MotoGP

Lorenzo misli resno: pred Marquezom in Doviziosom do najboljšega startnega izhodišča

Barcelona, 16. 06. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred najboljšimi dirkači kraljevega razreda motoGP je dirka za VN Katalonije v Barceloni, kjer veliko možnosti za zmago pripisujejo tamkajšnjemu junaku Marcu Marquezu (Repsol Honda). Toda vse bolj v ospredje stopa zaenkrat še član Ducatija Jorge Lorenzo, ki si je z odlično kvalifikacijsko vožnjo privozil najboljše startno izhodišče pred nedeljsko glavno dirko.

Več videovsebin
  • Vrhunci kvalifikacij v kraljevem razredu MotoGP pred VN Katalonije
    04:11
    Vrhunci kvalifikacij v kraljevem razredu MotoGP pred VN Katalonije
  • Iz 24UR: Lorenzo najhitrejši v kvalifikacijah pred VN Katalonije
    02:04
    Iz 24UR: Lorenzo najhitrejši v kvalifikacijah pred VN Katalonije
  • Vrhunci kvalifikacij v razredu Moto3 pred VN Katalonije
    04:14
    Vrhunci kvalifikacij v razredu Moto3 pred VN Katalonije
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 pred VN Katalonije
    04:48
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 pred VN Katalonije
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lorenzo želi 'pokoriti' tudi Barcelono
Jorge Lorenzo (Ducati Team) je vnovič pokazal, da v Barceloni misli skrajno resno. Z najhitrejšim petim krogom je bil večji del kvalifikacijske vožnje v vodstvu, ki ga do prečkanja ciljne črte ni izpustil več iz rok. Še najbolj se mu je približal aktualni svetovni prvak v kraljevem razredu MotoGP Marc Marquez (Repsol Honda Team), ki je uspel rešiti težave s sprednjo gumo, na tretjem mestu pa je pristal Lorenzov moštveni kolega Andrea Dovizioso (+ 0.243).

Maverick Vinales (Movistar Yamaha MotoGP), Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar) in Danilo Petrucci (Alma Pramac Racing) so z uvrstitvami od četrtega do šestega mesta tik za petami najboljši trojici, medtem ko bodo dirkaški doktor Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP, 7. mesto), Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3, 8. mesto) in Tito Rabat (Reale Avintia Racing, 9. mesto) s tretje startne vrste skušali pokvariti načrte favoritom dirke.  

V moto3 najhitrejši Bastianini
V najšibkejšem razredu moto3 je do najboljšega startnega izhodišča pred nedeljsko dirko za VN Katalonije v Barceloni z najhitrejšim četrtim krogom prišel dirkač ekipe Leopard Racing Enea Bastianini, ki je od starta do ciljne črte narekoval ritem kvalifikacijske vožnje, v kateri ni manjkalo trčenj in padcev. Enega izmed teh sta uprizorila Albert Arenas (Angel Nieto Team Moto3) in Vicente Perez (Reale Avintia Academy 77), po katerem so slednjega morali odpeljati na preiskave v bolnišnico.

Eden od favoritov za zmago, domačin Jorge Martin, (Del Conca Gresini Moto3) je za Italijanom na drugem mestu zaostal za dobro desetinko (+ 0.107), tretjeuvrščeni Japonec Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) pa za dve desetinki in pol. Tik pod vrhom, natančneje na četrtem mestu je končal Suzukijev rojak Ayumu Sasaki (Petronas Sprinta Racing), ki je potrdil odlično formo v katalonski prestolnici. Prvo peterico pa je s petim mestom zaokrožil nekoliko razočarani Aron Canet (Estrella Galicia 0,0).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Pole' v moto2 Quartararoju
Najhitrejši kvalifikacijski krog je v razredu moto2 dosegel Francoz Fabio Quartararo, drugi je bil Španec Alex Marquez, tretji pa Nemec Marcel Schrotter. Vodilni dirkač v svetovnem prvenstvu v tem razredu Italijan Francesco Bagnaia je zasedel četrto mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V razredu moto2 je s tretjim treningom najhitreje opravil trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Italijan Francesco Bagnaia (Sky Racing Team VR46), ki je za dobre tri desetinke na drugem mestu ugnal lanskega zmagovalca dirke v Barceloni Alexa Marqueza (EG 0,0 Marc VDS), na tretjem mestu pa je končal član ekipe Dynavolt Intact GP Marcel Schrotter (+ 0.410). Prvo peterico sta s četrtim oziroma petim mestom zaokrožila Romano Fenati (Marinelli Snipers Team) in Lorenzo Baldassarri (Pons HP40).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S tretjim prostim treningom so na prizorišču dirke za VN Katalonije v Barceloni prvi opravili dirkači v najšibkejšem razredu Moto3, kjer je bil najhitrejši Aron Canet (Estrella Galicia 0,0) pred drugouvrščenim rojakom Jorgejem Martinom (Del Conca Gresini Moto3), ki je bil pred padcem v prepričljivem vodstvu, ter tretjeuvrščenim Japoncem Ayumom Sasakijem (Petronas Sprinta Racing).

Vodilna trojica je bila znotraj pičle desetinke sekunde, kar napoveduje ogorčen boj v današnjih kvalifikacijah za čim boljše startno izhodišče pred nedeljsko glavno dirko.
Omeniti velja tudi zdrs s steze Italijana Fabia Di Giannantonia (Del Conca Gresini Moto3), ki pa jo je na srečo odnesel brez hujših posledic.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (102)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Achilleus
17. 06. 2018 10.57
-1
Nesojeni Fužinar jezdimir in samo okronani Švicar nightifly imata velika usta on dolga jezika. Na njuno žalost pa kratko pamet. To je razvidno iz njunega pisanja in omejenega razmišljanja..ter dojemanja sveta. Na žalost so to Mirki, ki jim eni tako zaupajo.
Honday
17. 06. 2018 12.20
-2
Ahil ti kot lažnivi zlikovec na žalost resnice nikoli nisi poznal zato utihni , jasno...hehehe
Achilleus
17. 06. 2018 13.10
+0
jezdić...resnica te je mnogo bolj zbodla, kot sem pričakoval. Očitno si precenjen in si večji slabič, kot nekateri menijo.
Honday
17. 06. 2018 13.20
-3
Sej sem vedel da kot ponavadi ne boš dojel, očitno te ni nič sram lažnive zmazke puščat...hehehe
Achilleus
17. 06. 2018 15.03
-4
jezdić...resnica te je mnogo bolj zbodla, kot sem pričakoval. Očitno si precenjen in si večji slabič, kot nekateri menijo.
JohnnyMueller
17. 06. 2018 07.51
+4
Honda po včerajšnjem odličnem rezultatu testiranja elektronskega pomagala automatic pick-up razmišlja, da bi le to pomagalo že letos vključila tudi na motorje DP, CC in TN in ne drugo leto, kot je bil prvotni načrt. Lepo se je videlo včeraj, ko CC tega ni imel in je gladko zdrsnil, MM pa se je samo odpeljal naprej. JL si je na račun znanja, kaj razvija Honda, mojstrsko priskrbel sedež za naslednji dve leti in se posledično vključil v boj za naslov. Rozek bo pa svoji zadnji dve leti samo še nemočno opazoval, kako so ga izigrali pred penzijo.
mzvezda
17. 06. 2018 08.06
+17
Ti znaš bit po poklicu pravljičar?? To kar si napisal se mogoče dogaja v tvoji glavi, v resnici pa je MM mojster reševanja padcev. To mu priznajo vsi v motogp karavani. Čas je da se zbudiš iz pravljičnih sanj.
gcek
17. 06. 2018 08.49
-5
Rozek bo pa imel svoje moštvi in bodo ostali klošarji samo nemo gledali in se mu čudili kako je tako uspel v življenju ampak to nekateri niso sposobni razumeti lp.
gcek
17. 06. 2018 08.49
-6
JohnnyMueller
17. 06. 2018 09.04
-4
mzvezda: to niso pravljice, jezdič to govori že dalj časa...
JohnnyMueller
17. 06. 2018 09.05
-3
gcek: rozek bo mel svoj tim seveda, samo ta tim bo imel yamahe, ki pa vemo kolk so konkurenčne..
Honday
17. 06. 2018 09.48
-7
To niso samo govorice, gre za pomagala, ki so jih pri Dorni načrtno zaobšli v dogovoru s Hondo. Bo pa slej ko prej ostalim prekipelo, ker to ni več dirkanje med dirkači tako kot pred leti, ampak se tekmuje v posodabljanju elektronike, tako da samo še vprašanje časa kdaj bo Honda nastopila brez voznika, že zdaj ga skoraj ne potebuje...hehehe
moto-gp
17. 06. 2018 10.02
+12
najbolje, da se prijavite, kot nov kandidat..., dokler je še čas...ravno pravšnji za motor- honda, ki pelje sam!
Honday
17. 06. 2018 10.14
-8
Za razliko od tebe ki bolj kot ne pešačiš, vozim tako Hondo na kateri je še vse odvisno od voznika, pa če se mene vpraša naj tako tudi ostane...hehehe
nightifly
16. 06. 2018 22.59
-18
Spet se moram ´´zal´´ prikloniti veliki Hondi ,ki v teh letih dobavlja spacialni motor dirkacu s stevilko 93 /Performanse tega motorja ,ki jih je videti na pisti so enostavno obcudovanja vredne / Res je tudi ,da sedi na moroju dober dirkac , ki zaenkrat -je v taki dobi- enostavno preizkusa svoj limit obstoja na ljubo materi Hondi . Tudi prav . Toda govorim predvsem o nverjetni zmoznosti Honde oz -elektronskih pomagal ,ki v bistvu regulirajo -ali se bolje receno , popravljajo sproti vse napake ,prekomerno odvajanje moci na pisto in vsa mogoca drsenja ter side-kicke ter jih nevtralizirajo in postavijo motor spet v idealno spuro / Ce se dobro spomnimo ,je Honda hitro zapiranje izhoda motorja iz zavoja in dvig motorja v vertikalo zacela uporabljati ze s Stonerjem in potem to samo nadgrajevala / Zdaj (lani )ko je iz fabrike ,ki dela elektroniko prisel tudi nov inzenir , je Honda postala enostavno nepremagljiva in skoraj brez napak ,razen ko jih MM nacrtno izvaja v svojem nacrtovanem iskanju limita tega motorja -seveda z blagoslovom Honde / No ,tem sposobnostim se je priblizal samo se Ducati ,ker je bil tudi ta delezen drugega inzenirja ,ki je prisel iz Magnetti Marellija - ocitno je napredek vec kot opazen - in glej ga zlomka -kako je Jorg cez noc zablestel . Yamaha je naredila kar je zmogla , se vedno pa je spinning prisoten in ga bo treba resiti - Tako VR kot MV res ne moreta voziti vse d irke in Q-je na limitu in cez ,da bi se vsaj priblizala stengam -nesmisel / Danes se je lepo videl skrajni limit -in to na pisti -ki je kar ljubezniva do Yamahe . Tu nastaja se en velik problem z gumami , ki jih za vsako posamezno dirko zmesajo posebej - in mislm da bo tu kmalu pocilo - treba je videti kdo odloca o mesanicah ,ki se potem uporabljajo na vsaki dirki - mislim ,da bo kmalu kdo od tudi majhnih mostev postavil vprasanje . Kjer je prevec babic okoli porodnice ---je kaj kmalu kaj narobe /
moto-gp
17. 06. 2018 10.09
+7
"nedovoljeniznaki"...malo bolj nežno:-) ...ni vse "slabo" , kar je napisanega...iz svoje kože pa ne more, kot tudi vi ne...danes bo dobra dirka, naj zmaga najboljši...da navijam za MM, pa ni potrebno napisati:-)
Honday
17. 06. 2018 10.24
-3
nightifly zelo dobro si povzel dogajanje v motoGP, kam to pelje pa sigurno ni dobro za priljubljenost, vstrajno in zelo hitro se približuje dolgočasni F1, res žalostno...hehehe
buzerantos
16. 06. 2018 21.42
+11
spet bo super dirka;)
benkvik
16. 06. 2018 21.17
+1
MM je car Honda brez MM ni vredna nic.
DirtySanchez
16. 06. 2018 21.23
-17
Honday
16. 06. 2018 21.35
-17
Se strinjam duhana, zaslepljenci pa bodo videli kaj pomeni Honda ko jo bo osedlal Horhe...hehehe
cbrman
16. 06. 2018 22.07
-9
moto-gp
17. 06. 2018 10.05
+5
a ga ne boste vi odsedlal, saj motor dela vse...nič drugega vam ni treba, kot vsesti se nanj...rada bi vas videla:-)
Honday
18. 06. 2018 14.15
+4
Mene se da videt večkrat na teden sedet na CBRki, med tem ko ti pešca špilaš...in ja če bi bila možnost preizkusit motoGP dirkalnik bi to z veseljem sprejel...hehehe
Profesormarck
16. 06. 2018 21.16
+13
Gremo na zmago profesor Marc Marquez ! Možnih kandidatov za stopničkr je kar nekaj,napeto bo.
DirtySanchez
16. 06. 2018 21.25
-18
on je profesor samo za umazano in nesramno dirkanje.
Profesormarck
16. 06. 2018 21.32
+9
Profesormarck
16. 06. 2018 21.33
+9
Honday
16. 06. 2018 22.17
-9
Mešalc strah te je, zato imaš previde...hehehe
gcek
16. 06. 2018 22.45
-3
Ti si obseden z Žuranom tudi mene si napisal ,da sem Žuran lp
gcek
16. 06. 2018 22.45
-5
Honday
17. 06. 2018 09.34
+3
Žurana ima v spalnici ko on hlapca špila pri jodlarjih, od tod zamera, druge ni...hehehe
Sorva_1
16. 06. 2018 20.45
+30
Povprečno mesto ampak imamo možnosti za oder jutri. Kaj več pa bo težko ob normalnih razmerah. Ampak ostajam pozitiven! Sicer pa so bili dobri treningi in dobre kvalifikacije in videti je, da je kar nekaj dirkačev si zelo blizu. Ducati je res močan, vesoljski je (to sem rekel že prejšnji dirkaški vikend) in jutri bo zmagal. JL pred AD, zraven bo pa še neverjetni MM. Kljub temu, da Rosijevi navijači praviloma pravimo, da je Honda tista, ki rešuje MM ampak ne, po mojem je gladko obratno! Po tolikem času letos je to evidentno, je treba biti pošten! Pismo, kako je spet MM prikazal neverjetno obvladovanje motocikla, res neverjetno, prava paša za vse nas ljubitelje Moto GPja. Jutri bo definitivno zanimivo!
Otancici
16. 06. 2018 21.04
+19
jebalvisvoju
16. 06. 2018 21.44
+11
se sreca da niso vsi jezdimiricevi in namerno slepi hehe
Honday
17. 06. 2018 10.28
+0
jezdimir ni slep kot ste španski hlapci, jezdimir vse vidi...hehehe
Celjan74
16. 06. 2018 20.19
+25
Tako kot je Marc danes rešil padec,gre lahko v učbenike moto gp-ja Njegovi refleksi in moč sta res vesoljska v primerjavi z ostalimi dirkači Gremo marc po tisto kar eni nkol ne bodo videli...gremo po 10ko😉
zoro 1
16. 06. 2018 20.46
-17
AS1983
16. 06. 2018 18.57
+16
lansko zmago bo jutri branil Dovizioso, Ducati bo po moje močan jutri
AS1983
16. 06. 2018 18.49
+4
Rossi je v petek dobil 1.trening, potem pa je šlo samo še navzdol, po moje s 7.mesta ne bo zmagal jutri, lahko pa da spet pride med top3
jebalvisvoju
16. 06. 2018 18.50
+13
Honday
16. 06. 2018 21.40
-12
Honday
16. 06. 2018 22.21
-6
Men se zdi da so tebe nazaj tlačili, ko so te zagledali...hohohohehehe
Honday
17. 06. 2018 13.24
+2
Cocoe a ne gre brez izmišljotin, veš da si na las Korlu podoben, kaj ko bi se kar preimenoval v Korla...hohohohehehe
cocoe
17. 06. 2018 15.36
+0
Nevem sodec po tvojih izjavah neko tlacenje in podobno se meni zdi da to govoris iz izkusenj
AS1983
16. 06. 2018 18.48
+23
Marquez je moral še skozi Q1, v Q2 pa mu je malo zmanjkalo do pola, jutri upam da bo dirkal z glavo,ker rabi točke, ne bi rad videl, da ponovno pade
AS1983
16. 06. 2018 18.47
+21
lahko se zgodi, da Lorenzo ponovno zmaga jutri, vsaj na štartu bo gladko povedel
Zverina56
16. 06. 2018 18.43
+24
Sicer pa...važno da je Lorenzu ratal to kar Rossiju ne bo nikoli in to je..da je zmagal na Ducattiju :D phahahaha ne rab tok naslovov kot samozvani Dr. pa je še zmerm večji kralj na Ducattiju :D
jebalvisvoju
16. 06. 2018 18.45
+14
poserjemsenavas
16. 06. 2018 19.21
-4
Zverina, tebi se vidi da spremljaš motoGP že dolgo časa. Ducati se napiše z enim t.
zoro 1
16. 06. 2018 20.48
-10
prvič in zadnjič vsakemu se kdaj posreči
Honday
16. 06. 2018 21.42
-11
Bolj kot se vidva norčujeta iz sebe se nihče, preberita kdaj svoje zmazke...hehehe
Honday
16. 06. 2018 21.44
-12
Komentatar leti na prva dva španska hlapca...hehehe
Die einemaister
16. 06. 2018 21.57
-9
Primerjaš današnjega Ducatija z tistim, ki ga je vozil Rossi se vidi da pojma nimaš kaj je motogp pa kaj motogp kaj je sploh motor
Honday
16. 06. 2018 22.25
-6
srpkladvo se strinjam, to so res sami dotalni abrvezniki oziroma zaslepljeno zaljubljeni inštalaterji...hehehe
Zverina56
16. 06. 2018 18.41
+15
Ja nej misl resno...ampak še zmerm zaostaja za 50pik in edin kar ga lahk približa v boj za prvaka je to še kak padec MM...ampak Marquez je še enkrat več dokazal da je mojster drsenja in res obvlada oz. ima res naštudiran motor...nekateri dirkači katerih niti nima smisla omenjat bi drseli vn iz steze kt po maslu :D
jebalvisvoju
16. 06. 2018 18.44
+20
99% ostalih niti ne proba tako dirkat ker vedo kje bi koncali hehe
mega357949
16. 06. 2018 18.25
+18
Horde samooklicanega zdravnika obnemele!!! Rumenko tam, kjer mu je mesto!!! Je pa tudi Marquez zavezal usta vsem "poznavalcem", ki vpijejo, kako je honda najboljša!!! Najboljši je Marc, kar dokazuje že zelo dolgo!!! Motor se na treningih pelje do maksimuma in čez, na dirkah pa se zmaguje!!!!
jebalvisvoju
16. 06. 2018 18.32
+11
ni jih nikjer... obnemeli se poskrivali v luknje
Honday
16. 06. 2018 21.48
-11
S to Hondo bi še Redding zmagal, sam to zaslepljenci ne vedo, bo pa prišla ura resnice ko jo Horhe osedla, potem bodo spet španski hlapci množično menjavali nicke...hehehe
Celjan74
16. 06. 2018 17.49
+27
Bravo lory,res je marsikomu zavezal lape...sploh kremšnitarjem
Achilleus
16. 06. 2018 17.39
+18
Že dolgo je znano, da sta Yamaha in Ducati hitrejša od Honde. Toda Honda ima Marqueza, ki pomeni veliko dodano vrednost. Je pa zanimivo, kako so nekateri faloti...tipa Muha in jezdiimir utihnili...ko jim Lorenzo z svojimi vožnjami trdno šiva velika usta in dolge jezike. Kaže, da je bil in je boljši od Rossija in kaže, kdo je bil pravi razvijalec Yamahe. Kot sem že povedal...če bi Rossi bil zmožen zmagovanja proti Stonerju, Lorenzu, Marquezu...kot je zmagoval proti nekonkurenčnim med leti 2001 in 2005...pote bi bil zame legenda. Ker to ni sposoben, ni legenda! So pa prej omenjeni pravi asi motociklizma.
jebalvisvoju
16. 06. 2018 18.33
+12
ne trudi se razlozit cloveku ki ima usesa samo za usesno maslo in usta samo za jest
Die einemaister
16. 06. 2018 18.35
-21
Isto za Marqueza , ki dirka v času nekonkurenčnih dirkačev, če bi ta mel Rossija iz let kot si napisal nebi ene dirke zmagu
jebalvisvoju
16. 06. 2018 18.42
+16
haahahahah srpkladivo sej ti je dovoljeno tolazenje ala
jebalvisvoju
16. 06. 2018 18.43
+12
nekonkurencni dirkaci na vsaki dirki zadnjih let so razlike minimalne kot se nikoli prvih 10 pod sekundo velikokrat.. ma itak djabe govort ki si lesinar
Achilleus
16. 06. 2018 21.27
+5
srpkladivo...ne išči izgovore in potrditev. Te ne boš našel na tem naslovu. Obrni se na Muho in jezdićeve nicke. Ima jih več kot ducat...vsaj pol pa jih je zamrznjenih..kaznovanih. Sam vprašamo se lahko v kateri lukni se skriva. Če bi Rossi bil danes dovolj hiter napram plačilu, ki ga prejema...bi jezd in Muha že nekaj ur razlivala svoje neznanje in sanjala desetko. Muha naj se raje ribolova loti..v lokalnem jezeru je že kaj ujet. Če sploh živi, kjer pravi, da je. Lažnivec ima toliko masla na glavi, da ga pošteno peče in priganja. Prav to je vzrok za obnašanje, ki odraža to, da se oseba ne zaveda resničnosti. jezdić pa vse življenje nedostojno diha in krade prostor na tem svetu. Če bi bili vsi taki, bi še sonce ugasnilo od žalosti.
Honday
16. 06. 2018 21.56
-6
Ahil nihče tukaj ti ni kriv da si zaostal in nerazgledan, tvoji zmazki pa itak mejijo na norost. Itak vsi vemo da nimaš blage veze o motorjih in dirkah, tvoja slepa zaljubljenost v Markeca te bo še dotolkla, revček ubogi...pa še to, dirka je jutri popoldan, če boš sploh zdržal do takrat ubožec...hehehe
Die einemaister
17. 06. 2018 08.35
-5
jeb- pazi tisti ki vuce batino kot jo boš ti so ga uhvatli u bosni, klo ša ru je dan
Honday
17. 06. 2018 10.34
+0
Sej on je od dol, pol so mu fotra uhvatili...hehehe
jebalvisvoju
17. 06. 2018 22.08
+0
srpkladivo, kaj se nic ne pohvalis da so te uhvatili u bosni lesinaru hehe
9474
16. 06. 2018 15.58
+35
kak komentar gabra...marquez je s 7 stotinkami vmesnega zaostanka pocasen,par sekund kasneje pa komentira kok je rossi hiter z 1 destinko zaostanka :)
janezdollar
16. 06. 2018 15.47
-35
Kje bi bil MM93, če ne bi imel daleč najboljšega motorja...
Honday
16. 06. 2018 21.57
-9
JohnnyMueller
16. 06. 2018 15.42
+2
Kaj to automatic pick-up dela, neverjetno, še malo manjka Hondi, da ga izpili do konca in bo vse padce 100% rešila. Kapo dol rozeku, lepo se umika hitrejšim iz linije.