MotoGP

Jack Miller zapolnil še zadnji prost sedež v prihodnji sezoni razreda MotoGP

Misano, 19. 09. 2024 15.37 | Posodobljeno pred 6 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jack Miller se bo v sezoni 2025 pridružil ekipi Pramac Yamaha, kar pomeni, da je zasedba motoGP dirkačev zdaj popolna. Miller, ki je ostal brez sedeža pri KTM, bo prinesel bogate izkušnje Yamahi, ki se z njegovo pomočjo želi ponovno priključiti najboljšim ekipam v prvenstvu motoGP. Poleg tega bo Madžarska premierno gostila dirko Superbike na dirkališču Balaton Park, ki bo leta 2025 prvič gostilo tudi motoGP. V tem tednu se bodo dirkači najvišjega kakovostnega razreda merili v Misanu. Prenos boste kot vedno lahko spremljali na Kanalu A in VOYO.

29-letnik je po dveh sezonah pri KTM-ju ostal brez sedeža in bil v nevarnosti, da zapusti motoGP. Priznal je, da v poletnem premoru ni prejel nobenih ponudb. Zdaj je podpisal pogodbo, ki ga veže za sezono 2025. V ekipi Pramac Yamaha bo z moštvenim kolegom Miguelom Oliveiro bosta skušala pomagati Yamahi do stare slave in se boriti za priključek najboljšim ekipam v prvenstvu motoGP.

Jack Miller
Jack Miller FOTO: AP

Yamaha je sprva načrtovala, da bo v Pramac pripeljala novinca iz Moto2, a po srečanju z Millerjevim menedžerjem Akijem Ajojem in komercialnim vodjem motoGP, Danom Rossomondom, se je odločila za izkušenega Millerja. Avstralec, ki je v svoji karieri v najvišjem razredu motociklizma tekmoval za Hondo, Ducati in KTM, se Pramacu pridružuje s štirimi zmagami in 23 uvrstitvami na stopničke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Z veseljem sporočamo, da se Jack pridružuje ekipi Prima Pramac Racing, in toplo ga pozdravljamo v Yamaha MotoGP družini," je dejal vodja Yamahe Lin Jarvis."Z desetletjem izkušenj v MotoGP in s tremi različnimi proizvajalci bo Jack velika pridobitev za Yamaho. Njegova hitrost, znanje, delovna etika in timski duh bodo ključni za naš projekt, saj načrtujemo izboljšave zmogljivosti modela M1 v letu 2025 in naprej. Yamaha ga bo podpirala na vsakem koraku,"  je še dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Madžarska bo leta 2025 prvič po dolgem času ponovno gostila svetovno prvenstvo v razredu Superbike. Dirka bo potekala na dirkališču Balaton Park, med 25. in 27. julijem. Balaton Park, ki leži blizu slikovitega Blatnega jezera v zahodnem delu Madžarske, bo deležen obsežnih nadgradenj, da bo izpolnjeval visoke standarde razredov motoGP in Superbike.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.