MotoGP

Dorna Sports in FIM z roko v roki več desetletji

Milano, 05. 09. 2024 12.33 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna motociklistična zveza (FIM) in imetnik ekskluzivnih komercialnih pravic za svetovno prvenstvo v motociklizmu motoGP (Dorna Sports), bosta sodelovala še mnogo let. Prihaja uradna informacija, da bo po obnovljeni pogodbi sodelovanje trajalo vse do leta 2060.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnimo, pred nekaj meseci je lastnik pravic formule 1 Liberty Media kupil Dorna Sports, imetnika ekskluzivnih komercialnih pravic za svetovno prvenstvo v motociklizmu motoGP. Liberty Media bo (je) kupila 86 odstotkov motoGP, vodstvo svetovnega prvenstva v motociklizmu moto GP pa bo (je) obdržalo približno 14 % lastniškega kapitala v poslu. Nakupna cena znaša 4 milijarde evrov. "Navdušeni smo, da smo s prevzemom motoGP razširili naš nabor vodilnih športnih vsebin," je pred kratkim  dejal predsednik Liberty Media Greg Maffei.

Prevzem naj bi bil končan do konca leta, posel pa morajo potrditi še različni organi za konkurenco.

Po odobritvi bo podjetje Liberty Media postalo latnik dveh najpomembnejših serij v motošportu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ferjalec
05. 09. 2024 19.40
-1
Dorna in Fim določata kdo bo svetovni prvak. Bagnjaje so se naveličali, ker je predober, zato so naročili njegovo rušenje. Pa zato mladi Markec ni bi niti slučajno kaznovan. Poznavalci MotoGP malo se zamislite Kva dogaja.
Ice_Cat
05. 09. 2024 16.52
+0
MM bo po pingo logiki potem dirkal do 2060, ce smo realni.
dolgi
05. 09. 2024 13.40
+1
Jim kar gre, tole dirkanje je precej zanimivo, čeprav je Ducati v taki prednosti. Res veliko raje bi gledal bitko za prvaka med dvema različnima motorjema sicer, ampak je kar je.