MotoGP

Di Giannantonio je zaradi operacije rame že zaključil sezono

, 17. 10. 2024 09.26 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski motociklist Fabio Di Giannantonio bo izpustil zadnji dve letošnji dirki razreda motoGP zaradi operacije rame, je danes sporočila njegova ekipa Ducati-VR46.

Fabio Di Giannantonio je imel bolečine, odkar si je avgusta izpahnil levo ramo po nesreči med testiranji na veliki nagradi Avstrije. Di Giannantonio je ta čas na desetem mestu v svetovnem prvenstvu skupaj s Špancem Aleixom Espargarojem.

Pričakuje se, da se bo 26-letnik konec tedna udeležil VN Avstralije, naslednji teden pa VN Tajske, preden se bo vrnil domov na operacijo. Zato ne bo nastopil na zadnjih dveh dirkah sezone v Maleziji in Valencii.

Fabio Di Giannantonio
Fabio Di Giannantonio FOTO: MotoGP

"Rad bi dirkal v Valencii, končal sezono na najboljši možen način z ekipo in si nato vzel ves potreben čas za operacijo, okrevanje in rehabilitacijo. Vendar je žal urnik zelo zahteven, zimski premor je kratek in ne moremo tvegati, da na začetku leta 2025 ne bom v vrhunski telesni formi," je dodal Di Giannantonio.

Di Giannantonio je lani prvič stal na stopničkah v Avstraliji, nato pa je v Katarju dosegel svojo prvo zmago v motoGP.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Luigi Taveri II.
17. 10. 2024 11.01
Potem lahko rečemo, da je Nakagami že pred dobrim mesecem zaključil kariero dirkača motoGP
Mean Cat
17. 10. 2024 10.31
+2
Kako je ze zakljucil sezono, ce bo izpustil zadnji dve dirke????.....aaaa znalci?
Luigi Taveri II.
17. 10. 2024 10.42
-1
Verjetno jim je narekoval kak predstavnik akademije