MotoGP

Lorenzu druga zaporedna zmaga, Marquez in Rossi dopolnila zmagovalni oder v Barceloni

Barcelona, 17. 06. 2018 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na sedmi dirki sezone v Barceloni za VN Katalonije v kraljevem razredu motoGP je zmago slavil član Ducatija Jorge Lorenzo. To je za Španca druga zaporedna zmaga v sezoni, na drugem oziroma tretjem mestu pa sta končala Marc Marquez (Repsol Honda Team) in Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP). V razredu moto2 je do prve zmage v sezoni prišel Fabio Quartararo (HDR), v najšibkejšem moto3 pa Enea Bastianini (Leopard Racing).

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Katalonije
    04:10
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Katalonije
  • Veliko število padcev na dirki razreda moto3 za VN Katalonije
    03:12
    Veliko število padcev na dirki razreda moto3 za VN Katalonije
  • Vrhunci dirke v razredu motoGP za VN Katalonije
    03:52
    Vrhunci dirke v razredu motoGP za VN Katalonije
  • Vrhunci dirke v razredu moto2 za VN Katalonije
    09:31
    Vrhunci dirke v razredu moto2 za VN Katalonije

Jorge Lorenzo (Ducati Team) je po nekoliko nepričakovani zmagi v italijanskem Mugellu pred dvema tednoma slavil še bolj prepričljivo zmago v Barceloni za VN Katalonije pred drugo- oziroma tretjeuvrščenim Marcom Marquezom (Repsol Honda Team) in Valentinom Rossijem (Movistar Yamaha MotoGP)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kljub malce zadržanemu startu, ko sta petkratnega svetovnega prvaka prehitela aktualni svetovni prvak Marquez in član Suzukija Andrea Iannone, je izkušeni Španec v nadaljevanju le stopil na plin ter iz kroga v krog povečeval minimalno prednost pred konkurenti. Ko je 15 krogov pred koncem zaradi zdrsa s steze odstopil še eden od tihih favoritov dirke v katalonski prestolnici Andrea Dovizoso (Ducati Team), je bilo bolj ali manj jasno, da se bosta za končno slavje borila bodoča kolega pri Hondi Lorenzo in Marquez. Tehnične težave s svojima motocikloma, zaradi katerih sta zasedla mesti na repu prve deseterice, sta imela že omenjeni Iannone, ki je zasedel končno 10. mesto, in Danilo Petrucci (Alma Pramac Racing) kot osmouvrščeni.

"Zmagati drugič zapored je velika stvar za našo ekipo. Zelo zanimivo je, kako se v športu stvari hitro spreminjajo. Še pred dirko v Mugellu sem bil v izgubljenem položaju, daleč od vrhunskih uvrstitev, zdaj pa imam za seboj že dve zmagi v sezoni. Največ težav sem imel z medlim startom, kasneje pa sem se nekako le vnesel in začel pridobivati prednost pred konkurenti. Čudovito je z Ducatijem zmagati v Barceloni," je bil nad svojo drugo zaporedno zmago v zadnjih 14 dneh navdušen Lorenzo.

V taboru Honde so prav tako zadovoljni z drugim mestom Marqueza, ki je po dirki poudaril, da je bolj pomembno od samih zmag pametno zbirati točke in ohranjati lepo prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. "Za nami je naporen, a uspešen vikend v Barceloni. Po določenih težavah v minulih dneh s sprednjo gumo smo jih v nadaljevanju uspeli odpraviti za zelo dobro dirko in uvrstitev na zmagovalni oder. Odločili smo se za tršo različico gum in zadeli v polno."  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dirkaški doktor Valentino Rossi je iz ozadja 'napadal' najvišja mesta. Kot je sam priznal, se je želel vmešati v boj vsaj za 3. mesto, a ob zavedanju, da sta oba Ducatija v tem trenutku boljša in Marcu Marquezu, je uvrstitev na zmagovalni oder lep uspeh. "Že po petkovih treningih je bilo jasno, da se bomo zelo težko borili za zmago. Toda z odstopom Doviziosa se je odprl prostor za nekaj več. Zelo sem vesel 3. mesta v Barceloni, kar je dokaz, da se dvigujem v formi," pa je poudaril Rossi.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francoz Fabio Quartararo (HDR - Speed Up Racing) je presenetljivi zmagovalec dirke za VN Katalonije v Barceloni v razredu moto2. Potem ko je omenjeni prijetno presenetil že v sobotnih kvalifikacijah, ko je z najboljšim startnim izhodiščem napovedal boj za zmago, je dan pozneje na glavni dirki zdržal pritisk favoritov Francesca Bagnaie (Sky Racing Team VR46), Miguela Oliveire (Red Bull KTM Ajo) in Alexa Marqueza (EG 0,0 Marc VDS)

Že dejstvo, da je Quartararo svojega najbližjega zasledovalca, že omenjenega Oliveiro, prehitel za slabi dve sekundi in pol, zgovorno priča o izjemni predstavi člana HDR-ja. Tretjeuvrščeni Marquez je zaostal za dodatno sekundo, medtem ko je tenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Bagnaia nekoliko razočaral s skromnim 8. mestom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Tokratna zmaga je povsem zaslužena glede na ves trud, odrekanja in vložek v zadnjih dneh. Moja ekipa je opravila izvrstno delo, saj na stezi v Barceloni nikoli ni enostavno tekmovati. Še bolj pomembno kot zmaga pa je dejstvo, da sem samemu sebi dokazal, da zmorem bistveno več od doseženega v dozdajšnjem delu sezone," je bil prve zmage v sezoni v razredu moto2 izredno vesel Fabio Quartararo.

Bastianini izkoristil odstope konkurentov
V najšibkejšem razredu moto3 smo spremljali zanimivo dirko, ki so jo zaznamovali padci kar petih dirkačev. Predvsem prvi, ki se je zgodil šest krogov pred koncem, v katerem so bili udeleženi Aron Canet (Estrella Galicia 0,0), Albert Arenas (Angel Nieto Team Moto3) in Nicolo Bulega (Sky Racing Team VR46) je povzročil kar nekaj hude krvi med omenjeno trojico. Še posebej se z nastalo situacijo ni mogel pomiriti Italijan Bulega, ki je s soudeležencema v trčenju ostal brez točk v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dolgo časa je kazalo, da bo do zmage nekoliko presenetljivo prišel dirkač ekipe CIP - Green Power, Britanec John McPhee, a je dva kroga pred ciljem popustil, kar je v svoj prid izkoristil Enea Bastianini (Leopard Racing) za svojo prvo zmago v sezoni. "Bilo je zelo težko tekmovati, saj je krog dirkačev, ki lahko pridejo do zmage, vse širši. Tudi padci, ki so se pripetili v končnici dirke, so mi nekoliko olajšali delo. Čestitam celotni ekipi za odlično opravljeno delo in zmago v Barceloni," je bil po dirki presrečen Italijan.

Da bo mera polna, sta pred prečkanjem ciljne črte - natančneje dva kroga pred koncem - trčila tudi Andrea Migno (Angel Nieto Team Moto3) in Jaume Masia (Bester Capital Dubai). Zmagovalni oder sta z uvrstitvijo na drugo in tretje mesto dopolnila Marco Bezzecchi (Redox PruestelGP) oziroma Argentinec Gabriel Rodrigo (RBA BOE Skull Rider).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (122)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Achilleus
18. 06. 2018 07.14
-10
Navijači ala Muha in jezdimire se kar ne morete sprijaznit, da ste ven iz igre, ne odločate o ničemer in časi, ko ste imeli kj gobezdat so mimo že 10 let. Vrstni red skupnega seštevka je dovolj dober pokazatelj, kako se motite. Ko pa je govora o Yamahi: v zadnji sezoni, ko je za Yamaho vozil Lorenzo...je to bil zmagovit motocikel. To je podedoval Vinales in bil še boljši od Lorenza. Kar pa je bil alarm za Uccia in Rossija. V najboljšem primeru bi bil Rossi drugi dirkač v prvenstvu...In vedeli so, da naslova nikakor ne bo. Potem sta začela misijo nemogoče...Postaviti Rossija na prvo mesto, Vinalesa pa na drugo...To nikakor ni uspelo, ker je nemogoče. Sta pa uničila zmagovit motocikel in že leta najboljši tehnični paket. Za kanalA je to Vinales tudi nekako priznal. In sedaj krivit tovarno, da jim ne nudi pravi motocikel...Rossi in Uccio bi morala dobit močno brco. Po moje bi se v primeru menjave vodstva pri Yamahi tudi to zgodilo...upam, da se bo in bojo ta dva prevaranta poslali od kjer sta prišla!
Honday
18. 06. 2018 10.07
-1
Ahil tudi španski privrženci motoGPja so dvignili roke od tvojega Markeca, včeraj so mu to tudi jasno pokazali ko so ga izžvižgali. Zlikovca več noben ne mara, sigurno se ga bo tudi Honda v kratkem odrekla, niso kar tako Horheja pripeljali. Če samo včeraj pogledamo rezultate so bile tri Honde med prvih pet, kar jasno kaže na to da se bo Horhe drugo leto z lahkoto sprehodil mimo Markeca...hehehe
Achilleus
18. 06. 2018 12.12
-8
No jezdić...to so tvoje mokre sanje. Že leta to pišeš. Se pa še ni zgodilo, mar ne...Torej...ko se bo lajaj...Kar pa dvomim!!!! Kar pa jaz trdim, se dogaja iz sezone v sezono. In to je tisto, kar vi podrepniki ne razumete. Poznamo mokre sanje in realna dejstva..dogodke, ki se dogajajo.
Honday
18. 06. 2018 13.59
+1
Ahil mal si se zgubu oziroma odtaval, upam da imaš varuško poleg da se ti kaj ne zgodi...hehehe
nightifly
17. 06. 2018 21.50
-3
Achilleus 17.06.2018, 15:54:21 +17 nightifly... to kanto je iz Yamahe naredu Rossi. Veseli me, da so danes pri kanaluA pokazali intervju z Vinalesom. ///////////////no , Ahilio ,,,, mogoce bi si pamoral usesa ocistiti in poslusati skupa z Vinalesom -Dohtarja, ki je Spancu toplo priporocal da nadaljuje kariero v garazi Suzukija -je ze vedel kaksno je realno stanje pri Yamahi / No ,nic hudega / Valentinu je tako Yamaha ponudila prazen papir in mu predlagala ,da pogodbo izpolni ter ostane se sezono dve ,da resijo tezave -kar se je samo deloma izpolnilo - torej Ahil ,mogoce bi bilo pa lepo ,ce bi se tudi vi zacel korektno obnasati kot se nekateri iz te nase sponde in se v razvoj Honde ne vtikamo -no ,ce se m se bolj precizen in ad personam -naj povem -da Hondo enostavno obcudujem / .....verjamem pa , da je vas namen -kot tudi ostalih osramotirti vse navijace Dohtarja Rossija - na vse mozne nacine in z vsemi sredstvi - ena sama patetika vas je / Pri vas ne govorijo argumenti ampak samo vas ego in absentia / bedno
Honday
17. 06. 2018 22.09
-7
Žal Ahil za svoje zavoženo življenje krivi Rossijeve navijače, ko bo dojel da je za vso svojo bedo sam kriv bo zanj že prepozno, takrat bo živel za mrežo in svet bo varen pred njim...hehehe
Sorva_1
17. 06. 2018 21.22
+31
Kar dobro se je izšlo, oder in 3. mesto! In skupno 2. mesto. Zmagal je spet fenomenalni JL (kot sem včeraj napovedal) z vesoljskim Ducatijem, MM drugi (ni šel na glavo - sicer pametno za njega, zrelo ampak zame kot gledalca bi raje videl borbo z JL do konca), AD na žalost zdrsnil drugače bi bila borba med prvimi tremi - to sem nekako včeraj napovedoval. Škoda za malce slabši začetek VR, potem je bil zelo dober in edini, ki je vse kroge (razen prvega) prevozil pod 1:41! Legenda! Odličen ritem in zgleda da se YAM le dviguje. Naslednja dirka bo še boljša in tam lahko pričakujemo YAM v vrhu. V skupnem pa je ekipa Movistarja YAM še vedno najboljša in vodimo.....Očitno bo JL do konca sezone še velik nasprotnik vsem dirkačem in dirkač, ki ga bo treba premagat (da le ne bo prišel kakšen dež ali da bi ga kaj drugega zmotilo). Se že veselim, obeta se nam res zanimivo nadaljevanje sezone....
Honday
17. 06. 2018 21.19
-34
Glede na razmerje moči je Markec spet potegnil kratko, fant res ni dorasel tekmovanju in ni čudno da je Hondi dovolj, zavozil jim je razvoj, sam pa itak ni dorasel zmogljivosti motorja...Horhe je tisti ki so mu zaupali prihodnost znamke in jaz verjamem da je v kombinaciji s Hondo neulovljil, samo Rossi na enakem motorju lahko ustavi Horheja ko je v naletu, to je poznavalcem popolnoma jasno...hehehe
loeb
17. 06. 2018 21.26
+20
Profesormarck
17. 06. 2018 21.37
+8
žuran spet klamfa nekaj v tri dni,če je keri srečo mel,je to zopet samooklican,če dovi ne bi padu,bi bil četrti.
Honday
17. 06. 2018 21.42
-15
Vem da se boste španski hlapci težko sprijaznili z dejstvi, ampak realno Markec drugo leto nima nobenih šans, namreč ko si v podrejen položaju v lastnem moštvu je kariera v zatonu, edina tolažba je da je tudi Horhe Španček...hehehe
Honday
17. 06. 2018 21.42
-10
Vem da se boste španski hlapci težko sprijaznili z dejstvi, ampak realno Markec drugo leto nima nobenih šans, namreč ko si v podrejen položaju v lastnem moštvu je kariera v zatonu, edina tolažba je da je tudi Horhe Španček...hehehe
Profesormarck
17. 06. 2018 22.12
+3
italjanski hlapec,ne ponavlaj se,že prvič nisi za brat,da te pa dvakrat naj berem....kaj vam dela ta Markec,le kaj vam bo šele delu,ko bo čist odrasel.
Honday
17. 06. 2018 22.19
-7
Mešalc lahko bi ti bilo že jasno da Markec nikoli ne bo odrasel...hehehe
Honday
17. 06. 2018 22.19
-3
Mešalc lahko bi ti bilo že jasno da Markec nikoli ne bo odrasel...hehehe
flamengo
18. 06. 2018 09.12
-6
Zverina56
18. 06. 2018 11.20
-2
Hahahaha, kok si ti.... da nam kej reku :D ker je MM tok zavozil Hondo in ker je Lorenzo sam klical v moštvo Honde in takoj sprejel ponudbo, pazi zdej to, za samo 4miljone € torej ti že to lepo pove da bo samo drugi voznik honde hahahah :D Pa lep pozdrav v škratkovo deželo :D
Honday
18. 06. 2018 14.08
+0
Pazi to Horhe točno ve kaj omogoča Honda in kako z lahkoto bo opravil z Markecom, že sedaj ga šola z bistveno slabšim Ducatijem. Takoj ko bo prevzel številko ena v moštvu mu bo cena skokovito narasla, Markec pa bo na izhodnih vratih, itak je že preveč škode naredil Hondi, materialne še več pa dobremu imenu znamke...hehehe
RudiFeler
17. 06. 2018 21.18
+17
Fantički z majhnimi pimpeki že zopet prepirajo, nič novega.
AyrtonS
17. 06. 2018 21.16
+25
Pametna vožnja Marqueza!bravo
Honday
17. 06. 2018 22.12
-5
Tudi tvoj idol je pametno vozil, zato pa ga je Šumi z lahkoto pokoril...hehehe
bigturbo
17. 06. 2018 20.43
-12
rossssiii kralj
GibbsNCIS
17. 06. 2018 20.21
+16
zgleda da večina voznikov lahko zmaga z ducatijem...sam rossi ne
edinho70
17. 06. 2018 17.59
+49
Bravo Lorenzo.....Italijani pa naj se zdaj tolčejo po glavi
Julij Cezar
17. 06. 2018 17.30
+22
Čestitke, Bastianiniju za njegovo tretjo zmago v karieri, lepo je videti da se počasi pobira po lanskoletni katastrofalni sezoni. In pa čestitke tudi Quartararoju za njegovo sploh prvo zmago v karieri.
Profesormarck
17. 06. 2018 17.23
+6
Bravo lorenzo,še bolj pa čestitke Marcu,za taktično drugo mesto,dobro,da ni šel na vse ali nič.Samooklican tretji,saj sem rekel,sam ,če keri od boljših odstopi.Sam res,da nem pozabil,keri vodi,keri že ?!
Janša je naš
17. 06. 2018 17.33
-14
Profesormarck
17. 06. 2018 17.37
+16
a teb pa je tine ime? In kaj naj sedaj jaz,ti naj zamašek pošljem ?!
troll-face
17. 06. 2018 21.13
-1
lepo da iz sebe delaš bu-dalo še na spletu..
Honday
17. 06. 2018 21.21
-9
Mešalc taktično je tvoj Markec dotalno pogorel, sam ti se še ne zavedaš,ker nimaš pojma...hehehe
f1boristeam
17. 06. 2018 22.00
+9
Profesormarck
17. 06. 2018 22.04
-2
Honday
17. 06. 2018 22.14
+0
Kva se pa režiš mešalc,kopa nateleti...hehehe
AS1983
17. 06. 2018 16.48
+37
Rossi je osvojil že rekordne 231.stopničke v 372 odpeljanih dirkah, nazadnje pa je zmagal lani v Assnu 115.zmago v njegovi bogati karieri
Pikabalonca
17. 06. 2018 16.41
+74
Dirke postajajo zanimive..prvenstvo vse bolj do konca bo ( športno ) mesarsko klanje..Čestitke vsem Lorenzu..Markezu, Rossiju in tudi tistim ki niso končali DIRKE..Samo brez nesreč še naprej..športni BOJ to je to..
AS1983
17. 06. 2018 16.24
+46
v zadnjih 4 dirkah je Dovizioso kar 3-krat ostal praznih rok in zelo verjetno tudi letos ne bo prvak v motogp, čeprav je Ducati letos boljši kot lani
AS1983
17. 06. 2018 16.20
+32
Lorenzo ima v 274. odpeljanih dirkah že 67 zmag in kar 150 stopničk
davboj
17. 06. 2018 16.20
+11
Čestitam rdečemu vitezu z rdečimi škorenjčki, ki je imel veter v laseh, je pa še vedno modro biti tretji..???
janezdollar
17. 06. 2018 16.12
-25
Daleč največji car je Rossi...pri teh letih in s takšno kanto kar na stopničke...neverjetno!!!
McGuinness
17. 06. 2018 16.22
+21
Hahaha kanto vozi ja,..a vsi trije Yamahini dirkači na prvih štirih mestih v skupnem seštevku...Edini je Marquez z Hondo, ki dela očitno razliko! ;) Pojejte se, Haha
Honday
17. 06. 2018 16.37
-14
Ahil sam da te spomnim med prvih pet so bile tri Honde, kaj več ne rabim dodat...mogoče to da bo naslednjo sezono Horhe Markeca z lahkoto opral...hehehe
Honday
17. 06. 2018 16.39
-20
Janez se strinjam, Rossi je kot voznik daleč najboljši...hehehe
Achilleus
17. 06. 2018 18.45
+7
McG...ne trudi se razlagat jezdiću. Nick je dovolj zgovoren in kaže na nerazsodnost lastnika. Že leta so Yamahe konstantne...ko je govora o Hondi, je spredaj samo Marquezova. To je tudi dovolj zgovoren podatek! Žal pa bo Yamaha iz sezone v sezono slabša...ker jo uničujeta Rossi in Uccio. Upam, da ste danes poslušali Vinalesov intervju...lepo je stvari razložil...sicer diplomatsko...vendar razumljivo. Pri Suzi so ga glede razvoja poslušali...pri Yamahi pa nikoli ali pa redko. Dokler bo Vinales ob Rossiju, ne bo prvak, ker ga ne obravnavajo enakovredno. Prav tega pristopa so obtoževali Hondo...pa je to res??? Velja bolj za Yamaho.
Honday
17. 06. 2018 20.59
-3
Ahil oziroma McGuinness smože vajeni da ko nimaš sogovornika te zadovolji monolog. Kako pritlehno in nezrelo obnašanje puhloglavca, da kamen joka...hehehe
McGuinness
17. 06. 2018 16.05
+28
Haha Ducatiju je že verjetno žal da so spustili Lorenza iz ekipe. Kapo mu dol. Bravo tudi Marquezu, Rossi pa spet na stopničkah po zaslugi padca drugega dirkača, haha.
Honday
17. 06. 2018 16.13
-19
Ahil kot ponavadi blefira z drugim nickom, res žalostno...hehehe
mackon08
17. 06. 2018 16.16
-1
McGuinness si pa res butast, padec je del dirke, če je padel ni sposoben, da naredi dober rezultat. Enostavno.
McGuinness
17. 06. 2018 16.18
+11
no no, realno gledano se ni Rossi več sposoben boriti za stopničke, tja pride le po zaslugi padcev hitrejših dirkačev..
davboj
17. 06. 2018 16.23
+19
Ducatiju še za modrega ni bilo hudo, kaj bojim še za rdečega...širijo se govorice, da če Lorenzo dobi WCup, se ducatijev šef obrije, Rossi pa brado pusti..!!??!!
AS1983
17. 06. 2018 16.02
+27
Marquez je osvojil že 107. stopničke v karieri v 175. odpeljanih dirkah, letos ima še boljšo Hondo kot pa lani
Achilleus
17. 06. 2018 16.01
+17
Danes smo dobili še en dokaz, kako neuki so nekateri komentatorji na forumih...tudi tisti, ki se pojavljajo po obrokih. Ni jih mali, ki so Lorenza in Ducati označevali za zgodbo neuspeha. Pa danes...me zanima njihovo mnenje danes. Upam si trditi, da bo Lorenzo najmočnejši konkurent poleg Marqueza. Ta zmaga ni zadnja. Končno pa sploh ni potreboval tako dolgo...dobro sezono in je zmagovalec. To niti ni dolgo obdobje, če pomislimo na specifiko motocikla in lahke vodljivosti predhodnice današnje Yamahe. Veseli me, da je uspel zmagat že dvakrat...Rossi ni nikoli...pa si lasti naziv doctor. Nedvomno pa je to, da je Honda še težje obvladljiva in tam bo imel vsaj toliko težko delo...je pa res že malo uigran. Potem pa še sotekmovalec, ki ni Dovi...to je Genij Marquez...Ki nima namena puščati naslove ostalim.
krnekilojz
17. 06. 2018 16.12
-19
ti boš pameten lol, general po vojni in že kr iq 500 al kako? iq pri tebi je 5 in to dokazuješ z vsakim postom posebej.
Honday
17. 06. 2018 21.46
+2
Ahilov svet je poln laži in sprenevedanj, sej ko bo odprl hladilnik se bo soočil s kruto realnostjo...hehehe