MotoGP

Hayden si želi boljše komunikacije z ekipo

Ljubljana, 08. 04. 2009 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nicky Hayden pred uvodno dirko sezone, ki bo v nedeljo v Katarju pravi, da je ključno, da se nauči bolj jasno komunicirati s svojo novo ekipo pri Ducatiju.

Hayden se z mehaniki in inženirji ne razume najbolje.
Hayden se z mehaniki in inženirji ne razume najbolje. FOTO: Reuters

Haydnovo ekipo povečini sestavljajo Italijani. Med zimskimi testiranji so se predvsem skušali bolje razumeti. Dirkač iz Kentuckyja ne govori italijansko, povrhu pa se predvsem poslužuje slenga, zato ima v razumevanju z mehaniki in inženirji precej težav. Na testiranjih v Jerezu je težava postala še bolj očitna. Pod pritiskom iztekanja časa je Hayden priznal, da je komunikacija predstavljala veliko oviro, zato jo morajo rešiti, saj imajo letos na stezi manj časa, kot so ga imeli v preteklosti.

Američan ima posebne težave, kadar želi ekipi kaj sporočiti med samim dirkanjem.
Američan ima posebne težave, kadar želi ekipi kaj sporočiti med samim dirkanjem. FOTO: Reuters

Američan bo imel na voljo le 45 minut dolge petkove proste treninge, da bo motocikel primerno nastavil. „V Jerezu je na 45 minut dolgem testu prišla težava do izraza. Ko so se stvari začele hitreje odvijati, sem se pogovarjal z inženirji s čelado na glavi, ti pa me niso razumeli. Zagotovo moramo poskrbeti, da bomo imeli boljšo komunikacijo, saj je v ekipi veliko Italijanov, jaz pa govorim le angleško,“ je povedal svetovni prvak iz leta 2006. Hayden dodaja, da ko se v miru pogovarjajo v garaži in ne uporablja slenga, se kar dobro razumejo. „Ko pa stvari postanejo bolj resne, pa se moramo naučiti bolje komunicirati. Se pa že zelo veselim dirkanja,“ je še povedal Američan.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

raul67
09. 04. 2009 15.15
..ja ko b vsaj angleško znal, tako pa zavija v tisti kmečki Ameriški govorici ni čudno da ga ne razumejo - se bo pač moral potruditi govoriti lepo, čeprav so Italjani znani kot precej nepismen narod in po večini znajo sam svoj jezik, sam od nekih inžinirjev v moto gp bi se pa vseeno pričakovalo da znajo vsaj angleško. Konec koncev pa Stoner očitno teh težav nima pa tut Avstralci fuuul zavijajo tak da mogoč to sploh ni ravno glavni problem ampak Nickyju že na začetku sezone zmanjkuje tehtnih razlogov za slabo formo - ali pač :-)...
viking76
08. 04. 2009 18.22
lahko bi se tudi on naucil italijansko, sploh če računa na neko dolgoročno sodelovanje