MotoGP

Francesco Bagnaia ali Jorge Martin? Kdo bo prvi popustil?

Sepang, 13. 11. 2023 20.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Eva Koderman Pavc
Komentarji
30

V Maleziji smo po dolgem času videli neposredni obračun kandidatov za naslov prvaka Francesca Bagnaie in Jorgeja Martina. Tokrat je bil spretnejši aktualni svetovni prvak, ki je s tem pridobil nekaj pomembnih točk v sklepnem in ključnem delu sezone.

"Ta konec tedna sem izgubil točko. Ena dirka manj, kar je zagotovo pomembno. A bile so dirke, na katerih sem pridobil 14 ali 15 točk. Ostati moram miren in skušal bom to storiti v Katarju," je mešan izkupiček vikenda v Maleziji povzel izzivalec Jorge Martin

Vso sezono je branilec naslova poudarjal, da bo o naslovu začel resno razmišljati šele na predzadnji dirki sezone v Katarju, zdaj pa: "Mislim, da moramo počakati do Valencie. 14 točk je nedvomno več kot nič ali biti v zaostanku, ni pa veliko. Če bi bilo prvenstvo takšno kot včasih z eno dirko, bi bila to lepa prednost, a ker je na voljo 37 točk vsak konec tedna, je to zelo majhna razlika."

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: AP

Pod žarometi v Losailu med elito nihče od njiju še ni zmagal. Njun najboljši rezultat tam je tretje mesto, a sta kljub temu oba samozavestna. "Dobra steza je za nas, Valencia je dobra steza zanj, zato bo pomembno, da se dobro odrežem v Katarju," je dejal Bagnaia. "Zelo mi je všeč steza. Osvojil sem dva najboljša startna položaja v zadnjih dveh letih in na moji drugi dirki v motoGP sem si privozil stopničke, zato se že veselim," mu je rokavico vrgel Martin.

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.