MotoGP

Bastianini: Ko začutiš, da lahko zmagaš, moraš to enostavno narediti

Misano, 22. 09. 2024 17.07 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
15

Precej dramatično dogajanje na motociklistični dirki v Misanu je zaokrožila zmaga Italijana Enee Bastianinija. Ta je do prvega mesta prišel v zadnjem krogu, ko je s precej tveganim manevrom s steze nekoliko zrinil do takrat vodilnega Jorgeja Martina. Slednji je po dirki povedal kar nekaj krepkih na ta račun, mnenju pa se je pridružil tudi tretjeuvrščeni Marc Marquez, ki mu je z napako in odstopom stopničke podaril Francesco Bagnaia. Skratka, veliko dogajanja tako na kot tudi zunaj steze VN Emilije-Romanje.

Enea Bastianini
Enea Bastianini FOTO: X

Zmaga pred domačimi navijači je vedno nekaj posebnega, tudi zaradi tega se nedeljski zmagovalec v Misanu ne obremenjuje preveč z mnenji drugih dirkačev. "Ja, zagotovo lahko rečem, da je danes zares ena posebna nedelja. V soboto sem veliko razmišljal in veliko delal na tem, kako naj bom danes konkurenčen na stezi. Danes dopoldan pa sem bil še precej bolj prepričan, da vse skupaj lahko izpeljem. Jorge (Martin) je bil precej močan, odpeljal je fantastično. V zadnjem krogu pa sem začutil svojo priložnost in videl nekaj prostora ... in na koncu sem zmagal. Vse skupaj je bilo precej težavno, toda ko začutiš, da lahko zmagaš dirko, potem moraš to enostavno narediti. Bilo je nekoliko na meji vse skupaj, toda konec koncev je bila to edina izbira. Zame je bila to dejansko edina priložnost in možnost. Seveda je bilo tudi zaradi tega na koncu vse skupaj precej čustveno, manever mi je uspel ravno na tistem delu, kjer so tudi moji najzvestejši navijači. Želim si preživeti celoten dan z njimi, mojimi podporniki, zares je vse skupaj fantastično. Želim, da moja ekipa čim bolj uživa to zmago."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tako dobro volje po dirki pa zagotovo ni bil vodilni v prvenstvu, ki je prepričan, da bi si zmago zaslužil sam. "Zagotovo lahko rečem, da je za nami dober vikend. Bil sem konkurenčen in precej hiter na stezi. Sicer mislim, da sem si danes zaslužil zmago. In če je Enea (Bastianini) že naredil to potezo, potem bi jo lahko naredil vsaj tako, da se me ne bi dotaknil. Ampak mislim, da nima več smisla razpravljati o tem, ker ne bomo nič spremenili. Mislim, da je najbolje, da se osredotočimo na pozitivne stvari, tako da lahko rečem, da sem s svojim nastopom zadovoljen in se počutim precej močno pred prihajajočim motociklističnim vikendom v Indoneziji. Tamkajšnja steza mi zelo ustreza, veselim se nastopanja tam. Želim ostati osredotočen samo na moje dirkanje, saj veste, vedno je veliko nepotrebnih distrakcij od vsepovsod. Razmišljati moram samo o dirkanju, saj precej slabo prenašam stresorje iz okolja," nekoliko razočarano pravi Jorge Martin, ki je dirko zaključil kot drugi.

Po dirki je spregovoril tudi tretjeuvrščeni Marc Marquez in med drugim poudaril, da se z dogodki na stezi tudi sam ne strinja, niti z odločitvijo o regularnosti le-teh. Veliko lepših besed pa je imel razumljivo o novem uspehu njegove ekipe."Danes sem začel dirko s povsem jasnim ciljem. To je bilo četrto mesto. In na našo srečo in njegovo nesrečo je Pecco (Bagnaia) naredil napako in nam odstopil mesto na zmagovalnem odru. Zelo sem vesel za ekipo, da nam je tukaj znova uspelo biti med najboljšimi tremi. Zelo sem vesel, z vsem, kar se dogaja ..."  pa je povedal Španec.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ice_Cat
22. 09. 2024 20.17
Vam je znana tale izjava nekoga nekaj casa nazaj.....danes enaka izjava Bastianinia .... "Stik? Martìn je slišal moj motor in zaprl linijo.".......a bojo sli skupaj z luganskim pingotom tud gledat telemetrijo??
Samo navijač
22. 09. 2024 20.09
-1
22 ali 24 jih je na startu tam zaradi cesa?? Vsak bi rad zmagu zato so tam. Vec ali manj je kar spada k dirkasmim bojem spremeljivo in to se gleda . Ce to ne razumes potem si nabav muceka in ga bozaj . No razen fizičnih obracunov te pa je uprizoril vemo kdo. To se pa kaznuje !!!!
Samo navijač
22. 09. 2024 20.01
+1
Mislim ne razumem pa kaj se bodo bozam na dirki ???? Kaj ce je prilika se skoc pred njega pika. Pa a mu bo čeladi potrku pa ga prosu ce lahk zapelje pred njega !! V tem je car dirkanja na noz . Tu bontoni odpadejo in tukaj se pokaze kdo je dirkac in kdo je več kod dirkac.
Miha1999
22. 09. 2024 19.55
+0
Jezdimir a si ti že v naprej vedel, da bo Bagnaia padel...., ker si šel na izlet. S katerimi mladci pa, prišel je na 3 stopničko. Se pa vidi premoč GP 24, kdo to zanika nima pojma o GP- ju, in je tu samo za zdraho.
Tenma
22. 09. 2024 18.58
+0
Ni glih fer zmaga, sm kaj češ, vsaj eno zmago pa morjo dobit na domačih tleh Italjani.
AtomicPutin
22. 09. 2024 19.01
+5
Slovenci ne moremo; ni.amo motorja in se manj pilota.
Jezdimir...hehehe
22. 09. 2024 18.57
-2
Med tem ko smo razumni ljudje izkoristili prelepo nedeljo za izlet na dveh kolesih so zaplankani podrepniki cel dan smhradili po portalu, čeprav je njihov Markec konstantno izgubljal stik z bistveno hitrejšimi mladci, tako da je njegovo nazadovanje po lestvici povsem pričakovano, brez debate...hehehe
zrela hruška
22. 09. 2024 18.29
-2
it.mediji pišejo kaj je pramac in Martin dobili v zameno, da se ne pritožijo!?
sloeki70
22. 09. 2024 18.20
+3
E Bastja, tole ni bilo ravno fer prehitevanje, ce bi to to storil MM, bi ga raztrgali na koscke!
Bananistanec
22. 09. 2024 18.56
+2
Saj ravno MM prehiteva na isti način ..... izrini ali padi
Pig Brother
22. 09. 2024 19.33
+1
Naštej mi 5 primerov kdaj je marquez koga zrinil in če je blo na meji v čaru borbe da ni dubu kazni. Naštej mi 5 primerov. Bluziš. Rossi tvoj idol, ki je bil kakica na Ducatiju in je zmagoval samo proti penzičim in neizkušenim na daleč najbolj stabilnem motorju, ga je pa brcnu, ja...To so dejstva
Bananistanec
22. 09. 2024 20.02
+1
Pig ... umit zobe pa spat, jutri moraš v vrtec