MotoGP

Dirkač razreda moto3 se je poklonil Pogačarju: Posebna čelada za posebnega kolesarja

Misano, 06. 09. 2024 13.36 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ni skrivnost, da so številni dirkači, ki se merijo v najboljših motociklističnih prvenstvih, ljubitelji kolesarstva. A le redkokdo splete prijateljsko vez z zvezdami svetovnega kolesarstva. In to s slovenskimi. Po Aleixu Espargaroju, ki je prijatelj s Primožem Rogličem, se poznata tudi najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar in dirkač razreda moto3 Scott Ogden. Slednji bo na VN San Marina dirkal s prav posebno čelado, ki bo posvečena slovenskemu kolesarskemu zvezdniku.

Britanski dirkač Scott Ogden je pred dirkaškim vikendom poskrbel za presenečenje, s katerim je presenetil slovenske ljubitelje kolesarstva. V Misanu bo namreč dirkal s posebno čelado rumeno-roza barve, na kateri bosta fotografiji trenutno najboljšega kolesarstva na svetu Tadej Pogačarja in njegovih dveh zmag na letošnjih dirkah po Italiji in Franciji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zelo sem vesel, da lahko v sodelovanju s PlumeStrong pokažem svojo posebno čelado v čast ambasadorju Tadeju Pogačarju in njegovim letošnjim velikim zmagam," je ob razkritju čelade na Instagramu zapisal Ogden, sicer velik ljubitelj kolesarstva.

Pogačar in Ogden sta namreč ambasadorja dobrodelne organizacije PlumeStrong, za katero je slovenski zvezdnik, skupaj z zaročenko in prav tako ambasadorko organizacije Urško Žigart, tudi odpeljal nekaj dobrodelnih voženj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dobrodelna organizacija, ki ima sedež v Zürichu in Ljubljani, bo pozneje čelado tudi prodala na dobrodelni dražbi, dobiček pa namenila britanski organizaciji Street Child Home.

VN San Marina 2024

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mataX
06. 09. 2024 17.00
+3
Lepo. A pozabili so na Pogojev zascitni znak: sop las, ki strli iz celade na levi strani. 😊
nemski_ovcar
06. 09. 2024 15.49
+5
Pogi zvezda showa.
gullit
06. 09. 2024 14.34
+7
Lepa gesta. Lahko smo ponosni na Pogačarja ter Dončiča ki sta super zvezdnika v svetovnem merilu, ki ju pozna vsak ki vsaj malo spremlja šport.
Marcipan?k
07. 09. 2024 12.56
+1
..roglič, dragič, kopitar, garnbret,.. jih imamo kar veliko. Lahko smo res ponosni :)