MotoGP

Bagnaia: Prvenstvo se sedaj začenja z ničle

Spielberg, 16. 08. 2024 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
4

Z Veliko nagrado Avstrije se motociklistično prvenstvo motoGP preveša v drugo polovico. Na vrhu skupnega seštevka je napeto kot že dolgo ne, saj ima vodilni Jorge Martin pred dvakratnim zaporednim prvakom zgolj tri točke prednosti.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Martin najhitrejši na prvem, Bagnaia pa na drugem treningu v Spielbergu
    02:42
    Iz 24UR: Martin najhitrejši na prvem, Bagnaia pa na drugem treningu v Spielbergu
  • Iz 24ur: Ducatijevi dirkači v Spielbergu pričakujejo prednost pred konkurenco
    02:40
    Iz 24ur: Ducatijevi dirkači v Spielbergu pričakujejo prednost pred konkurenco

V Spielbergu, kjer se znova dirka od leta 2016, bi se lahko razmerje moči hitro spremenilo, saj gre za enega najljubših dirkališč Francesca Bagnaia, ki je na RedBull Ringu dobil zadnji dve dirki ter lansko sprint dirko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Treba je povedati, da se zdaj prvenstvo začenja z ničle, saj tri točke niso nič in od sedaj naprej moramo biti zelo natančni. Ključno bo, da storimo čim manj napak. Zadnja, ki sem jo naredil, je bila na sprintu v Silverstonu in lestvica bi lahko bila videti drugače, a moram tudi po napakah ostati miren," nam je dan pred začetkom dogajanja v Spielbergu zaupal aktualni prvak, ki že nestrpno pričakuje nadpovprečno vroč dirkaški vikend v osrčju Avstrije: "Mislim, da bo Martin brez kazni ta vikend v ospredju, tako da bomo videli, zagotovo bo zanimivo. Ključno bo, da na petkovih prostih treningih spoznam razmere, saj bo vreme drugačno, kot je bilo lani, zato moramo biti pripravljeni v vsaki situaciji."

Poln samozavesti je v Spielberg prispel Enea Bastianini, ki je v Silverstonu zmagal tako na sprint dirki kot tudi na nedeljski dirki, kar bo poskušal ta konec tedna ponoviti: "V Silverstonu sem imel popoln vikend zame, ker sem dobro začel že v petek in upam, da bo tako tudi tukaj."

26-letni Italijan, ki bo v prihodnji sezoni dirkal na KTM-u, se na VN Avstrije kot član razreda motoGP še ni uvrstil na zmagovalni oder, kar namerava ta konec tedna spremeniti: "Leta 2022 sem imel tukaj pole position, potem pa mi je počilo kolo. Lani nisem bil konkurenčen, letos pa je drugače, zato moram dobro odpeljati kvalifikacije in potem na dirki poseči po najvišjih mestih."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Spielbergu je na stopničkah že večkrat stal Marc Marquez, a še nikoli ni zmagal. "V Avstrijo smo prišli po težkem vikendu v Silverstonu, a je to dirkališče, ki mi je všeč. Čeprav tu še nikoli nisem zmagal, sem imel v preteklosti nekaj dobrih bitk," nam je zaupal šestkratni prvak razreda motoGP, ki bo tokrat na stezo RedBull Ringa prvič zapeljal z Ducatijem, ki je vselej uspešen na tem dirkališču: "Seveda imaš drugačno samozavest, ko prideš na dirkališče, na katerem je največkrat zmagal Ducati, ampak mislim, da so poleg mene še trije dirkači z Ducatijevimi motocikli, ki so zelo hitri. Cilj bo, da se jim poskušamo približati in če se lahko borimo za kakšno mesto na stopničkah, se bomo potrudili." 

VN Avstrije 2024

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dolgi
16. 08. 2024 16.18
+0
Bagnaia po tujih medijih že razlaga, da je lanski Ducati malodane boljši od letošnjega, da ga bolj razvijajo. Če bi držal jezik za zobmi bi izpadel veliko bolj pameten.
Samo navijač
16. 08. 2024 12.48
-4
To je pa res . Kod pravim tudi Marq je zraven. Taka prvenstva so zanimiva, napeta da se odloca na zadnji dirki.
Ici
16. 08. 2024 08.28
-1
Čudna izjava svetovnega prvaka. Malo me spominja na večino slovenskih športnikov, ki bi v kategoriji "Izgovori in pojasnila" zagotovo pobrali vsa možna odličja v vseh možnih kategorijah.
Monster_cat
16. 08. 2024 09.15
+0
Mores v zakip vzeti kako se razlikuje original in prevod... Drgac je pa bagnaja znan po izgovorih na 101 nacin