MotoGP

Dež v Motegiju bi postavil stvari na glavo

Ljubljana, 24. 04. 2009 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Gaber Keržišnik
Komentarji
2

Napovedi za nedeljsko dirko v Motegiju na Japonskem niso ravno najboljše. Že danes je dirkače pričakalo izredno hladno vreme, za jutri in nedeljo pa organizatorji napovedujejo še poslabšanje vremena.

Casey Stoner
Casey Stoner FOTO: Reuters
Če bi dirkači v nedeljo nastopili na mokri stezi, potem bi bila dirka precej kaotična in zanimiva, saj nihče nima nikakršnih izkušenj s povsem novimi Bridgestonovimi dežnimi gumami, nihče pa tudi ne pozna primernih nastavitev motocikla za tovrstno obutev.


Danes so se dirkači v večini svojih televizijskih izjav strinjali, da bi v primeru dežja ravno gume bile največja uganka in da bi se utegnil celotni vrstni red današnjih treningov ali jutrišnjih kvalifikacij postaviti na glavo.


Valentino Rossi, ki je včeraj ponovno poudaril, da se po letu 2010, ko se izteče njegova pogodba z Yamaho, utegne preseliti na svetovno prvenstvo v reliju, je danes dejal:
" Nihče izmed nas ni na testiranjih preizkusil Bridgestonovih dežnih gum. Japonci pa so preko zime pripravili povsem novo gumo, ki je zaenkrat popolna neznanka. Če bo dirka res v dežju, potem bo seveda zanimivo videti, kdo bo na pamet najbolje zadel nastavitve motocikla."

No, če bi v Motegiju v nedeljo zares deževalo, potem bi do dobrega rezultata utegnil priti Chris Vermuelen s suzukijem, ki je danes dosegel odličen četrti čas. Avstralec je namreč specialist za dežne dirke in v preteklih sezonah je v mokrem že večkrat presenetil. Če pa bo dirka suha, pa je v nedeljo zjutraj po našem času najbolj verjeten obračun med Rossijem in Stonerjem, ki sta na tej stezi, vsaj po današnjih rezultatih sodeč, izenačena precej bolj kot na dirki v Katarju.


Tako Rossi kot Stoner sta bila z današnjimi časi zadovoljna, nekoliko manj veselih obrazovov pa so bili Dani Pedrosa, saj mu Japonci niso dostavili že vnaprej obljubljenih novih delov za njegov motocikel, in pa seveda vsi drugi Ducatijevi vozniki, saj so se Hayden, Gibernau in Canepa ponovno ukvarjali z velikimi težavami, hitri finec Mikka Kalio pa je na treningu celo padel, a na srečo v grdem prevračanju ni bil poškodovan. Zaradi bližine japonskih tovarn, Honde, Yamahe, Suzukija in Kawasakija, je na dirki v Motegiju vedno pestro. Japonski tuner, podjetje Moriwaki je predstavilo svoj 600-kubični prototip za leta 2011 prihajajoči razred Moto2, ki bo zamenjal sedanjo kategorijo do 250 ccm. Ducati pa je objavil, da bo povsem verjetno v naslednji sezoni na dirkah imel še svoj šesti motor. Tudi Španec Jorge Martiney- Aspar si še vedno želi vstopiti s svojim moštvom v razred motoGP, zato se je na Japonskem sestal z možmi iz Yamahe, ki je po novem njegov najverjetnejši dobavitelj motociklov za španskega dirkača Alvaro Bautista, ki naj bi že v naslednji sezoni iz razreda do 250 ccm prestopil v najbolj elitni razred.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

carbon27
25. 04. 2009 07.16
Za kvalifikacije bolj slabo kaže... dež
lioon
25. 04. 2009 00.26
Upejmo na cim bolj zanimivo dirko =)