MotoGP

Bagnaia: Potreboval sem dve leti več kot Stoner

Assen, 01. 07. 2024 10.33 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijanski motociklist Francesco Bagnaia je bil na veliki nagradi Nizozemske nepremagljiv. V Assnu je osvojil najboljši startni položaj, dobil sprintersko in klasično nedeljsko preizkušnjo ter se podpisal tudi pod najhitrejši krog dirke. Slavil je že tretjo nedeljo zapored in se po doseženih zmagah na Ducatiju izenačil z legendarnim Caseyjem Stonerjem.

"Zelo sem zadovoljen in prav neverjetno je, kako dobro smo z ekipo izpeljali ta konec tedna. Ni bilo lahko izbrati prave pnevmatike za dirko pri tej temperaturi, toda tudi to nam je dobro uspelo," po dirki veselja ni skrival aktualni svetovni prvak. "Ko te pred dirko vsi imajo za favorita, se drugo mesto zdi kot polom. Pritisk je bil tako večji, ampak za to mi je bilo vseeno. Užival sem, Assen je dirkališče, ki mi je zelo všeč in na katerem sem hiter," je  po tretji zaporedni zmagi na nizozemski stezi povedal Francesco Bagnaia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Italijan je bil na Nizozemskem videti nepremagljiv že od prvega prostega treninga. Poleg zmage na nedeljski in sprinterski dirki je bil najhitrejši na prav vseh treningih. "Rekel bi, da je rezultatsko to bil moj najboljši dirkaški vikend v elitnem razredu do sedaj. Prevlada na čisto vseh treningih na stezi ni nekaj, kar se zgodi pogosto, in doseči to na takšen način je impresivno. Zelo sem ponosen na svojo ekipo, občutki na motorju so bili fantastični. Ko smo opravili nekaj majhnih popravkov, sem postal še hitrejši v hitrih ovinkih in od takrat je vse šlo popolno," je 27-letni dirkač z zadovoljstvom gledal na konec tedna v Assnu.

Francesco Bagnaia po zmagi v Assnu
Francesco Bagnaia po zmagi v Assnu FOTO: Profimedia

To je po slavju na dirki za VN Katalonije in VN Italije že tretja zaporedna nedeljska zmaga za aktualnega svetovnega prvaka, s katero se je po številu doseženih zmag na Ducatiju izenačil z legendarnim Caseyjem Stonerjem. "Res je, da je Stoner teh 23 zmag dosegel v štirih letih, sam pa sem potreboval dve več. Toda to so številke, na katere se oziraš kasneje, ko se upokojiš. Za zdaj si le želim, da to število še naprej narašča in ne preveč razmišljati o tem," je mejnik komentiral Italijan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Novinarji so ga spraševali tudi o konkurenčnosti letošnjega Ducatijevega dirkalnika z oznako GP24 v primerjavi z lanskim motociklom GP23, na katerem med drugim nastopa tudi Marc Marquez. "Na tem dirkališču letošnji motocikel omogoča nekaj prednosti pri vstopu v ovinek, nekoliko slabše pa sem se počutil ob startu. Rekel bi, da so prednosti letošnjega in lanskega motocikla dokaj izenačeni," ocenjuje aktualni svetovni prvak.

27-letnik sicer v skupnem seštevku ostaja na drugem mestu, že ta konec tedna pa bo imel na nemškem Sachsenringu priložnost, da stopi 10 točk prednosti Jorgeja Martina in prevzame vodstvo. "Selimo se na dirkališče, na katerem sta Martin in Marquez običajno konkurenčnejša, toda lansko leto sem se z Martinom boril za zmago. Verjamem, da če začnemo dirkaški vikend tako dobro kot v Assnu, bomo lahko v igri za najboljša mesta. Ne bo enostavno, toda glede na to, kako dobro nam gre letos in kakšne občutke imam na motociklu, verjamem, da lahko dirkaški vikend izpeljemo dobro," je sklenil Bagnaia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.





KOMENTARJI (92)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pagliaccio 46
02. 07. 2024 18.24
-8
Naj si aranžer ne beli glave , če se ne more spomniti, kdo tocno je napisal ,da naj bi dirkac 93 zelel kupiti mostvo Gresini ..........ker tega ni zapisanega nikjer.
Luigi Taveri II.
02. 07. 2024 17.51
-8
F1 ....MOTOGP....Kdo od pingotov najde 6 razlik ?
Luigi Taveri II.
02. 07. 2024 15.58
-7
////V paddocku Assena so krožile govorice, da naj bi bil sedemkratni svetovni prvak Formule 1 pripravljen od Nadie Padovani prevzeti lastništvo ekipe iz Faenze./////.....moje mišljenje pa je, da je tu gor en pjanc ki ne loči 93 in 1
Luigi Taveri II.
02. 07. 2024 15.59
-8
Night fly
02. 07. 2024 15.17
+2
Nekdo ,tocno ne vem kdo ,pa tudi ni pomembno ,je napisal ,da naj bi dirkac 93 zelel kupiti mostvo Gresini . Moje misljenje glede tega je ,da je tak nacin vstopa v posle upravljanja nekega mostva farsa . Naj si ustvari svoje mostvo iz nic . To napisem samo kot odgovor nekomu , ki je omenil nakup / morebiten prevzem mostva Gresini . Neuradno pa se za mostvo Gresini zelo zanima Hamilton , ki je bil po izkusnji z Rossijevo Yamaho M1 zelo navdusen .Upam ,da mu ta operacija uspe .
Pagliaccio 46
02. 07. 2024 15.50
-10
Krten aranžerski tudi ne loči osemkratnega prvaka F1 od osemkratnega prvaka v motociklizmu.
Monster_cat
02. 07. 2024 15.53
-9
Kak tukaj ti ni jasno ..btl??V paddocku Assena so krožile govorice, da naj bi bil sedemkratni svetovni prvak Formule 1 pripravljen od Nadie Padovani prevzeti lastništvo ekipe iz Faenze.....7x prvak F1 je Hamilton...đizus kua zemlja nosi🤦
Monster_cat
02. 07. 2024 16.15
-8
Nevem kua ima rosijeva yamaha M1 z Gresinijem...
Luigi Taveri II.
02. 07. 2024 17.41
-8
Me zanima cat kakšne bi trosil , če bi bil nažgan kot čep
Monster_cat
02. 07. 2024 18.32
-7
Pagliaccio 46
02. 07. 2024 19.55
-7
Pagliaccio 46
02. 07. 2024 12.22
-12
Nekaj ne zanima kot nepoznavalca, če je RC213V je bi takrat najboljši stroj na gridu, zakaj Honda ni imela prvaka v sezoni 2012 , ko je Valentino Rossi integrirano zbijal ceno Ducatiju ? Zakaj je najboljša Honda do prihoda MM imela le en naslov v zadnjih 6 sezonah ? Zakaj je MM z enkratnim talentom in če je imel najboljši motor imel srečo , da je po spletu okoliščin s pomočjo Fortune osvojil naslov, ko mu je najbolj pomagala zlomljena ključnica Lorenza ? Za ostalo lahko rečemo da je to pač dirkanje, kot je nekoč izjavil tudi Rossi, ko je dirkal na isti način ,ko je še imel jajca večja od goflje . Zakaj je Marc najbolj uspešen Hondin Dirkač? Ker pri Hondi niso poslušali Pedrose in Crutchlowa, kot pravi Livio Suppo ? Potem je motor razvit po navodilih MM ? Vsi, ki so bili sposobni razvijati dirkalnik, so potem odšli ? Po vašem mnenju in mnenju Suppa so odšli vsi, ki jih itak niso poslušali in upoštevali pri razvoju. Če upoštevamo še Calluxa, da je Ducati vsaj od konca sezone 2017 najboljši motor v karavani, brez debate, je jasno, da je talent MM zaslužen za vse naslove do poškodbe , ko slabši motor in poškodbo sam talent ni mogel prikriti . Vaš komentar nam je vendarle ponudi več vprašanj kot odgovorov.....in nenazadnje bistveno vprašanje na katero ne dobim odgovora od nikogar : Bi recimo na primer KTM razvijal motor samo za Acosto , če bi jim do konca sezone 2030 zagotovil 6 naslovov ? Seveda ni fer, da najstnik podpiše za motogp moštvo in postane že prvo leto prvak samo zato, ker ima super talent.
AchiIIeus
02. 07. 2024 14.15
+14
Dejstvo je da se motoGP prvenstvo ne osvoji z gejevskimi plesi, z njimi se osvajajo sebi enaki podrepniki, za prvenstvo pa je potrebno zmagovati, biti boljši od drugih, se pravi biti najboljši, kar pa Kilavi definitivno ni, brez debate!
Pagliaccio 46
02. 07. 2024 15.20
-10
gejevski plesi niso pomembni ...in to smo poudarjali ves čas kariere Valentina Rossija, ki so to razumeli kot skeče ampak niso skeči..... brez debate..... Če bi se takim stvarem reklo skeči, potem bi lahko rekli, da je Valentino Rossi član skečem prijazno...pa ne rečemo , če smo realni...
Luigi Taveri II.
02. 07. 2024 12.16
-13
Marc Marquez je tudi edinstvena in neponovljiva mediatska oseba v vsej zgodovini motogp, kakršen je bil le še Agostini ....a on je moral zato še igrati v filmih.... Nekaj podobnega je kasneje poskušal v smeri prepoznavnosti tudi Valentino Rossi a na napačen in zgrešen način , ko se je lotil davčne utaje v višini 163 milijonov dolarjev . Amen
AchiIIeus
02. 07. 2024 14.16
+13
Kilavi je samo v pesku najhitrejši, brez debate!
Pagliaccio 46
02. 07. 2024 12.08
-14
Ves svet se ne more načuditi, kako je Marc Marquez pri takih ekstremnih hitrostih lahko ves čas nadziral in spremljal tlak v pnevmatiki . Temu je dirkaški svet bil priča le še pri edinem preostalem ambasadorju dirkalnega športa Ayrtoni Senni.
AchiIIeus
02. 07. 2024 14.17
+13
Lažnivc, res škoda da se trudiš dokazovat da si Teslo, ko pa vsi že vemo!
Petruska1234
02. 07. 2024 17.07
+1
No, to delajo tudi drugi, zato pa do dali podatek na dashboard
Luigi Taveri II.
02. 07. 2024 12.00
-14
Dolgoletna sušljanja v zakulisju je presekal sam Suppo in pojasnil, da niti Dani Pedrosa niti Cratchlow nista razvijala Honde in tako umiril tisk, ki je potreboval zgolj zanesljiv vir, ki bi to nedvoumno potrdil . Tak motor so "podarili " dirkacu , ambasadorju motogp če hočete , ki je sicer za razvoj Honde naredil toliko kot Dani Pedrosa....nič......Razlika je le v tem, da je MM rojen zmagovalec . Nekako sočustvujem in povsem razumem aranžerje in vse Pingote ,da so razkajfani zaradi lastnih napačnih predstav
AchiIIeus
02. 07. 2024 14.16
+12
Lažnivc, kot že neštetokrat napisano, vedno si prepoznan kot proliv tega portala, tvoji izprijeni fetiši tukaj nikogar ne zanimajo, brez debate!
Night fly
02. 07. 2024 10.37
+12
Kot vemo oy. je ze znano in ´ponarodelo ´ , so govorice ,namigovanja ter susljanje v zakulisju dogajanj v boxih najveckrat kasneje napisana resnica . Da so pri Ducatiju na vrhu naredili ene vrste blasfemijo , ki se tolce z ustaljenimi navadami v tem sportu ni dvoma . Zato se je na dejanja in posledice odlocitev moral oglasiti celo sam Gigi ,da umiri tisk z naklapanji o tem ,zakaj se je Pramac odlocil za Yamaho kljub odlicnim rezultatom Martina , oz. celotnega mostva . Gigi pomirja moto-svet ,da dirkac 93 ni vzrok vseh teh govoric in dvignjenih obrvi v sferi Mot GP in jasno tudi navijacev . O, pa se kako je prestop dirkaca 93 razburkalo vode normalne percepcije dogajanja v tem sportu . Ali kot je tudi Pecco namignil po zmagi ....... vsa ta danasnja generacija ,ki je tudi z ze bivsimi dirkaci na motorjih Ducatije ,dosegla odlicne rezultate in "pripeljala" Ducati na sam vrh odlicnosti , je zasluzna za ta uspeh . ..............in seveda ,tak motor danes "podarjajo " dirkacu , ki za ta uspeh ni naredil nicesar . Razumem Gigija in vse Italijane ,da so v zaodrju razkajfani zaradi odlocitev ljudi ,ki sedijo mogoce v Nemciji in gledajo vse skupaj samo skozi perspektivo financ , toda tudi tu mora biti ena meja . Kakorkoli ,,,,,pocakajmo in videli bomo ...karma ne pociva .
Monster_cat
02. 07. 2024 11.14
-11
Res je. Karma ne pociva...zato se pazi kaj in kako otresas z lapi.
AchiIIeus
02. 07. 2024 11.27
+11
Mucek zopet izkazuje nekulturno pripadnost hovdrastim podrepnikom, brez debate!
Monster_cat
01. 07. 2024 21.30
-13
V paddocku Assena so krožile govorice, da naj bi bil sedemkratni svetovni prvak Formule 1 pripravljen od Nadie Padovani prevzeti lastništvo ekipe iz Faenze.
Luigi Taveri II.
01. 07. 2024 21.14
-14
Navijači legende Valentina Rossija so največ všečkov namenili gesti, ko se je na poti iz garaže v sedlu privzdigoval in potegoval črki C in T iz tazadnje, dokler se ni znebil napisa DOOR
AchiIIeus
02. 07. 2024 08.15
+13
Lažnivc, kot že neštetokrat napisano, vedno si prepoznan kot proliv tega portala, tvoji izprijeni fetiši tukaj nikogar ne zanimajo, brez debate!
Pagliaccio 46
02. 07. 2024 09.47
-12
Ni to fetiš, če so navijači legende Valentina Rossija največ všečkov namenili gesti, ko se je na poti iz garaže v sedlu privzdigoval in potegoval črki C in T iz tazadnje, dokler se ni znebil napisa DOOR....mogoče imaš pa prav kita in je fetiš
Monster_cat
02. 07. 2024 11.16
-11
8:15 zjutraj ze najeda tale jezni ahil kaktus.....tolk o prolivih, ce smo realni
AchiIIeus
02. 07. 2024 11.30
+12
Glej Mucek meni je ravno a se ti delaš al si res ubrisan, brez debate!
Pagliaccio 46
01. 07. 2024 20.31
-13
Dani Pedrosa pa še naprej svoj gnev usmerja proti Marcu Marquezu, odkar je Suppo brez dlake na jeziku povedal, da Dani Pedrosa nikoli ni razvijal Honde
Petruska1234
01. 07. 2024 21.02
+13
Pagliaccio 46
01. 07. 2024 21.56
-11
AchiIIeus
02. 07. 2024 08.16
+12
Lažnivc, res škoda da se trudiš dokazovat da si Teslo, ko pa vsi že vemo!
Pagliaccio 46
02. 07. 2024 09.48
-9
Če me hočeš žaliti me lahko kličeš Rossi ...tudi z veliko začetnico
Petruska1234
02. 07. 2024 13.06
+8
Petruska1234
02. 07. 2024 17.08
+5
Samo navijač
01. 07. 2024 19.56
-7
Uuu kar hude besede danes Martina glede stanje in hirarhije pri Ducatijih.
AchiIIeus
01. 07. 2024 19.30
+11
Lažnivc, res škoda da se trudiš dokazovat da si Teslo, ko pa vsi že vemo!
Pagliaccio 46
01. 07. 2024 19.45
-10
Če me hočeš žaliti me lahko kličeš Rossi ...tudi z veliko
AchiIIeus
02. 07. 2024 08.17
+7
Lažnivc, ti Teslo oziroma Buxelj čist pristoji.
Pagliaccio 46
02. 07. 2024 12.02
-6
Pagliaccio 46
01. 07. 2024 19.13
-5
Kako velika je bila napaka mehanikov pri Gresiniji z nastavitvijo tlakov Markecu je pokazalo takojšnje podaljšanje pogodbe Alexu do konca 2026
AchiIIeus
01. 07. 2024 18.51
+9
Dejstvo je da se motoGP prvenstvo ne osvoji z gejevskimi plesi, z njimi se osvajajo sebi enaki podrepniki, za prvenstvo pa je potrebno zmagovati, biti boljši od drugih, se pravi biti najboljši, kar pa Kilavi definitivno ni, brez debate!
Pagliaccio 46
01. 07. 2024 19.03
-8
gejevski plesi niso pomembni ...in to smo poudarjali ves čas kariere Valentina Rossija, ki so to razumeli kot skeče ampak niso skeči..... brez debate..... Če bi se takim stvarem reklo skeči, potem bi lahko rekli, da je Valentino Rossi član skečem prijazno...pa ne rečemo , če smo realni...
AchiIIeus
01. 07. 2024 19.05
+10
Lažnivc, kot že neštetokrat napisano, vedno si prepoznan kot proliv tega portala, tvoji izprijeni fetiši tukaj nikogar ne zanimajo, brez debate!
Pagliaccio 46
01. 07. 2024 19.46
-9
Pagliaccio 46
01. 07. 2024 19.47
-8
Lažnivc, kot že neštetokrat napisano, vedno si prepoznan kot proliv tega portala, tvoji izprijeni fetiši tukaj nikogar ne zanimajo, brez debate!
AchiIIeus
02. 07. 2024 08.22
+7
Meni je ravno a se ti delaš al si res ubrisan, ampak dejstvo je da se motoGP prvenstvo ne osvoji z gejevskimi plesi, z njimi se osvoja sebi enake podrepnike, za prvenstvo pa je potrebno zmagovati, biti boljši od drugih, se pravi biti najboljši, kar pa Kilavi93 definitivno ni, brez debate!
Miha1999
01. 07. 2024 18.29
-9
Naslednje leto bo druga pesem. Bagnaia je močan ko vozi prvi, med gužvo je zivčen, naj se naslednje leto vidi kdo dela razliko. Bagnaia in MM na istih motorjih, tu ne bo opravičila.
Samo navijač
01. 07. 2024 18.08
-6
Je pa vceraj vsaj dvakrat pokazlo mehanika pri Gresiniju kake grimase je delal. Nekaj ga je grizlo.
Pagliaccio 46
01. 07. 2024 17.16
-14
Flajer in italijanščina? Se napiše "pahljaco" navijacev na nedeljski dirki ....ali "pagliaccio" navijacev na nedeljski dirki ...?
Luigi Taveri II.
01. 07. 2024 17.11
-12
V Švici smo zmeraj srčno navijali za Amana, Federerja ,Marqueza in Zurbrigna. Če bi v to kdo dvomil v Švici, bi imeli pa še en referendum več
AchiIIeus
01. 07. 2024 18.54
+11
Koga briga za koga v Švici navijajo sladoljedarji in Burekaši!
Pagliaccio 46
01. 07. 2024 18.58
-11