MotoGP

Binder: Gledanje zadka Ducatijev je kruta realnost vseh nas

Spielberg, 21. 08. 2024 11.01 | Posodobljeno pred 28 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijan Francesco Bagnaia je z Ducatijem požel (skoraj) vso slavo na VN Avstrije v Spielbergu. Aktualni dirkaški šampion v razredu motoGP je slavil tudi na obeh preizkušnjah in prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. Italijan ima zdaj pred najbližjim zasledovalcem v seštevku SP pet točk naskoka. Na domači dirki v Avstriji je veliko pričakovalo tudi moštvo KTM, ki je lani obakrat prišlo do drugega mesta tako na sprinterski kot tudi osrednji dirki vikenda. Tokrat se je avstrijsko moštvo moralo zadovoljiti s petim mestom Brada Binderja. Južnoafričan je bil z rezultatom zadovoljen. Naslednja, 12. dirka sezone bo 1. septembra za veliko nagrado Aragonije v Španiji.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Bagnaio in Martina v prvenstvu motoGP loči le še pet točk
    02:46
    Iz 24UR: Bagnaio in Martina v prvenstvu motoGP loči le še pet točk
  • Iz 24UR: MotoGP po VN Avstrije
    02:47
    Iz 24UR: MotoGP po VN Avstrije
  • Vrhunci dirke motoGP za VN Avstrije
    01:47
    Vrhunci dirke motoGP za VN Avstrije
  • Intervju s Francescom Bagnaio
    07:37
    Intervju s Francescom Bagnaio
  • Slovenski ljubitelji motociklizma v Spielbergu
    01:55
    Slovenski ljubitelji motociklizma v Spielbergu
  • Pogovor z Valentinom Rossijem v Spielbergu
    00:28
    Pogovor z Valentinom Rossijem v Spielbergu
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francesco Bagnaia, dvakratni zaporedni svetovni prvak in branilec naslova, je najprej slavil na sprinterski dirki in pred klasično preizkušnjo ujel doslej vodilnega v seštevku sezone Jorgeja Martina

Sedaj je uradno. V naslednjih dveh letih se bo motociklistična sezona obakrat začela v Buriramu z VN Tajske. 

Dan kasneje je 25-letni Italijan po novi zmagi sam zasedel vrh in odločno brani lanskoletni naslov.  Po zmagi v Spielbergu, sicer sedmi klasični na 11 dirkah letošnje sezone, je Italijan zdaj sam na vrhu SP s petimi točkami prednosti pred Špancem. Bagnaia je pri 275 točkah, Martin jih ima 270. Tretji je še naprej Enea Bastianini (214), Španec Marc Marquez, v Avstriji četrti, sledi s 192 točkami.

Z visokoletečimi ambicijami predvsem po odlični lanski izvedbi, ko so tako na sprinterski dirki kot tudi na glavni preizkušnji dirkaškega vikenda zasedli drugo mesto, so imeli v Spielbergu na domači tekmi visoke cilje tudi pri KTM-ju. Bili so daleč od krojitve vrha in tudi boja za stopničke, peto mesto Brada Binderja sicer ni bilo prav po okusu avstrijskih šefov, Južnoafričan pa je bil z narejenim zadovoljen. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Lepo je končati med najboljšimi petimi na dirki. Resda to niso stopničke, a je kar dober rezultat. Zadovoljen sem," je bil kratek in jasen v pogovoru za Gazzetto Dello Sport Brad Binder, ki se zaveda, da so bile želje in ambicije vodilnih mož pri KTM-u še za odtenek višje. Drugi mesti z dirke leta 2023 sta to še dodatno spodbudili. "Kljub temu je to drugi najboljši rezultat letos. Po drugem dirkaškem vikendu, ko je šlo za VN Portugalske, sem spet v TOP5. Prav veliko več si ne bi mogel želeti." Južnoafričan je prepričan, da v Spielbergu ne bi mogel niti za ped višje. 

Brad Binder
Brad Binder FOTO: AP

"To je bil absolutno moj zgornji domet. Dobro sem se počutil na stezi, bilo je zahtevno in tudi nepredvidljivo. Fantje, ki so bili pred mano, so si to tudi zaslužili," je rožnatemu časniku še zaupal dirkač, ki je pred nekaj dnevi praznoval 29. rojstni dan. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Poskušal sem preizkušnjo končati s čim manj napakami in to mi je tudi uspelo. Cilj je dosežen. Hitrost našega dirkalnika ni takšna kot pri Ducatijih, zato sem dosegel svoj maksimum," je še priznal Južnoafričan, ki je zadnje kroge vozil kot po jajcih. "Bal sem se, da bo pretirano obremenil pnevmatike. Našel sem pravi ritem in uspelo mi je ohraniti gume. Domov smo prišli s kar zavidljivim rezultatom," je zaokrožil misli na VN Avstrije Bidner, ki že pogleduje proti naslednjemu izzivu na ime VN Španije. 

"Imamo nekaj, na čemer lahko gradimo. Seveda smo želeli na domači dirki med prve tri, a izkazalo se je, da to niso bili realni cilji. Trenutno je gledanje v zadek Ducatijev realnost preostalega dela paddocka. To je kruta realnost vseh nas. Imamo pa dober temelj pred naslednjo dirko. V Aragoniji sem se vedno dobro počutil," gleda naprej Brad Binder. 

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Luigi Taveri II.
23. 08. 2024 20.59
-5
Alex Barros v primerjavi z Valentinom rad poudari, da Marc Marquez pri osvojitvi prvega naslova v elitnem razredu ni tratil časa za kar se lahko zahvali samo svoji neskončni želji po izboljševanju in edinstvenemu talentu v vsej zgodovini elite. Kot Brazilec ga primerja s Pelejem, čeprav bi danes za to zagotovo uporabil Lionela Messija.
Night fly
22. 08. 2024 16.14
+6
| Bagnaia in Martin: "rivalstvo ne spremeni najinega odnosa" Sta velika tekmeca na stezi, a Pecco Bagnaia in Jorge Martin vztrajata, da med njima se naprej obstaja veliko spostovanje in da se stvari ne bodo spremenile. Sam pravim ,,,,, Hvala obema ,to je tisto ,kar ta sport odlikuje . To je temelj tega sporta in Sporta na sploh ......naj se dirkac st.93 po njiju zgleduje .
Luigi Taveri II.
23. 08. 2024 20.47
-5
CAS je lepo pojasnil po kateremu dirkaču se naj ne zgledujemo . Izkazalo se je , da ima med športniki istega favorita tudi davčna Italije, ki so imeli za to kar 163 milijonov razlogov
Night fly
22. 08. 2024 15.38
+6
Alex Barros ne dvomi: notranji boj med Peccom Bagnaio in Marcom Marquezom vhisi Ducati bo prihodnje leto povzrocil opustosenje v MotoGP. Spanec bo porusil ravnotezje v ekipi, vseeno pa bo aktualni prvak imel skrivno oroz je, da ga premaga: to je ........ Valentino Rossi. Vesel sem ,da Barros to vidi in da je to vsem nam povedal . Namrec , Ducati(sli pa mogoce direktorji na visjem nivoju ) je storil kar je storil . Kaj se bo vse iz tega izcimilo bomo videli , vsekakor pa je to anomalija . Hvala ti Alex B., vedno si bil svetla tocka tega moto sporta . Najbrz je Dani podedoval tvoje moto gene . Gentlemana .
Monster_cat
22. 08. 2024 17.16
-5
Spet lazes ..patetik laznivi....nikjer v intervjuju ni omenu "opustosenje v hisi" . Res te more en okol tvojih lap 2x, 3x.
Jezdimir.....hehehe
22. 08. 2024 17.56
+6
Muci, lahko prostaka špilaš pod vsemi svojimi nicki ampak dejstvo da si zabit ne pojenja, brez debate...hehehe
Monster_cat
22. 08. 2024 18.49
-5
Jezdimir.....hehehe
22. 08. 2024 20.51
+5
Mar morajo res vsi vedet kolk si zabit?...hehehe
VR tak Urbin sin
22. 08. 2024 12.55
-7
Doohan je lepo zaokrožil misli o dogajanjih na zadnjih dirkah v sezoni 2015. "Na koncu dneva je vse skupaj stttanje," je Doohan povedal za superbike.co.uk . "Po mojem mnenju je zmagal najboljši dirkač sezone. Ne vem, ali je Valentino čutil pritisk ali ne. To je bila morda njegova zadnja priložnost za osvojitev naslova. Še vedno bi lahko nastopil naslednje leto in prevladoval, vendar ga še nikoli nisem videl tako reagirati. Zakaj ga je nenadoma skrbelo, da mu bodo dirkači, ki niso v igri za naslov , ovirali? To je dirkanje in to preprosto ne gre. Vsak dirkač je tam zase. Da nekdo v lovu za naslovom pričakuje, da drugi dirkači ne bodo prišli v poštev je že na začetku napačno dojemanje. Kot dirkač, če obstaja priložnost za zmago na dirki ne glede na to ali se boš odločil za prvenstvo ali ne, si boš želel zmagati."....Očitno to ni jasno le tistim, ki niso pristni dirkači
Jezdimir.....hehehe
22. 08. 2024 15.12
+5
Mar je res možno da si tak throt?...hehehe
Monster_cat
22. 08. 2024 17.17
-7
Mar je res možno da si tak throt?...be be be
Jezdimir.....hehehe
22. 08. 2024 20.49
+5
VR tak Urbin sin
22. 08. 2024 12.43
-6
Doohan je lepo zaokrožil misli o dogajanjih na zadnjih dirkah v sezoni 2015. "Na koncu dneva je vse skupaj sranje," je Doohan povedal za superbike.co.uk . "Po mojem mnenju je zmagal najboljši dirkač sezone. Ne vem, ali je Valentino čutil pritisk ali ne. To je bila morda njegova zadnja priložnost za osvojitev naslova. Še vedno bi lahko nastopil naslednje leto in prevladoval, vendar ga še nikoli nisem videl tako reagirati. Zakaj ga je nenadoma skrbelo, da mu bodo dirkači, ki niso v igri za naslov , ovirali? To je dirkanje in to preprosto ne gre. Vsak dirkač je tam zase. Da nekdo v lovu za naslovom pričakuje, da drugi dirkači ne bodo prišli v poštev je že na začetku napačno dojemanje. Kot dirkač, če obstaja priložnost za zmago na dirki ne glede na to ali se boš odločil za prvenstvo ali ne, si boš želel zmagati."....Očitno to ni jasno le tistim, ki niso pristni dirkači
belidirkac
21. 08. 2024 20.51
-3
Brad,kot tudi večina dirkačev že vso sezono poudarjajo pomembnost razumevanja delovanja pnevmatik. Dober oprijem je še pomembnejši od konjskih moči. Aleix pravi da lahko sledijo Ducatiju na en krog, na kvalifikacijah in pogojno na sprintu,na dolgi dirki pa jim nekaj zmanjka in to je oprijem. Lenovo in Pramac zaposlujeta Ducatijeve inženirje in tehnike,ki očitno bolje razumejo delovanje in upravljanje pnevmatik. Pecco in Jorge sta se odlično prilagodila. Alex, Diggia in Bezz imajo velike težave. Lani so z GP22 dosegali stopničke pa tudi zmage. Tudi 2007 s Stonerjem morda Ducati ne bi zmagal, če ne bi imel Bridgestonk. Na to so opozarjali Rossi Pedrosa,Hayden,Hopkins...,ki so vozili na Michelinkah.Ko je Rossi 2008 dobil Bridgeston,je bil spet prvak. Marc ima sposobnost hitrega prilagajanja in zato je najboljši na GP23. Komaj čakam naslednjo sezono,ko bo nekaterim zmanjkalo besed. Kaj pa vem,jaz sem samo kavčar,morda pa Pecco in Jorge naredita razliko,ko silita en drugega do skrajne meje in na daleč izgleda kot da sta z drugega planeta. Morda bo Marc zmagal še letos,če se vse poklopi in obrne v njegov prid. Mick Doohan je nekoč dejal: ,,Redko kateri športnik v katerem koli športu ostane na vrhu več kot deset let". Mu dam kar prav.
dolgi
22. 08. 2024 10.12
-5
"Pecco in Jorge sta se odlično prilagodila. Alex, Diggia in Bezz imajo velike težave. Lani so z GP22 dosegali stopničke pa tudi zmage. " _____________ mešaš hruške, jabolka in slive________________________ GP24 je velikanski skok, ne vem kako to komurkoli, ki se zanima za ta šport še do danes ni jasno. GP23 je bil glede na GP22 le za nianso boljši, tudi to je vsem jasno. odvečno filozofiranje.
Jezdimir.....hehehe
22. 08. 2024 12.06
+6
dolgi dej ne deli se butca, ker lahko tak ostaneš, dejstvo je da Markec nima ne znanja, ne talenta, pa tudi če mu dajo avion ni sposoben zmagat, prej ga bo v pesek zarinil, brez debate...hehehe
Luigi Taveri II.
22. 08. 2024 12.33
-7
Ne vem dolgi , če imaš prav ....... Če bi bilo to res , potem v sezoni 2024 ne bi zmagovali tudi Ducatiji GP23 z akademiki
VR tak Urbin sin
22. 08. 2024 12.34
-6
Spet imamo jeznega , ki ne ve kaj je tovarniška ekipa in nismo prepričani če ve, kako se oglaša kravica
Monster_cat
22. 08. 2024 12.55
-7
Lohk proba tud s pujsom...je lazje kot kravica...
VR tak Urbin sin
22. 08. 2024 13.05
-6
Monster_cat
22. 08. 2024 13.50
-7
Jezdimir.....hehehe
22. 08. 2024 20.52
+3
Mar morajo res vsi vedet kolk sta zabita?...hehehe
Jezdimir.....hehehe
22. 08. 2024 21.00
+3
Muci, ne rabiš se promovirat, vsi vemo za tvojo bebavost...hehehe
belidirkac
22. 08. 2024 21.19
-6
Pismo,dolgi,si se pa pošteno razpištolil. GP24 je boljši od GP23,vsaj tako kažejo rezultati. Če pa upoštevam izjave akterjev,razlika ni tako velika. Marc pravi da je,Davide Barana tudi ne pove podrobno kje,Pirro pravi da recimo Jerez zadnjih pet krogov ni razlike. Kar napišem tukaj,si ne izmišljujem,vse preberem. Uradna stran MotoGP,Crashnet,Motorsport, Motomatters, GPone,Speedweek so glavni viri mojih informacij. Pa še kakšen športni novinar,meni osebno je najljubši Mat Oxley. Če oni lažejo,potem lažem tudi jaz. Izmenjava mnenj pa je vedno dobrodošla,če je realna,smiselna in ne zlonamerna ali žaljiva. Meni je vseeno,kdo zmaguje in kdo je prvak,bolj me zanima tehnika. Ker pa očitno nimam pravih informacij,mi razloži,kje točno je taka velikanska razlika med obema motocikloma. Pa še takole hipotetično. 2025 dobi Marc Ducatija A-specifikacije. Zmaguje in na koncu osvoji prvenstvo. Čigava bo zasluga,Marcova ali Ducatijeva?
dolgi
22. 08. 2024 21.58
+1
belidirkac nisem te želel žaliti, tako da se opravičujem, če si tako razumel. beremo zgleda vsi bolj isto, tisto kar pač je. na Pirrove in izjave drugih italijanskih dirkačev ne dam dosti, ker vsi po vrsti samo poskušajo očrniti Marca, kar je sicer nedostojno in podlo, ampak tako pač je. razlike med GP24 in GP23 mislim da ni potrebno ravno dokazovat, rezultati govorijo sami zase. drugo bi bilo, če bi izstopal zgolj en dirkač, da bi pa dva kar naenkrat pridobila takšen talent in dirkaško znanje (pa da ne pozabimo prebliskov Bastianinija), pa je neverjetno. poleg tega so glede tega povedali že skoraj vsi, ki kaj štejejo vse, predvsem pa Dall’Igna, ko je že pred sezono povedal, da je GP24 velik skok in na di tako kot prejšnja leta, ko sodelali majhne korake. presenečen sem, da ti to ni znano. prav tako je že v samem začetku to potrdil Bagnaia, namreč rekoč, da je GP24 boljši v vseh pogledih. zdaj pa kaj govori nek Pirro, ki bi rad samo zmanjšal Marcove dosežke, njegov domet pa vsi vidimo kje nekje je, me niti ne zanima. torej povedala sta dva najbolj kompetentna, povedali so rezultati, kaj še? če pa ni tako, zakaj so vsi na GP23 razen Marca tako daleč zadaj, ti je Pirro to razložil??
Jezdimir.....hehehe
23. 08. 2024 08.43
+1
dolgi dej ne deli se butca, ker lahko tak ostaneš, dejstvo je da Markec nima ne znanja, ne talenta, pa tudi če mu dajo avion ni sposoben zmagat, prej ga bo v pesek zarinil, brez debate...hehehe
dolgi
21. 08. 2024 17.52
-8
črne novice za klavrnega in njegove simpatizerje: Davide Tardozzi: Marc Marquez "bo zmagal na dirki, preden se sezona 2024 MotoGP konča" "Zavedamo se, da ima Marc ogromen potencial"
dolgi
21. 08. 2024 17.55
-7
»Glede tega nimamo zavezanih oči in razumemo, da ima Marc velik potencial. "In uživali bomo v njem naslednje leto, a pred koncem sezone bo zmagal na dirki." Tardozzi verjame, da bi se Marquez prejšnjo nedeljo lahko boril za zmago na Red Bull Ringu, če ne bi bil prisiljen v okrevanje. Kolesar Gresini je po nesreči izklopil svojo sprednjo napravo za višino vožnje na poti do startne mreže, ko je poskušal ogreti svojo sprednjo pnevmatiko, ki je šla na njegovo kolo hladnejša kot običajno, potem ko je zaradi pokvarjenega kolesnega ventila prišlo do zamenjave platišča pol ure pred štartom. Ko se je boril s črte, je med vožnjo do 1. zavoja navezal stik s Francom Morbidellijem, zaradi česar je s tretjega mesta padel na 13. mesto – čeprav se je vrnil na četrto mesto. "Opozoril sem, da se bo Marquez v nedeljo boril za zmago in, če pogledamo drugi del dirke, je bil najhitrejši na progi," je dodal Tardozzi. "Z dobrim začetkom bi lahko igral za stopničke in morda celo za zmago."
dolgi
21. 08. 2024 17.58
-5
kot vidite sem nalepil google translate. mislim da je še vedno lepše napisano in bolj razumljivo od flajerjevih nebuloz.
dolgi
21. 08. 2024 18.01
-4
zdaj pa če prav razumem klavrnega je Tardozzi podrepnik?
VR tak Urbin sin
21. 08. 2024 18.13
-7
VR tak Urbin sin
21. 08. 2024 18.13
-7
dolgi
21. 08. 2024 18.17
-5
dolgi
21. 08. 2024 18.18
-6
Jezdimir.....hehehe
21. 08. 2024 18.59
+6
Hahaha, a so lahko podrepniki še bolj ubrisani?...zdaj ko nesposobni Markec tone v pozabo so se oprijeli ostarelega Tardozzija, a dejstvo je da se Tardozziju gate tresejo, ker si je nakopal Kilavega Markeca, če bo vse tako kot mora bit bosta oba skupaj frčala iz moštva za večne čase, brez debate...hehehe
Luigi Taveri II.
21. 08. 2024 21.58
-7
Spet nekdo , ki ne loči tovarniškega sedla ....
Jezdimir.....hehehe
22. 08. 2024 20.49
+4
BREZFILTRA
21. 08. 2024 16.33
-7
Predvsem tiste, ki so pred njim padli.
VR tak Urbin sin
21. 08. 2024 14.28
-3
Kralj padcev je tudi kralj prehitevanj ............... Marc Marquez je na 22 dirkah prehitel nasprotnike 107 krat
mptour
21. 08. 2024 14.48
+2
VR tak Urbin sin
21. 08. 2024 17.49
-4
Več zagotovo kot pa brcanje dirkačev in nemočnih navijačic tavullskega klovna
Luigi Taveri II.
21. 08. 2024 14.22
-3
Tardozzi : "Kdor slabšalno govori o Marcu Marquezu, ne pozna motocikla"
dolgi
21. 08. 2024 17.33
-4
kaže na sledeče ---> ... na nepoznavanje moto športa ... slab, pokvarjen značaj .... nizko inteligenco.
VR tak Urbin sin
21. 08. 2024 17.50
-6
Luigi Taveri II.
21. 08. 2024 14.18
-6
Binder kaj boste pa rekli drugo leto, če bodo vsi Ducatiji gledali Luco Marinija v zadnjico , če motoGP pogledamo iz lanskega zornega kota gospoda Nanuka ?
Bigbadjohn
21. 08. 2024 14.01
+8
Kako ju loči " le še" 5 točk? Pred tem dirkaškim vikenom ju ni ločilo nič točk, zdaj pa le še...
VR tak Urbin sin
21. 08. 2024 13.52
-5
6 italijanskih dirkačev od tega prvi na ne-Ducatiju in takoj realna slika vrednosti akademskih talentov. Kaj bo drugo leto , ko odidejo še Bez in Bas ?
VR tak Urbin sin
21. 08. 2024 13.53
-6
Ali lahko potem takem pričakujemo v sezoni 2025 gnečo v prvem ovinku iz ozadja ?
Jezdimir.....hehehe
22. 08. 2024 12.08
+6
Lažnivc, lahko se vadiš pod vsemi svojimi nicki ampak dejstvo da si zabit ne pojenja, brez debate...hehehe
mptour
21. 08. 2024 13.39
+8
Naslednje leto bo imel KTM štiri zelo močne dirkače.
Luigi Taveri II.
21. 08. 2024 14.19
-3
aple2014
21. 08. 2024 13.04
-6
Ktm-u manjka eden pravi dirkač in to na žalost ni Binder
Samo.Jst
21. 08. 2024 13.11
-8
dolgi
21. 08. 2024 18.30
-3
Acosta bo prvak s KTM, samo najprej morajo oranžni naredit konkurenčen motor. daredijo dva koraka naprej, Ducati pa medtem tri.
Monster_cat
21. 08. 2024 11.54
+3
Kdaj bo na vrsti intervju Tardozzija?
Monster_cat
21. 08. 2024 15.06
-4
Sprasujem za luganskega šepetalca motorjem......
dolgi
21. 08. 2024 19.55
-4
saj je res komično, ko pa reče rosi da je izenačeno prvenstvo pa takoj članek kot da ni vsakemu oslu to jasno že iz tabele.
Waflhulkin
21. 08. 2024 11.34
+1
Par let še naj počakajo, pol se bo itak gledalo znanje dirkača, ne motor, ki ga vozi