MotoGP

Na jutranjem ogrevanju najhitrejši Bastianini

Misano, 22. 09. 2024 08.54 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dogajanje na dirkališču Marca Simoncellija v Misanu bo danes doseglo vrelišče. Celoten spored je prestavljen za eno uro naprej. Dirkači so tako že opravili z ogrevanjem, dobil ga je Enea Bastianini pred Francom Morbidellijem in Fabiem Quartararojem. Že kmalu sledita dirki v razredih moto3 in moto2, ob 13.00 pa se bodo s starta pognali še dirkači elitnega razreda. Prenos jutranjega dogajanja na VOYO, ob 11.10 pa se priključi še Kanal A.

MotoGP – VN Emilije-Romanje
MotoGP – VN Emilije-Romanje FOTO: VOYO

Francesco Bagnaia je ta konec tedna nedvomno prvo ime dirkaškega dogajanja v Misanu. Najhitrejši čas je postavil že na petkovih treningih, razred zase je bil na kvalifikacijah, na katerih je z novim rekordom steze osvojil pole position z več kot dvema desetinkama sekunde naskoka pred Jorgejem Martinom.

Prevlado na domačih tleh je potrdil tudi na sprinterski preizkušnji. Četudi mu start ni uspel najbolje in je padel na tretje mesto, je v nadaljevanju topil prednost vodilnega Martina, ga po Špančevi napaki tudi prehitel ter prišel do svoje četrte sprinterske zmage letos.

Domači navijači bodo pesti stiskali tudi za Eneo Bastianinija. Moštveni kolega Bagnaie je dobro formo potrdil s tretjim mestom na kvalifikacijah in stopničkami na sprinterski dirki, tretji startni položaj pa mu ponuja dobro izhodišče tudi za nedeljsko dirko. 

Enea Bastianini se je na kvalifikacijah in sprinterski dirki razveselil tretjega mesta
Enea Bastianini se je na kvalifikacijah in sprinterski dirki razveselil tretjega mesta FOTO: Profimedia

Načrte Italijanov bodo poskušali prekrižati Španci. Martin se bo pognal z drugega startnega mesta in bo poskušal izboljšati drugo mesto s sobotne sprinterske dirke. 26-letnik je bil v igri za zmago, vendar je po napaki vodstvo prepustil Bagnaii, udarca pa ni uspel vrniti. "Zmanjkalo mi je nekaj krogov, da bi lahko napadel nazaj. Če na nedeljski dirki ne bom uspel zadržati vodilne pozicije, bom lahko ob koncu pripravil napad," obljublja vodilni v svetovnem prvenstvu.

 

Jorge Martin je po napaki zmago na sprintu prepustil Bagnaii
Jorge Martin je po napaki zmago na sprintu prepustil Bagnaii FOTO: MotoGP

V boj za najvišja mesta se bo znova skušal vmešati tudi Marc Marquez, ki ima po neposrečenih kvalifikacijah nekoliko slabše izhodišče – sedmi startni položaj. "Moj cilj bo četrto mesto, četudi se zdi slab rezultat, je zame dober. Ko ne sprejmeš dejstva, da so drugi hitrejši, pride do padcev," je pred nedeljsko dirko razmišljal osemkratni svetovni prvak.

Marcu Marquezu se kvalifikacije niso posrečile, po padcu je postavil 7. čas
Marcu Marquezu se kvalifikacije niso posrečile, po padcu je postavil 7. čas FOTO: MotoGP

Na jutranjem ogrevanju najhitrejši Bastianini

Prvi čas jutranjega ogrevanja je postavil Bastianini, drugi je bil Franco Morbidelli pred Fabiem Quartararojem, ki ima v Misanu enega boljših dirkaških vikendov v tej sezoni. Četrti je bil Pedro Acosta, peti Marquez, šesti Martin, prvi favorit Bagnaia pa je vknjižil osmi čas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Emilije-Romanje
VN Emilije-Romanje FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dolgi
22. 09. 2024 09.08
no evo, so že trije, ki "znajo iz Ducatija iztisnit nekaj več". Seveda po golem naključju vsi sedijo na GP24. tako da edini, ki ne iztisne več je zdaj Morbideli. Ko se še on zbudi pa .bomo imeli kar štiri čudeže na nič posebnega motorju.