MotoGP

FOTO: Stoner in Skubic v istem moštvu - na kolesarski dirki

Laguna Seca, 04. 07. 2009 11.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik
Komentarji
6

Slovenski cestnohitrostni dirkač in evropski podprvak Boštjan Skubic, ki ga javnost bolj pozna kot dolgoletnega udeleženca dirke v Daytoni, se te dni mudi na dirki razreda motoGP v Laguni Seci.

Ekskluzivno za 24ur.com je zaupal, da bi lahko nastopil na letošnji dirki (v razredu superbike), a mu vse do konca ni uspelo najti ustreznega ponudnika za najem motocika. "Tudi s pomočjo Slavka Trstenjaka, vodje razvoja iz podjetja Akrapovič smo preko tovarniških moštev, ki jim dobavljajo izpuhe, iskali ustrezno opcijo za najem konkurenčnega dirkalnika, a na koncu vseeno ostali praznih rok," je povedal Skubic in dodal, da bo prihodnje leto zagotovo nastopil v Laguni.

Vseeno pa je 35-letni Ljubljančan odpeljal kar nekaj krogov po stezi v Laguni v družbi najboljših dirkačev sveta. Kot strasten kolesar je bil dan pred treningom povabljen na VIP dirko, ki jo organizira ameriško podjetje za proizvodnjo koles. V izbrani družbi najboljših dirkačev sveta je Skubic nastopil v ekipi skupaj s Caseyjem Stonerjem, Nicky Hayden pa se je v zadnjem trenutku opravičil in je dirko spremljal le z zaščitnega zidu.

Skubic je večino časa pedala po dirkališču v Laguni Seci vrtel v tandemu z dirkaškim asom Benom Bostromom, nekdanjim tovarniškim dirkačem Ducatija in večkratnim zmagovalcem dirk za svetovno prvenstvo v razredu superbike. "Kar nekaj krogov sva se peljala skupaj z Bostromom in vmes prijetno klepatala. Zares je prijazen in sproščen fant," je po dirki povedal Skubic, ki je priznal, da je vzpon na dirkališču proti slavnemu ovinku Corkscrew precej bolj zahteven, kot izgleda na televiziji.

"Na srečo tudi doma veliko kolesarim, saj je to odličen trening za motociklistično dirkanje. Tako rekoč vsak dan sem na kolesu, res pa je, da doma vozim gorsko kolo, tu pa smo dirkali z cestnimi specialkami, katerih nisem najbolj vajen. A vseeno se predvsem svoji dobri telesni pripravljenosti lahko zahvalim, da sem se vozil v hitrejši skupini dirkačev," je povedal Boštjan, poleg katerega so v dirki sodelovali še Roger Lee Hayden, Jamie Hacking, Toni Ellias, Chaz Davies in še nekateri drugi.

Osemkratni svetovni prvak Valentino Rossi sicer ni vrtel pedal, se je pa s svojim skuterjem vozil poleg kolesarjev in vzpodbujal tekmovalce.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CatchMe
04. 07. 2009 14.32
smejko46
04. 07. 2009 14.09
rosi pa se mu je na skuterju smejal, ker se ej on fural z kartom on pa more pedalirat
Ziga199
04. 07. 2009 13.38
KennyJR_x3_Fata, komentar leta (glede Robiča) :D:D:D:D:D:D
teka_teka_jezek
04. 07. 2009 12.47
zarad tega bo stoner jutr končal 10. ker bo spet zmatran haha
KennyJR
04. 07. 2009 12.21
aja pa corkscrew ni zamašek ampak odpirač za steklenice.. tist ko zavrtaš v zamašek in ga izpuliš...
KennyJR
04. 07. 2009 12.16
-1
Osemkratni svetovni prvak Valentino Rossi sicer ni vrtel pedal, se je pa s svojim skuterjem vozil poleg kolesarjev in vzpodbujal tekmovalce. jure robič bi sigurn zarad tega prostestno odstopu :D:D:D:D