MotoGP

Hud padec Razgatliogluja končal Turkovo dirkanje v Franciji

Magny-Cours, 06. 09. 2024 16.38 | Posodobljeno pred 8 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dirkači prvenstva Superbike se ta konec tedna mudijo v Franciji, kjer se odvija osma velika nagrada sezone. Ta pa se ni dobro začela za vodilnega v skupnem seštevku Topraka Razgatliogluja, ki je na popoldanskem treningu utrpel grd padec. Turkove poškodbe so se izkazale za tako hude, da z dirkaškim koncem tedna ni mogel nadaljevati.

SBK Francija
SBK Francija FOTO: VOYO

Toprak Razgatlioglu je v Magny-Cours prišel s kar 92 točkami prednosti v skupnem seštevku, toda konec tedna na francoskih tleh se ni začel po njegovih željah. Na popoldanskem prostem treningu je namreč hudo padel, kar je pod vprašaj postavil njegovo nadaljnje nastopanje v Franciji. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Turek je v zadnjem sektorju steze pri veliki hitrosti zdrsnil s steze, med drsenjem po travi ob stezi pa je z glavo priletel v ogrado. Trening je bil prekinjen z rdečo zastavo, vidno pretresenega dirkača so po padcu odpeljali na obsežnejše zdravstvene preiskave v bolnišnico, te pa so pokazale udarnine na hrbtu in pnevmotoraks - prisotnost zraka v prsni votlini, taok je Razgatliogli svoje nastope v Franciji moral zaključiti predčasno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Petkove treninge je sicer kot najhitrejši zaključil Michael Van Der Mark pred Niccolom Bulego in Garettom Gerloffom

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ice_Cat
06. 09. 2024 18.36
+3
To se pa zgodi k se delas norca iz sotekmovalcev in jih se podcenjujes.... Kk so jokal z njem vred, da je treba dat BAU dodatno obtezitev na motor....
sencina
06. 09. 2024 18.24
+2
Uf grdo je padel .A se men zdi al je zaščita čudno postavljena?