MotoGP

Hitri novinec

Jerez de la Frontera, 31. 03. 2009 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eno najbolj prijetnih presenečenj zadnjih uradnih testiranj pretekli konec tedna je zagotovo pripravil Mika Kallio. Novinec v razredu motoGP se je na poltovarniškega ducatija desmosedici GP9 očitno veliko lažje privadil kot dirkač ekipe iz Bologne Nicky Hayden.


Na Finca, ki je lani osvojil tretje mesto v skupnem seštevku v 250-kubičnem razredu, je vrglo oči kar nekaj šefov tako tovarniških kot zasebnih moštev, a na koncu se je skupaj s svojim zastopnikom pametno odločil, da začne kariero pri ekipi Pramac Racing, ki kot rečeno nastopa s poltovarniškima ducatijema. Ker je pred tem šest let dirkal z motocikli znamke KTM, so mnogi menili, da bo prehod še toliko težji, a Kallio to zanika: "Prestop v višji razred je potekal še lažje, kot sem si predstavljal. Največ zaslug za to gre tehničnemu direktorju Fabianiju Sterlacchiju, ki mi je razložil nekaj trikov, potrebnih v motoGP in njegovi nasveti pri nastavitvah so zelo dragoceni. Zelo uživam,“ je bil po 6. mestu na nedeljski dirki na čas zadovoljen 26-letni Finec.

Bo Kallio tudi v kraljevskem razredu kmalu na zmagovalnih stopničkah nagajal brhkim dekletom?
Bo Kallio tudi v kraljevskem razredu kmalu na zmagovalnih stopničkah nagajal brhkim dekletom? FOTO: Reuters

"Mika bi bil lahko na koncu še hitrejši in prav veselje ga je bilo spremljati, kako suvereno obvladuje motocikel,“ je zadovoljen tudi njegov mentor Sterlacchi, novinec pa že komaj čaka na prvo dirko: "Imam še nekaj rezerve, tako v motociklu kot vožnji. Prepričan sem, da bomo marsikoga presenetili v Katarju.“

Kallio je bil v Jerezu seveda tudi najhitrejši novinec; za njim sta zaostala Nicollo Canepa in Juki Takaši, druga dva dirkača, za katera bo letošnja sezona prva v elitnem razredu.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

warezovc@email.si
05. 04. 2009 22.15
menim da še nima dovolj izkušenj..leto, dve ..
MBEK
03. 04. 2009 22.37
On bi znal presenetit je v prejšnem razredu kar dobro dirkal...
johnnie
02. 04. 2009 14.33
Če ste zbrisali komentar bi lahko tudi popravili napako v članku