MotoGP

Quartararo trdi, da ni napredka, Yamahini šefi pa vzhičeni po testiranjih

Misano, 13. 09. 2023 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
108

Fabio Quartararo, prvak iz sezone 2021, po testiranjih v Misanu, ki naj bi bila za Yamaho "revolucionarna", ni prav nič boljše volje. Šesto mesto na testu ga ni razveselilo predvsem zato, ker je od novega dirkalnika pričakoval precej več. Francoz v tekoči sezoni zaseda 11. mesto s 85 osvojenimi točkami, v boljšo voljo pa ga ne spravlja niti dejstvo, da je prav na vsaki dosedanji dirki v sezoni prišel vsaj do kakšne točke. "Želim krojiti vrh, ne pa tavati v ozadju," za L'Equipe sporoča 22-letni dirkač.

Več videovsebin
  • Vrhunci testiranj v Misanu
    18:48
    Vrhunci testiranj v Misanu
  • Iz 24UR: Negotova prihodnost Marca Marqueza pri Hondi
    02:12
    Iz 24UR: Negotova prihodnost Marca Marqueza pri Hondi
  • Iz 24UR:  Jorge Martin izkoristil poškodbo aktualnega svetovnega prvaka Francesca Bagnaie
    02:05
    Iz 24UR: Jorge Martin izkoristil poškodbo aktualnega svetovnega prvaka Francesca Bagnaie
  • Iz 24UR: Jorge Martin v veličastnem slogu zaključil konec tedna v Misanu
    02:21
    Iz 24UR: Jorge Martin v veličastnem slogu zaključil konec tedna v Misanu
  • Vrhunci VN San Marina
    03:13
    Vrhunci VN San Marina
  • Iz 24UR: Ekskluzivno s Fabiom Quartararojem
    02:40
    Iz 24UR: Ekskluzivno s Fabiom Quartararojem
Fabio Quartararo
Fabio Quartararo FOTO: AP

Nekdanjemu svetovnemu motociklističnemu prvaku Fabiu Quartararoju zmanjkuje potrpljenja. Vodilne može Yamahe že dlje časa opozarja, da je njegov dirkalnik nekonkurenčen najboljšim in da s takšnim materialom le tava nekje v ozadju, kar prvaku iz leta 2021 nikakor ne diši. 

Jorge Martin je še nekoliko zmanjšal zaostanek v seštevku sezone. Še vedno vodi Francesco Bagnaia, ki ima 283 točk, Martin pa je zdaj pri 247. Tretji je Marco Bezzecchi z 218.

Prav lahko se zgodi, da bo Francoz zahteval prekinitev sodelovanja. A kot sam pravi, bo ekipi dal še kakšno priložnost. Veliko si je obetal od testiranj v Misanu, ki so se odvila takoj po VN San Marina, kjer je bil Francoz na koncu 13. in nikakor ni zadovoljil svojih visokoletečih ambicij. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi na testiranjih na istem prizorišču Yamaha po mnenju Francoza ni zadovoljila apetitov. "Pričakoval sem več, precej več," je iz prve izstrelil prvak iz leta 2021, ki je gojil velika pričakovanja, ki pa so bila očitno prevelika. "Kot sedaj stvari stojijo, si ne upam niti trditi, da je dirkalnik za naslednje leto boljši od aktualnega. Ne vem, če je narejen korak naprej," je bil neposreden Quartararo. "Lani, recimo, sem takoj ugotovil, da je dirkalnik močnejši od prejšnjega, letos tega opažanja nisem zasledil." 

Kaj to pomeni za prihodnost Quartararoja pri Yamahi, zaenkrat še ni znano. Že vrabci na veji ponavljajo, da je Francoz ves čas nezadovoljen in pričakuje in zahteva več od vodilnih mož v garaži Yamahe. V nasprotnem primeru bo ljubezen hitro končana in bo Quartararo prihodnost iskal v kakšni drugi ekipi. "Spoznanje, da tavam nekje v sredini karavane in nisem v boju za stopničke, je bilo sprva zelo boleče. To priznam. Še huje je ob spoznanju, da je Yamaha v razvoju daleč za najboljšimi in da tudi luči v tunelu ni videti. Razlika je več kot očitna in se je ne da zmanjšati kar čez noč," je prepričan Fabio Quartararo, ki tako vsaj med vrsticami naznanja morebitne kadrovske spremembe pred začetkom nove sezone.
 

Massimo Meregalli
Massimo Meregalli FOTO: motogp.com

Quartararo kritičen, Meregalli pa vzhičen nad spremembami dirkalnika

Če je bil Fabio Quartararo razočaran in posledično kritičen nad spremembami in novitetami dirkalnika za naslednjo sezono, pa je šef japonske ekipe Massimo Meregalli delil dobre občutke in spodbudna opažanja po testu v Misanu. "Imamo nov dirkalnik, ki je močnejši od prejšnjega, predvsem pa ga je precej lažje upravljati," je v izjavi za Corriere Dello Sport prepričan Meregalli. Po nasprotujoči si izjavah šefa Yamahine ekipe in prvega "manekena" v garaži se zdi, kot da sta Meregelli in Quartararo videla vsak svojo dirko in pri analizi testiranja nikakor nista enotna. Je to nov znak, da se bodo poti Yamahe in Quartararoja po sezoni razšle?

KOMENTARJI (108)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FIRBCA
18. 09. 2023 20.21
-5
Honda je stroj ko se ne ustavi, pri Hondi gre po Japonsko tako, da ni bojazni, da ne bo zopet na vrhu. Skoda bo seveda,ce MM prestopi k Ducetu saj ti mo 100% ne bodo dovolili naslova to je dejstvo saj najvec zmag ima ravno Italija trenutno.MM ima se cas vendar ne pri Ducetu.
Night fly
18. 09. 2023 13.54
+10
Se vedno sem te dneve premleval besede MM ,ki je novinarjem rekel -zelo rad bi bil v Rossijevi vlogi zadnja leta njegove dirkaske kariere ...namrec , ne razume kako je Rossi uspel tako perfektno obdrzati mirno kri -se vec , vsakic se je na start podal s popolnim optimizmom in dobre volje . Do konca, in to pri 42 letih . Rossi je imel , ima zabetonirano psiho . Kot je tudi sam velikokrat rekel skozi kariero -najbolj pomembna stvar je uzivati v dirkanju ..samo to je tisti agens ,ki kaj velja . Dirkal je vedno za mnozice navdusencev ,navijacev , za vzdusje na tribunah ,,,in jasno ob zmagah tudi izven dirkaskih stez . Seveda je samo dirkanje notranj poriv ,da se vedno na start u pojavis v najboljsi psih. formi ,ki te varuje tudi med samo voznjo . Dirkati samo in izkljucno za zmago ???Nekateri to pocno ,samo da je zmaga . Vsi vemo ,da lahko zmaga samo eden . Dandanes bi moral imeti resnicno stratosferski motor ,da lahko nizas zmage . In ker ga MM nima vec , je nastala kriza v njegovi glavi -psihi . Ta je porusena .
Night fly
18. 09. 2023 13.57
+9
Nekaj casa nazaj je en forumas tu napisal ---ko vozis motor ,in ko izgubis tisto naravno zaupanje vase je bolje ,da ga parkiras in gres pes . To velja za nas smrtnike ,se bolj pa za dirkace . In kot izgleda ,zdaj MM matra prav self -konfidenca . Nekje med potjo je izgubil svojo "magijo" , in ker ne more voziti vec cez vse limite ,je v krizi . Izhod ? ...........pocakajmo .
Kaktus-x
17. 09. 2023 21.12
+12
Podrepnike še kar zvija ker Dani na lahko pere Kilavega....neprecenljivo!
cbrman
17. 09. 2023 21.17
-8
Zakaj bi nas zvijalo ,Dani je pral 6 Ducov, vse KTMke ,vse Aprilije,Yamahe in Honde ,ne vem zakaj bi nas zvijalo Dani s KTMko je pač še zmeraj odličen dirkač ...
Kaktus-x
18. 09. 2023 09.34
+10
Odkrito rečeno te nisem uvrščal med malo umne podrepnike, sam se proglašaš, da ne bo pomote.
Night fly
18. 09. 2023 13.45
+7
cbrman ,,,,, po pravici povedano ste me z vasim postom presenetil ,zato dajem kar prav Kaktusu , ko vam je tako napisal . Glejte ,Dani je vseeno sedel ,skupaj z MM na najboljsem motorju ,ki ga je tudi sam pomagal spraviti "gor" v tako stanje . Vemo tudi ,da je Ducati tista leta sel skozi zelo tezko obdobje , iskal prave resitve ,menjaval celotne konstrukcije dirkalnika -ov , z upanjem ,da bo nasel v ekipi pravo resitev in jasno tudi motor ,se je v to avanturo spustil tudi Rossi , toda "izgradnja zmagovalnega motorja je izostala ..........in kot vemo ,se je Ducati kar nekaj let lovil ,menjaval dirkace in na koncu po dolgem obdobju zacel zeti pridelek . Nasprotno pa je Honda po odhodu Danija zacela prosti pad .......vidite kaksno analogijo ? Ne glede na to ,da Rossija ni vec ,pa njegovi varovanci zdaj pobirajo zmage in odlicna mesta z Ducatiji . Sem vam dal iztocnico ?
VR tak Urbin sin
16. 09. 2023 08.45
-24
In ko eni dirkači , športniki slavijo ob šampanjcu, pa za štirimi stenami velja alkoholizem ne uniči samo posameznika, ki se predaja pitju alkohola, ampak vpliva na vse ljudi, ki ga obkrožajo. Psihiatričnih motenj, ki so posledica alkoholizma pa ne moremo enačiti s paranoidno osebnostjo motnjo, ki je pestila Valentina Rossija , ki jo je navsezadnje vsemu širnemu svetu priznal in oznanil poleti 2021. lahko bi rekli, da se je zanikanje te hude psihične bolezni dokaj srečno končalo, če Misana ne bi bilo potrebno preimenovati.
blgas12
17. 09. 2023 08.15
+19
VR tak Urbin sin
16. 09. 2023 08.28
-22
Jorge Lorenzo je na primer ves čas vedel, kaj se plete v glavi Valentina Rossija , ki je v dirkaško meno padel , ko ga je sam postavil na začetku 2010 za 2. dirkača Yamahe...In to je Jorge izkoriščal s vprašanji novinarjev naslovljena na njegovo mnenje o klovnu, ki so bila zastavljena tako, da so prekaljenega lisjaka stalno vrgle iz tira
Night fly
15. 09. 2023 21.40
+16
Nekaj malega moram se napisati kar je te dneve povedal MM , ko so ga sprasevali kako prezivlja to vecletno krizo . Poleg njegovih obcutkov ,je povedal se nekaj zanimivega o Rossiju , in sicer o zadnjih 4 letih ,torej od njegovega 38 do 42 leta starosti ,ko je prenehal z dirkanjem . MM pravi ,da bi bil tista 4 leta zelo rad v Rossijevi glavi , da bi spoznal ,kako za vraga je Valentino dozivljal vsakokratne priprave in nastope na dirkah ,predvsem pa psihicno ravnovesje , da je vse to dal skozi ,ceprav jasno rezultati niso bili briljantni . No ,to pa je ene vrste kompliment Rossiju , ki je bil v karavani moto GP znan kot dirkac z najbolj trdno psiho , ne glede na uspehe ali neuspehe . Zelo jasno se iz teh besed MM vidi ,da je dirkac v psih.krizi ,kar j razumljivo ,glede na to ,da je do 2020 dozivljal ero uspesnih karier , kot tudi jasno obilo padcev , ki pa so se vsaj v psiholoskem pogledu iznicili na naslednji dirki ,kjer je zasedel visoko mesto . Toda prisel je dan in leto 2020 - streznitve ,kjer niti molitve ne pomagajo vec ,,,,,ampak samo najbolj racionalen pristop k dirkanju ,ali pa prava odlocitev o karieri .
belidirkac
15. 09. 2023 21.13
+9
Tukaj je debata o dirkanju in dirkačih,veliko pa je govora tudi o alkoholu. No,pa nekaj o tem. Šampanjec oz. penina spada v tradicijo moto in avto športa. Zmagovalci, pa tudi drugi in tretji si privoščijo polivanje pa tudi pošten požirek penine na odru vsem na očeh. To sega v leto 1936,ko je Tazio Nuvolari dobil za zmago 9-litrsko steklenico in to je tudi prva uradna tovrstna fotografija. Veliki sokrivci so Američani. Ko je leta 1966 Ford GT40 Mark II slavil trojno zmago na 24ur Le Mansa,je Henry Ford II naprosil francoza Freda Chandona, da naj za ceremonijo na odru priskrbi šampanjec,največji kar lahko.O tem je posnet tudi film,toplo priporočam.A obstaja znamenita dirka, kjer pa se zmagovalec ne poliva s šampanjcem. Na Indy 500 je namreč tradicija steklenica mleka,vse do danes.Prav tako pa obstaja tudi izjema dirk F1 na arabskem polotoku.Alkohol je tabu, zato se v steklenicah nahaja nekakšna voda iz cvetlic, ki ji dodajo CO2,ki pa ni pretirano okusna. Nekateri dirkači pijejo celo iz škornja,Iceman Kimi v F1 si je ponavadi privoščil dolg požirek. Pa so zato dirkači pijančki? Po moje ne. Če nekdo tu napiše,da si privošči kozarček ali dva,je zato pijanček? Po moje ne. Sam veliko pečem v kaminu za hišo in si žar piknika brez piva ali dveh sploh ne predstavljam. Sem zato pijanček? Po moje ne. Pa na zdravje vsem,pa če je to prošek, merlot, cviček ali štajerska tukla,karkoli pač komu paše.
Night fly
15. 09. 2023 21.44
+16
beli dirkacc ................. lepo napisano . Alkohol naj uporabljajo -konzumirajo tisti ,ki imajo glavo pravilno nasajeno na ramenih . O tem ni dvoma . Vse ostalo je blodno pisanje z namenom ,da nas nekateri skusajo ,,,,,zal za njih -samo poskusijo zaliti ............pa jim ne gre , ker je jasno ,da nimajo pojma. Zato je vas prispevek odlicna stvar.
VR tak Urbin sin
16. 09. 2023 08.23
-18
Je tudi to napisano ob "prosecco teče" po 9. uri ?
VR tak Urbin sin
16. 09. 2023 08.32
-17
Gašer Č. pravi, da so časi , ko sta 2 spila steklenico vina minili in si vsak raje privošči kozarec kvalitete, zraven pa poudari , da če se ga mislite nadelati je bolje če to storite s poceni žganjem...in smo pri flajerjevi "opoldanski kavici"
cbrman
15. 09. 2023 19.58
-16
Moja Quarti pozablja ,da je to prvi test nove Yamahe, ki s pol sekunde zaostanka za najboljšimi ni prevelika ...
VR tak Urbin sin
15. 09. 2023 18.38
-22
Glavno , da jo je Valentino Rossi pretepel in pokazal kaj lahko in kaj ne sme in kje ji ni mesto.
VR tak Urbin sin
15. 09. 2023 18.38
-22
Kaj pa naj Ana Cabanillas Vasquez poreče na to ?
blgas12
15. 09. 2023 20.33
+19
Night fly
15. 09. 2023 18.22
+16
Mislim ,da je vseeno prav ,,da vsem prisotnim na tem forumu obelodanim resnicne podatke o tem pripetljaju , ko je Rossi tej zenski ,,, Ana-i Cabanillas Vazquez ,ki nikakor ni spadala v paddock oz .je ogrozala varnost vseh "zaposlenih" pokazal , kaj je prav in kje ji NI mesto . Ne samo ,da se je s svojio prisotnostjo okoristila na licu mesta , povzrocila je incident , ki je po njenem kalimerovskem jokanju v medijih dobil planetarno razseznost..... Resje ,dobila je svojih 5 minut umazane slave .in to je to . Ni je vec in je nikoli vec ne bomo videli . //////////////////- NOVEMBER - 2016 13:21 //////////////// ;;;;; Kdo je Ana Cabanillas Vazquez, zenska, ki zeli prijaviti Valentina Rossija........Gospa Ana ni nova v paddocku. "Ze leta prihajam na Grand Prix in kaj takega se mi se ni zgodilo," je priznala zenska, ki je povedala, da je obozevalka Marca Marqueza, a v preteklosti ni skoparila s selfiji, oblecena v Valentino t- srajce in majice brez rokavov Rossi, da posname nekaj fotografij v blizini M1 in skupaj z domacinom iz Pesara. Posnetke, ki jih je gospa v preteklosti ze objavljala na svojem facebook profilu in jim je, potem ko so prisli na naslovnice, zamenjala tudi svojo profilno fotografijo. A bilo je ze prepozno, saj omrezje ni izpustilo posnetkov in njenega prejsnjega poklic...... do leta 2010, razkriva njen profil, je bila usluzbenka Movistarja........
Night fly
15. 09. 2023 13.29
+19
Tako razlaga Gašper Čarman, eden izmed največjih poznavalcev vin pri nas//////////Še večji greh kot napačen kozarec je to, pravi Čarman, da si kozarca vina, ki smo si ga zaželeli v dobri družbi, ne privoščimo, ker je treba v vinu uživati z dragimi ljudmi.#########no , jaz samo dodajam ,da se s to trditvijo popolnoma strinjam .........je pa jasno ,da bodo zdaj gor skocili ortodoksni Kalimeri na tem forumu in bodo tega gospoda s castiljivim naslovom sommelier prepoznali kot pijanca ,,,poleg mene jasno . Ni kaj , kultura pitja bo v nekaterih glavah se naprej samo privid . Naj bo to moj "kulturni " prispevek na tej moto strani , da malo popestrim dogajanje ,ker je ze abotno poslusati samo tezave Markota skace , ki ne ve vec koga bi okrivil za 4 letno dirkasko menstrualno pavzo .
NisteResni
15. 09. 2023 13.51
-18
Ne morš brez Marqueza ti je tok življenje zagrenil, kot ti ga vsak dan tuš vino za 1.99€
Night fly
15. 09. 2023 18.28
+16
...........bom pogledal ,ce je tu kjer zivim kaksno tako vino ,,,,se nikoli v zivljenju nisem slisal za tus vino . .Za 2 € se tu komaj dobi 1 l bencina ...... ........sicer pa ,,,kaj za vraga ste hotel povedati ........ a vi pisete komentarje vedno SAMO na podlagi kompulzivnih drazljajev ?
VR tak Urbin sin
15. 09. 2023 18.40
-18
Valentino Rossi pa 12 lete dirkaške mene...
VR tak Urbin sin
15. 09. 2023 12.55
-22
Čez 29 dni bo natanko 7 let odkar je Valentino Rossi pretepel Ano Cabanillas Vazquez pred garažo v Valenciji. To je v istem letu , ko se je razšel z Lindo Morselli . Le zakaj ?
VR tak Urbin sin
15. 09. 2023 13.10
-23
Na Valentinovo "srečo" je mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami 25. novembra , ko je bilo dirk že konec
Night fly
15. 09. 2023 12.30
+22
MotoGP | Marc Marquez: in njegova velika neznanka . Marc Marquez je bil prejšnji konec tedna v srediscu pozornosti v Misanu, kjer se je igral z javnostjo , da bi jo ( -nas )zavedel s svojo bliznjo prihodnostjo v MotoGP. Njegov tak odnos skusa podaljsati sago, ki pa pojasnjuje eno stvar: tako paddock kot navijaci so bolj zaskrbljeni zaradi prihodnosti dirkaca s stevilko 93 kot tega, kar se dogaja na stezi............ali po domace , sam ne ve ali bi kak...l ali lul...al . Je pa vse to voda na mlin medijem , ki zivijo od tega in si manejo roke . /////////Ostaja pa zelo grenak okus glede njegove voznje letos , ki meji bolj na nedeljsko sprehajanje kot pravo dirkanje .Sam pravi ,da si ne zeli bliznjih kontaktov s so-dirkaci .
Night fly
15. 09. 2023 12.39
+21
.............nekaj je sigurno . Preden je podpisal novo pogodbo do konca 2024 ,je imel na pladnju ponudbo -vsaj Ducatija , in je ni sprejel . Zdaj stoji z nogama na dveh bregovih , ki se krusijo , in kmalu bo strbunknil v vodo . Po drugi strani pa - ce bo nadaljeval s tako voznjo kot jo je prikazal do sedaj ...potem pride v ospredje njegov plan C , torej panzija .
Night fly
15. 09. 2023 12.41
+18
VR tak Urbin sin
15. 09. 2023 12.49
-22
Ob vseh plavzibilnih mnenjih nekaj lastnikov bark ali lastnikov česarkoli še ne pomeni, da imajo tako težo, kot jo je imel CAS, ko je moral Valentinu Rossiju enkrat za vselej reči, naj že enkrat zapre te umazane lape .
VR tak Urbin sin
15. 09. 2023 12.49
-20
Mogoče pa bodo pri Gresiniju na šahovnico vrgli nov komplet kart še preden bodo dirkali na parketu Sepanga...
VR tak Urbin sin
15. 09. 2023 12.49
-18
Lahko pa da bo to le še en kamenček več v freski Honde z MM, če mu bo sešivala novo sedlo bolida lani najslabšega konstruktorja .
VR tak Urbin sin
15. 09. 2023 13.00
-20
On bo ostal edini in pravi ambasador motogp edini in pravi pa če danes zaključi z aktivnim dirkanjem...glede tega je bojazen motogp-ja in srčnih navijačev rumene črede odveč
Kaktus-x
15. 09. 2023 13.42
+20
Lažnivc pa kot vedno v svojem bednem svetu polnem žlehtnobe in zavisti.
VR tak Urbin sin
14. 09. 2023 20.29
-26
Nekaj je jasno. MM nima jajc. Zdaj le še ne vemo ali zaradi tega, ker bo odšel od Honde ali ker bo ostal pri Hondi
Jezdimir
15. 09. 2023 09.17
+23
Končno ti je kapnilo to kar vsi vemo že 10 let...hehehe
Kaktus-x
15. 09. 2023 09.46
+23
Ko ni pameti ni modrosti, značilno za podrepnike.
VR tak Urbin sin
14. 09. 2023 20.26
-23
Ni Valentino Rossi naredil napačne odločitve leta 2010 ampak Ducati....
Kaktus-x
15. 09. 2023 09.48
+23
Markec obvlada samo še uničevanje motorjev, temu primerno nihče ni zainteresiran zanj, lahko bi že končno dojel.
Night fly
14. 09. 2023 20.12
+20
Stevilni komentatorji in poznavalci materije na 2 kolesih po testih Misana debatirajo na veliko in se sprasujejo ali je MM dosegel svoj apex ,in ali je izgubil svojo magijo ...! Namrec ,Rossi je pri 30 letih se na veliko zmagoval ,pobiral naslove , jasno tudi v dobri veri naredil napacno odlocitev glede Ducatija ,toda tudi to steje , saj je sportnik in ne bog . MM ima 14 let manj kot Rossi , in tile kalimeri sppodaj si upajo primerjati kognitivne spoobnosti v ex aequo liniji . Ste pa res za plankami . Torej ,ko je MM oni dan obelodanil verzije -plane A,B ,C ,to najbrz pomeni -Honda ,torej opraviti svoji dnino v firmi ,ki ga je ujckala en kup let , B pomeni -Gresini (?) ,in C jasno -penzija . Bili zdravi in videli vse to konec sezone. Sicer pa niti ni vazno, GP je zanimiv tudi brez njega , v 2024 pa prihajajo se mlajsi in sposobni dirkaci ......... torej karavana gre naprej .
Night fly
14. 09. 2023 20.15
+20
Dovolj je v Misanu povedal Dani ...........zdaj vem kaksno veliko delo je opravil Rossi se pri 38-ih , ko j e zmagal v Assen -u . In sobotna ter nedeljska dirka Danija sta bili vsaj zame kar zmagi za tega "gospoda".
VR tak Urbin sin
14. 09. 2023 20.18
-24
VR tak Urbin sin
14. 09. 2023 19.29
-22
Flajer pravi........" samo navijaci iz celega sveta lahko podajo plavzibilno mnenje o nekem dirkacu -in nihce drug . Zato ker o dirkacih , njigovih voznjah ,dirkanju ,obnasanju in korektnosti lahko odlocajo samo Srca navijacev in nikakor ne birokrati ,sponsorji ,direktorji ,managerji in vsi ,ki cepijo pri koritu z denarjem . Tam so samo interesi . Torej ......Luki , imate se kaj za pripomniti ? "
VR tak Urbin sin
14. 09. 2023 19.30
-22
VR tak Urbin sin
14. 09. 2023 19.32
-22
Nekako se lahko strinjamo,ker..... Kaj pa je plavzibilno mnenje ? Če nasproti plavzibilnosti postavimo resnico in resničnost, postane plavzibilnost predvsem simulacija realnosti, ki temelji na ocenah in špekulacijah, napovedi in in scenaciji , v bistvu pa je to prepričljiva, pripoved, pa vendarle pogojno realna..... Predvsem veliko fantazije in bore malo dejstev...rahlo bi rekli sladkobno mnenje.
VR tak Urbin sin
14. 09. 2023 19.33
-22
Iz tega lahko sklepamo, da se CAS nikakor ne odloča po plavzibilnem mnenju ampak izključno po pravilih
Jezdimir
15. 09. 2023 09.15
+21
Lažnivc zopet v monologu zabija svoj čas, tako je ko v življenju di vizije ni ciljev, če smo realni...hehehe
blgas12
15. 09. 2023 20.35
+10
VR tak Urbin sin
14. 09. 2023 17.18
-20
Danes bi bilo mogoče vse drugače, če Dani Pedrosa ne bi bil gentleman ...in če bi davke plačeval tako kot jih je Rossi....z grožnjami davčne Italije.
VR tak Urbin sin
14. 09. 2023 17.19
-19
Poraja se predvsem vprašanje,kaj bi lahko recimo Dani naredil s svojo akademijo če bi mu jih oprostila davčna Španije, tako kot je davčna Italije Valentinu Rossiju...Pa četudi bi šlo le za 1/3 zneska , kar znaša cca 25 milijonov.... Verjetno čudeže...in tudi "ranč" bi imel zagotovo asfaltiran....ampak kot ve ves širni svet to ni bilo mogoče, ker...Dani je kot vemo genleman povsod
VR tak Urbin sin
14. 09. 2023 18.19
-21
Ahil, zdaj ste pa vi....Nihče v zgodovini.....
VR tak Urbin sin
14. 09. 2023 16.09
-20
"Pogonski agregat Yamahe je pridobil nekaj moči,Honda dela na aero. Lahko spremenijo aero, okvir,vzmetenje,zadnjo nihajko,zavore,prilagodijo ECU krmilno enoto...,pa bo vse to verjetno premalo za konkurenčnost"....HERETIK beli dirkač je vseeno manj osamljen s to izjavo kot je bil Galileo Galilei leta 1632....Beli dirkač upam, da ne boste preklical očitnega...in pojdite v miru
Night fly
14. 09. 2023 15.50
+19
AchiIIeus 14.09.2023, 10:34:01 +6 Bom poenostavil da ti bo lažje razumet. Markotu priporočam da prestopi k Liv Postojna, verjamem da si bo takoj na ti z njihovo samokolnico./////////////////SE POPOLNOMA strinjam ........ baje ,tako se govori v kokosnjaku -kalimerov , da je st.93 baje zmozen odpeljati samo na enem kolesu (cudezni decek ) in baje z eno samo roko ....... potem ko je- baje drugo roko spet nalomil na okenskem oknu ..... baje .... . bomo morali kar pocakati do konca sezone ,da vidimo ,ce bo firma Gresini Kilavcu zrihtala tako sajtrgo .
VR tak Urbin sin
14. 09. 2023 16.03
-20
Ambasador je z eno roko že zmagoval celo 3x ko še ni imel 5 operacij ...Vsi navijači Perutnine Osvaldo pa s strahom pričakujejo leto 2025, ko bodo šli k Yamahi, nad katero je vodstvo Yamahe s testiranji že danes vzhičeno
mmblackbird
14. 09. 2023 17.43
-19