MotoGP

Bagnaia: O hat-tricku ne sanjam. To je zgodba za vas, novinarje

Buriram, 28. 10. 2024 08.34 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijan Francesco Bagnaia je slavil na dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado Tajske. Z zmago je za pet točk zmanjšal zaostanek za vodilnim v prvenstvu Jorgejem Martinom. Španec je bil v težkih mokrih razmerah drugi. Do konca sezone dirkače čakata še dve postaji, saj novembra sledita še dirki v Maleziji in Valencii. Nadaljevanje epskega obračuna v boju za laskavi naslov bo tako že ta konec tedna. S prenosi na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Tajske
    02:45
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Tajske
  • Padec Marca Marqueza na dirki za VN Tajske
    01:04
    Padec Marca Marqueza na dirki za VN Tajske
  • Intervju z Alexom Rinsom
    07:26
    Intervju z Alexom Rinsom
  • Kdo bo prvak razreda motoGP, Jorge Martin ali Francesco Bagnaia?
    04:41
    Kdo bo prvak razreda motoGP, Jorge Martin ali Francesco Bagnaia?
  • Vrhunci sprinterske dirke za VN Tajske
    01:56
    Vrhunci sprinterske dirke za VN Tajske
  • Zadnje minute kvalifikacij razreda motoGP za VN Tajske
    06:49
    Zadnje minute kvalifikacij razreda motoGP za VN Tajske
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prednost trenutno vodilnega v prvenstvu kraljevega razreda motoGP Jorgeja Martina pred branilcem naslova Francescom Bagnaio se je dve preizkušnji prej zmanjšala z 22 točk na 17. "Zdelo se mi je, kot da se dirka nikoli ne bo končala. Vleklo se je in vleklo. Verjetno zaradi zahtevnih razmer na stezi. Imel sem občutek, da bo vse skupaj trajalo v nedogled," je italijanskemu časniku Corriere Dello Sport v pogovoru po zmagi na Tajskem sporočil Bagnaia in še posebej pod drobnogled vzel dvoboj z Marcom Marquezom

Jorge Martin in Francesco Bagnaia
Jorge Martin in Francesco Bagnaia FOTO: MotoGP

"Vedel sem, da je hitrejši od mene, tako da je bilo ključno, da mu nisem dovolil, da me prehiti. V tem primeru bi se odpeljal in bi ga lahko le še gledal v zadek," je priznal aktualni motociklistični šampion, vesel zmage v Buriramu. "Morda sem točkovni zaostanek resda zmanjšal le za pet točk, toda zmaga v Buriramu je vredna precej več od teh petih točk," je prepričan Bagnaia in razložil zakaj. 

"Ve se, da mi tu steza ne ustreza, sploh ker je vreme večinoma nestanovitno in posledično je tudi steza zdaj suha, zdaj mokra. Sploh v vlažnih pogojih nisem konkurenčen najboljšim, zato je ta rezultat toliko bolj vreden. Mislim, da smo po Tajski dobili veliko dozo samozavesti za preostali dve dirki sezone," je za Corriere Dello Sport prepričan Pecco Bagnaia, ki je imel v dopoldanskem času velike težave in kazalo je na klavrn nedeljski dan. "Zjutraj po ogrevanju nisem bil tako vesel. Imeli smo težave z zaviranjem. A nato je moja ekipa opravila odlično delo. Zelo sem vesel in zmago posvečam njim," se je odzval Bagnaia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Torinčan je pred koncem prvenstva v vlogi "izzivalca" za naslov, zaradi česar mora tvegati več kot tekmec. "Že v Buriramu sem šel preko sebe, saj mokra steza ni zame. Če sem bil tu konkurenčen in pred vsemi v cilju, potem je jasno, da sem v dobri formi in je tudi dirkalnik šampionski," pravi poln samozavesti pred Malezijo in Španijo 27-letni Bagnaia, ki se zaveda, da se bodo brez vrhunskega dosežka v Sepangu ali Martinovih napak končale njegove sanje o hat-tricku, kar sta v 21. stoletju dosegla le Valentino Rossi in Marc Marquez. 

"Ne razmišljam o tem dosežku, na to me spominjate vi, novinarji. Jaz grem iz kroga v krog, saj mi gledanje preveč v prihodnost vsekakor ne koristi," je bil ob koncu pogovora za Corriere Delo Sport slikovit Francesco Pecco Bagnaia. Spomnimo: Jorge Martin, ki lovi prvo krono, bi bil lahko okronan celo v Maleziji, če bo osvojil 21 točk več od tekmeca. "Naredil bom vse, da do odločitve pride prav na zadnjem prizorišču sezone v Valencii. To bi bila za promocijo motociklizma prava stvar."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • BRICKS 1
  • BRICKS 2
  • BRICKS 3
  • BRICKS 4
  • BRICKS 5
  • BRICKS 6
  • BRICKS 7

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mptour
28. 10. 2024 11.02
+8
Če bi imel MM vsaj kako decimalko IQja, bi se včeraj pripeljal do cilja na drugem mestu. Ampak on ne misli za pet sekund naprej, kaj šele za naslednjo sezono.
Tenma
28. 10. 2024 11.08
-6
Jezdimir hehehe
28. 10. 2024 11.23
+5
Dejansko je Markec podhranjen med uhi, na kar poznavalci opozarjamo že vrsto let, vodstvo bi mu moralo prižgati rdečo luč že pred 15 leti...vsaj redna osnovna šola bi morala biti obvezna za vstop v dirkaške vrste, brez debate...hehehe
bandit1
28. 10. 2024 10.37
+2
Ne novinarje ker gre za brezvezne pisunčke s skrajšanem programu. Mi v SLO to že vemo kako gre.
frocio accademico giallo
28. 10. 2024 09.41
-5
Tudi po moje Martin ne bo zdržal (upam da se motim). Peco pa realno...."MM bi se odpeljal in bi ga lahko le še gledal v zadek," Hmmm, otrok kvazi akademije z neko inteligenco, zanimivo!
SLO Power
28. 10. 2024 09.51
-8
Martin champ!! Za akademske "tra*siče" pa pride šiba 2025!
AchiIIeus
28. 10. 2024 10.54
+7
MM se realno lahko odpelje samo v pesek, to dokazuje že 5 let, je pa zaskrbljujoče da podrepnim po tolikih letih še vedno ni kapnilo, morda je že čas da bi se korigiralo z lajšto, zadnje upanje.
janezdollar
28. 10. 2024 09.30
+10
Martin ne bo psihično zdržal…kot lani… Razen, če mu bo hinavček pomagal kot npr. pred leti Lorenzu…
poper00
28. 10. 2024 10.16
-8
Če si najboljši se voziš kot prvi in te ne zanima kdo je za tabo.
mptour
28. 10. 2024 10.58
+6