MotoGP

FIM optimistična glede dirke na Japonskem

Ljubljana, 24. 06. 2011 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mednarodna motociklistična zveza (FIM) je prepričana, da ni zadržkov za izvedbo dirke za VN Japonske, ki bo na sporedu v začetku oktobra v Motegiju.

Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo FOTO: Reuters

Številni motoGP dirkači so po jedrski katastrofi v Fukušimi izrazili svoje pomisleke glede izvedbe dirke v Motegiju. Dirkači so nekoliko zaskrbljeni zaradi stopnje radiacije, FIM pa zagotavlja, da so takšne skrbi po zadnjih informacijah neutemeljene. "Suzuka in Motegi sta bila vseskozi izven obsega evakuacije po informacijah, ki jih posredujejo neodvisne agencije, Svetovna zdravstvena organizacija in Svetovna agencija za atomsko energijo, zato bo dirka v Motegiju izvedena, kakor je bilo predvideno," so zapisali na uradni strani FIM. "Končno odločitev bo v Mugellu sporočil predsednik FIM."

Predsednik FIM Vito Ippolito je za Motosprint v začetku tedna povedal, da Mednarodna motociklistična zveza dela vse, kar je v njeni moči, da bi zagotovila varne in zdrave pogoje za dirkače. "Dirko smo z aprila prestavili, kakor pozno je bilo le mogoče, in če je ne izvedemo 2. oktobra, potem ne vem, kdaj jo bomo sploh lahko. Radiacija je nekaj, na kar ne moremo vplivati. FIM je odgovorna za vse in seveda si ne želimo uničiti dobrega imena s tem, da bi dirko odpovedali, ne da bi za takšno odločitev navedli dober razlog. Po informacijah, ki smo jih ta teden dobili iz Motegija, je tam takšna radiacija, kakor jo človek dobi ob rentgenskem pregledu. Japonska si izjemno prizadeva, da bi bila dirka izvedena. Mislim, da se bomo tudi z dirkači uspeli dogovoriti, še posebej zato, ker raziskave kažejo, da ni nevarnosti za zdravje."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hajs
24. 06. 2011 20.37
rko 24.06.2011, 14:25 Le zakaj? Ker je trenutni svetovni prvak in na 24 ur vedo da vas nekatere to zeeeelo peče:)
rko
24. 06. 2011 14.25
še dobr da ste dal to muho enoletnico gor :)