MotoGP

Jorge Martin: Pedro Acosta si zelo močno želi prve zmage v motoGP

Phillip Island, 17. 10. 2024 16.45 | Posodobljeno pred dvema minutama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

16 (nedeljskih) dirk, pet različnih zmagovalcev. Takšno je zaenkrat stanje kar se tiče zmagovalcev velikih nagrad v letošnji sezoni dirkanja razreda motoGP. Do konca izjemno zanimive in napete sezone, v kateri se za naslov prvaka borita Jorge Martin Francesco Bagnaia, nas ločijo le še štiri dirke. To za dirkače, i letos še niso zmagali pomeni prav toliko priložnosti, da dodajo svoje ime na seznam zmagovalcev. In eden izmed takšnih je po besedah Martina novinec v elitnem razredu Pedro Acosta.

Mladi Španec se je v prvi sezoni med elito dobro znašel in se na štirih velikih nagradah vzpel na zmagovalni oder, a zmagati mu še ni uspelo, čeprav je bil na veliki nagradi Japonske zelo blizu. Zadnji novinec, ki mu je v debitantski sezoni uspelo zmagati na veliki nagradi razreda motoGP, je trenutno vodilni dirkač elitnega razreda Jorge Martin, ki je leta 2021 slavil na veliki nagradi Štajerske. 26-letni Španec je o šest let mlajšemu rojaku pred 17. dirkaškim vikendom sezone govoril z izbranimi besedami: "Mislim, da je Pedro odličen dirkač. Je izjemno močan in je imel velik potencial za zmago že na Japonskem, vendar je padel. Mislim, da si zelo močno želi prve zmage v MotoGP in ne dvomim, da jo bo slej kot prej tudi dočakal."

Pedro Acosta in Jorge Martin sta na dirkališču rivala, izven pa prijatelja
Pedro Acosta in Jorge Martin sta na dirkališču rivala, izven pa prijatelja FOTO: MotoGP

Pedra Acosto je zaradi padca v Motegiju v skupnem seštevku prehitel bodoči moštveni kolega Brad Binder, tako da dirkač KTM-ovega moštva GasGas ni več najboljši ne-Ducatijev dirkač v prvenstvu. A je 20-letnik kljub temu redno deležen pohval najboljših dirkačev na svetu, tudi dvakratnega prvaka Francesca Bagnaie, ki je pred začetkom dogajanja v Avstraliji priznal, da ga dobra forma mladega Španca ne preseneča: "Od začetka vikenda v Motegiju je bil zelo konkurenčen. To sem pričakoval sem, saj je bil KTM na Japonskem vedno hiter, on pa je dirkač, ki zelo močno zavira. Že nekaj časa se bori za svojo prvo zmago, zato že poznamo njegov potencial. Na začetku sezone je bil res dober, potem pa je nekoliko izgubil samozavest, vendar je videti, da si jo je povrnil."

Francesco Bagnaia in Pedro Acosta
Francesco Bagnaia in Pedro Acosta FOTO: MotoGP

Velika nagrada Avstralije na Phillip Islandu bo letos še posebej zanimiva zaradi dejstva, da niti Martin niti Bagnaia, ki sta v tej sezoni dobila kar 22 od 32 dirk (upoštevajoč sprint dirke in nedeljske klasične dirke) tam še nista zmagala, poleg tega pa je pred kratkim dobila nov asfalt, ki bi ob hitro spreminjajočem vremenu lahko poskrbel za razburljivo dogajanje.

VN Avstralije 2024
VN Avstralije 2024 FOTO: Kanal A

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.