat ko so na dirkalnike dajali vso to elektroniko. oprostite navijači drugih ampak če nebi bilo vse te elektronike bi se Lorenzo in Stoner vozila veliko bolj zadaj. Ko primerjajo kako hitro dirkač odpre gas se vidi da rossi dela z občutkom onedva se pa obesita na gas. Če bi šli na stare dirkalnike pelat bi rossi zmagoval po tekočem traku. in capirossi! Go Vale
459261
22. 07. 2009 10.52
ko je rossi postajal prvak je imel vedno srečo,poškodbe tekmecev ali slaba konkurenca.loreznco ima in dobre tekmece in poškodbe...pa mu gre zelo dobro.
459261
22. 07. 2009 10.51
zame je lorenzo boljši od rossija,lani da ni imel poškodb,vprašanje kako bi bilo.
warezovc@email.si
22. 07. 2009 09.25
raul67 ti se lahko vžigaš kokr hočš moron ker se zgleda še nisi zbudu Rossi je DO ZDEJ, če zdej TAKOJ NEHA pokazu neki kar ta mali nebo nikol, in to je 100% tko da si kr zapis da bos nehu sanjarit pa se bos postavu na realna tla
raul67
21. 07. 2009 23.19
david68 zbudi se - govorim o trenutnih razmerjih med dirkači ne kolk je kdo dosego. Ne morš govorit da je Rossi od Lorenza ne vem kolk boljši, če ga je le ta konc koncev tut letos že nažgal, in bil vselej blizu ko ni bil pred njim - pač mu manjka tista malenkost (kot denimo v Laguni, Barceloni in v nemčiji). Dejstvo je pač da je on pravo merilo ker je na istem motorji in mu pač v primerjavi z Rossijem manjka le še malenkost tak da ne bluzi nekaj z naslovi tu ker to ni bla moja poanta. Druga stvar pa je če bo ta "2%" kdaj dosego al bo pač vedno za malo preslab - tega pa ne vem ne js, ne ti, pa ne noben drug - lah se vžigaš, čas bo pa vseeno pokazal svoje...
david68
21. 07. 2009 22.02
raul67 Recimo res,da jeRossi 100% ampak ostali se bodo morali še dokazati in osvojiti toliko naslovov kot on ali pa saj končati toliko dirk kot jih je Rossi potem bodo pa lahko 98%.Res pa je da nimajo sreče ker Rossi še pač tekmuje in še bo verjetno vsaj 1ali 2 leti.
raul67
21. 07. 2009 11.20
ciaobella vem kaj si hoto povedat, sam glede na to da si pač omeno v našem cajtu 2 najuspešnejša (Pustimo zdaj pr formuli Senno pa Prosta ker sem bil še premali pa mi itak dejansko ni blo nič jasno) mi je pač takoj padla asociacija na oba njuna inžinirja ki se jih ponavadi v teh naših patetičnih debatah zanemarja, in je vsaj po mojem mnenju dejstvo da oba dirkača ne bi bila tako dominantna kot sedaj zgleda (poleg tega pa sta oba inžinirja pokazala da je z njuno "mašino" lah tudi kdo drugi praktično nepremagljiv kot je bil Doohan konc 90ih recimo), ker če nimaš materiala pač ne morš razturavat pa bit v "svojem svetu" kot eni pravijo za Rossija - ko ni meu materiala je on ravno tako popušo v prvenstvu kot Šumaher ker s šajtergo dejansko pač ne gre, morda na kaki dirki kaj več pa ne... Sicer pa Rossi je če realno pogledam tut zame nekaj posebnega (pa Stoner, Lorenzo, Pedrosa tud - vsak ma pač nek svoj čar) sam nikakor pa ne tako kot eni pravijo da je razred zase - pač je krog 4 fenomenalnih trenutno (morda še melandri ki pa ma smolo v karijeri z izbiro delodajalcev), sam če je Rossi 100%, potem je zame ostala trojica vsaj 98% :-)
Tilen Benda
21. 07. 2009 10.16
Če je pameten bo ostal pri yamahi
vt2
21. 07. 2009 09.23
NE MORE VEČ DOBIT ČE NA SEZONO 10 MOTORJEV TOTALKO NARDI
Krajnc1994
21. 07. 2009 09.10
1.Tako dolgo kak dolgo bo Rossi še dirkal ga bo Lorenzo gleal v rit 2.Ponudba ni dovolj dobra?? bomo vidli če boš šel k hondi kak bo vozo! 3.Malo premlad je da bi se pametnga delal neka !
ciaobella
21. 07. 2009 08.58
raul67 20.07.2009, 15:04 Vseh imen inžinerjev nisem in jih ne bom našteval. Seveda je bila naveza Brown - Schumi. Ravno tako je pri Rossiju. To ni individualni šport, čeprav tako zgleda. A če dirkač nima pojma o tehniki in če ni motorist in tudi "mehanik"...takrat mu tudi Naj inžinerji ne morejo pomagati. Agostini in Rossi sta vsak v svojem obdobju KRALJEVALA. In verjemi, da je Rossi tako v svojem svetu, da se bo težko našel nekdo, ki bi ga premegoval redno ! Rossi ni Button. Rossi je zmagoval na različnih motorjih, v različnih kategorijah.
gogi_
21. 07. 2009 08.29
raul to ti razlagam,da je težko najti takega timskega kolega od katerega se lahko toliko naučiš,nisem rekel da je najboljši kolega,je pa najboljši dirkač.Dani je pa zaščiten od vseh pa še hiter zna biti.tako da lorenzo bo naredil napako z odhodom.