MotoGP

Bagnaia po porazu na domači dirki letel na testiranjih: Zelo sem bil motiviran

Rimini, 10. 09. 2024 10.19 | Posodobljeno pred 6 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
60

Marc Marquez, zmagovalec dirke razreda motoGP za veliko nagrado San Marina v Misanu, je razumljivo pobral največji del slave po dirkaškemu vikendu v Misanu. Druga zaporedna zmaga je bržkone dala misliti tudi vodilnemu v prvenstvu, aktualnemu šampionu Francescu Peccu Bagnaii, ki je z drugim mestom ob kalvariji Jorgeja Martina zmanjšal točkovno prednost v skupnem seštevku. Tudi naslednja dirka SP bo v Misanu, a v okviru VN Emilije-Romanje 22. septembra. Dan prej bo sprinterska preizkušnja v kraljevskem razredu. Vse v prenosu na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Marquez: Bližje sem naslovu, kot sem bil prejšnji teden
    02:49
    Iz 24UR: Marquez: Bližje sem naslovu, kot sem bil prejšnji teden
  • Iz 24UR: Marquez ugnal Bagnaio in prišel do nove zmage, Martin po taktični napaki 15.
    02:14
    Iz 24UR: Marquez ugnal Bagnaio in prišel do nove zmage, Martin po taktični napaki 15.
  • Vrhunci dirke za VN San Marina v razredu motoGP
    06:11
    Vrhunci dirke za VN San Marina v razredu motoGP
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN San Marina
    01:34
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN San Marina
  • Intervju z Luco Marinijem
    07:12
    Intervju z Luco Marinijem
  • Krog v Misanu s Petrom Kavčičem
    04:00
    Krog v Misanu s Petrom Kavčičem
  • Vpogled v delo slovenske sodnice motociklističnih dirk
    04:18
    Vpogled v delo slovenske sodnice motociklističnih dirk
  • Iz 24UR: Luca Marini o odhodu k Hondi
    00:30
    Iz 24UR: Luca Marini o odhodu k Hondi
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V boju za zmago v Misanu sta bila realno le "vroči" Marc Marquez in Francesco Pecco Bagnaia, a se je osemkratni svetovni prvak v drugi polovici preizkušnje odpeljal dvakratnemu zaporednemu prvaku in slavil drugo zmago v nizu. Skupno je bila to 61. zmaga v kraljevskem razredu za 31-letnika iz Cervere. 

V skupnem seštevku ima Jorge Martin 312 točk, Francesco Bagnaia pa je pri 305. Marc Marquez je po zmagi zdaj pri 259 in še relativno blizu, da bi se pred zadnjimi sedmimi dirkami vmešal v boj za naslov.

Bagnaia, vodilni v prvenstvu in tudi aktualni prvak,  je bil kljub drugemu mestu zadovoljen, saj je po padcu pretekli konec tedna na VN Aragonije nadoknadil večji del zaostanka za Martinom. Ni pa bil kos zmagovalcu, kot je kasneje priznal. "Vsekakor je bilo bolje na osrednji dirki v Misanu kot pa na sprinterski dirki. V soboto je bila možnost za zmago, a tega nisem izkoristil," se je za Gazetto Dello Sport sprinterske preizkušnje spomnil Italijan. 

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: MotoGP

"V nedelji pa je bil Marc enostavno predober in predobro pripravljen, zato je bilo drugo mesto največ, na kar sem lahko upal," je rožnatemu časniku še priznal Bagnaia in že gledal naprej.  "Morda mi uspe naslednjič, ko bom spet 100-odstotno pripravljen. Toda 20 točk za prvenstvo je vsekakor dober podatek," je o preizkušnji za VN San Marina razlagal 26-letni Bagnaia, ki še čuti bolečine po padcu pretekli konec tedna. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A to ga ni oviralo pri odličnih rezultatih na testiranjih le dan po tekmi v Misanu. "Priznam, bil sem še bolj motiviran na testiranjih po porazu na domači dirki. No, ne bi rekel ravno porazu, saj je Marc zaslužil zmago. Ponavljam, več od drugega mesta ne bi mogel storiti, so pa prišle prav te točke v boju za naslov, saj sem povečal prednost." Na testiranjih v Misanu je bil Bagnaia najhitrejši pred Marcom Bezzecchijem in Eneo Bastianinijem. "Odličen občutek sem imel, dirkalnik se je dobro obnašal, še posebej sem zadovoljen z zaviranjem. Ve se, da imam trdo roko, ko gre za zaviranje, toda dirkalnik se je odlično obnašal. Tudi aerodinamika mi je všeč. Boljša je od te, s katero se ponašamo v tekočem koledarskem letu. Mislim, da je dirkalnik za sezono 2025 že sedaj v odličnem stanju," gleda naprej aktualni motociklistični šampion.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Luigi Taveri II.
14. 09. 2024 13.41
+2
Polona Kranjc v članku tudi pravi : "Zaupala sem napačnim ljudem" . Tudi jaz bi te njene besede oz. misel neposredno povezal tudi s Športom, posebno z moto dirkanjem , kjer se je neskončna kolona vseh, ki so zaupali Valentinu Rossiju ustavila pri gospodu Razaliju, ki ni trpel , kot mnogi drugi, nobenega italijanskega sranja
Night fly
14. 09. 2024 10.43
-3
Ko sem zdajle odprl prvo stran tega medija ,sem opazil zanimiv naslov ,v katerem neka igralka -Polona Kranjc pravi ---### Tudi v igri moras ostati Clovek ###. Jaz bi te njene besede oz. misel povezal tudi s sportom, posebno z moto dirkanjem , kjer so cloveska zivljenja vsako sekundo v rokah usode , da ne recem Matilde s koso . Vecina dirkacev se tega nacela drzi in imajo v sebi kljub antagonizmu cut odgovornosti vsaj do drugih ,ce ga ze nimajo do sebe . Nekaj redkim niso sveta ziivljenja drugih so-tekmovalcev . Smatram ,da je v tej povezavi svojo izjavo baziral tudi Crafar , ki je napovedal ,da bo nesportno vedenje in brezobzirnost v bodoce prepovedal in sankcioniral . Se popolnoma strinjam . Zmage ,dosezki naj bodo plod znanja , dobre strategije in ne voznje ,s katero druge ropas njihovih uspehov na umazan nacin . To naj velja za vse ,da ne bo nesporazuma . Verjamem ,da ima kar nekaj navijacev po svetu sindrom spremljanja gladiatorskih bojev z zvermi v anticnem Coloseum-u , samo da tece kri in pokajo kosti . To zame ni sport .
Luigi Taveri II.
14. 09. 2024 13.29
+2
Luigi Taveri II.
11. 09. 2024 12.48
-6
Ali je Simon Crafar dober človek ali ne ne vemo, je pa zaletav. Dajati javnosti neke izjave za katere poveš, da nisi preveril vseh možnosti, ki so dane je za bodočega šefa dokaj maloumno
Luigi Taveri II.
12. 09. 2024 10.13
-4
Jezdimir...hehehe
12. 09. 2024 11.52
-3
Lažnivc ne zavajaj, samo podrepniki ga ublate, če smo realni...hehehe
Lucky
10. 09. 2024 20.30
+1
Zanimivo, podobno kot ugotavlja tale Simon, je napisal tudi kalimero Lucky, pred dobrim tednom. Sicer ta kalimero ne spremlja dirk že iz zibelke, niti ne podira rekordov na Grobniku. Rabiš sam čiste misli. Če ti pa hlapi zameglijo pogled, pol pa ne vidiš niti prsta pred nosom. Pol razmerje 70:30 hitr zamenjaš v 100:0. Sam eni ne bojo nkol kapiral. Tud če si stisneš 16 pluskov, tega ne bo pozdravl, še manj pa tečna muha.
Luigi Taveri II.
10. 09. 2024 19.32
-1
Ko se ima nekdo za vodjo ekipe, šampiona , potem ne moreš obrekovati in ne smeš.... potem pa še laž, da je bilo v afektu . Torej ni niti psihično stabilen. Pingoti so posebni patroni . Za njih je v afektu tudi trditev Night fly-ja , ki že vsaj pet let trdi da ga ima , pa je lepo pojasnil , da ga nima , ker ga je strah vožnje.
Luigi Taveri II.
10. 09. 2024 19.22
-3
Simon Crafar bo bodoci v 2025 odgovoren za take umazane posle in obrekovanja v dirkanju . Ko bo to prešlo pa ves okvirje dobrega okusa in športa bo ponovno prevzel CAS, kot so v primeru dirkača št. 46 znanega pod mnogimi nadimki od pajaca, klovna in starega znanca davčne Italije ampak to so umazane zgodbe Valentina Rossija. "Simon says" da bo takim nevarnim in namernim voznjam naredil konec in bodo dirkaci sankcionirani . Če se spomnimo Valentina Rossija , ki je za Sepang 2011 in Sepang 2015 Valentino skupaj za oba dogodka dobil 3 kazenske točke , potem je zadnji čas , da dobimo novega šefa in tu se definitivno strinjam z napihljivo žabo iz Lugana
Luigi Taveri II.
10. 09. 2024 19.02
-1
Je bila Peccova pripomba o Michelinovi gumi tudi v afektu ? Se je makaronar opravičil Francozom ?
Luigi Taveri II.
10. 09. 2024 18.50
-3
Ko je Night fly pred letom dni napisal : AchiIIeus ///// se pridruzujem !!!!! še nismo vsi točno vedeli, za kaj gre
dolgi
10. 09. 2024 18.29
+1
Pecco je v afektu sicer okrivil Alexa, da naj bi ga ta namerno spravil s steze, vendar se je nato kasneje za te besede opravičil. Verjetno so mu tudi šefi povedali, da s takimi napadi ne bo prišel nikamor in je stopil korak nazaj. Vendar potem po enem tednu prikoraka Nightfly in objavi med drugim tole : "Toda 73 je zelel za-ustaviti Bagnaio in mu prepreciti da poseze po 3 .mestu . K sreci jo je Pecco odnesel se kar dobro ,zato so stewardi ,oz.direkcija dirke ta incident oznacili kot incident "iz dirke" -volk sit ,koza cela .".... torej stewardi so po večurnem ogledu incidenta iz vseh možnih zornih kotov in z vsem znanjem in ekspertizo ocenili, da je šlo za dirkaško nesrečo, z drugimi besedami za obojestransko krivdo in da ni mogoče okriviti zgolj enega od dirkačev za incident. Nobene zveze ni imelo pa pri tem odločanju dejstvo, da jo je Pecco odnesel brez poškodb, kot napačno in lažnivo razlaga Nightfly.
Luigi Taveri II.
10. 09. 2024 18.42
-2
Dolgi ...take potrebujemo v Švici in ne nekih Dolenjcev , ki aranžirajo vse, tudi neresnice.
Tenma
10. 09. 2024 18.26
-9
rosijeva ekipa tt raztura na domačem dirkališču, jim zelo dobro svetuje...
Tenma
10. 09. 2024 18.26
-3
hahahaha zdaj po novem ima Markec tako opremo na motorju da motor sam vozi. Pa dejte se že enkrat sprijaznat no, skos samo jokanje. Js nisem za rosija navijal, sem pa priznal da je svoj čas bil teprav šampijon, zdj se pa obnaša kot ena p###a, k ne more prebolet da ga je Markec nabrisal na motoGP in na zasebni stezi. Če bi sprejel da je prišel njegov čas bi ga še spoštoval, k je pa začel bolane igre, ga pa ne maram. In zdej, k ni več aktiven dirkač, no saj tudi zadnjih par let na pisti ni deloval kot aktiven. Hujska pecota kako se naj gre psihološke igre z Markecom, kira cmera, res... In da izjavi da Markecova zadnja zmaga je bila samo sreča, hahaha sam iz sebe se norce dela. Tako kot je že en rekel, rumeni pingoti ne bodo nikoli priznali, vedno bo nekaj... Pa sj je prav tako.
dolgi
10. 09. 2024 18.35
-4
Luigi Taveri II.
10. 09. 2024 18.22
-4
Alex Marquez ga ni videl. Valentino pa je Markeca pogledal 2x predel ga je izrinil in brcnil s piste ampak to je druga zgodba, ko je bil motoGP še umazan, dokler Razali ni temu naredil konec in ga našutiral v mesto, kjer je imel napis The Doctor
dolgi
10. 09. 2024 16.36
-1
Alex Marquez bi moral prevzeti 70 % krivde za incident z Bagnaio v Aragonu. Tako meni Simon Crafar, ki bo v naslednji sezoni postal predsednik Race Direction. Bagnaia in Marquez sta prejšnji konec tedna izpadla na MotoGP v Aragoniji. Bagnaia se je od takrat opravičil, ker je trdil, da je njegov tekmec namenoma povzročil stik, vendar še vedno vztraja, da je Marquez kriv. Komisarji FIM so trčenje označili za dirkaški incident. Crafar je svojo odkrito sodbo ponudil iz paddocka v Misanu. "To [Aragon] dirkališče dobro poznam, tam sem prevozil veliko krogov," je dejal. »Vem, da se vaš zavoj 13 poškoduje, ko v zavoju 12 vozite široko. »Nikoli ne boš ugodil vsem. »Nihče od nas nima enakega dostopa do kamer kot Race Direction in verjamem, da so gledali vsako. Dolgo analizirajo in moram spoštovati njihovo odločitev, ker imajo več informacij kot mi. »Toda moj občutek je, da je večina krivde na Alexu. To je moje mnenje, ne da bi videl vse kamere, ki jih ima Race Direction.” Crafarja so vprašali, ali bi moral biti Bagnaia bolj potrpežljiv pri svojem manevru. Odgovoril je: »Stavim, da si želi, da bi bil! »Zato pravim 'večina' in ne 'vsa krivda'. »Enea Bastianini je na dirki varno izpeljal prehitevanje dveh dirkačev. "Povedal sem svoje mnenje. Ne bom si premislil, razen če obstajajo informacije, ki jih ne poznam. "Rekel bi, da je 70-30 na Alexovi strani, kar zadeva krivdo." Do spopada je prišlo pri samo šestih preostalih krogih. Bagnaia naj bi osvojil dragocene točke v boju za naslov prvaka. "Alexa je ujel za dve sekundi in pol v nekaj krogih," je analiziral Crafar. "Če bi pustil Alexa, je imel Alex grozen pristopni kot, tako da bi šel počasi skozi zavoj ali šel široko, in Pecco bi ga lahko prehitel na notranji strani naslednjega ovinka v desno." Namesto tega je Bagnaia pustil Aragon brez točk in vodilnega v prvenstvu Jorgeja Martina za 23 točkami.
dolgi
10. 09. 2024 16.37
-1
tole je strojni prevod kompletne izjave Simona Crafarja, vsak lahko primerja s tem kar je napesnil Night fly.
dolgi
10. 09. 2024 18.07
-5
Ne vem zakaj ste eni dali Crafarju zgoraj minuse. Mislim da je pošteno povedal kakor misli in da ima vso pravico, jaz ga spoštujem.
Night fly
10. 09. 2024 16.06
+0
Svetujem hijenam ,da si preberejo vse o up-date opremi ,ki so jo nataknili dirkacu st 93 ...in jasno bratcu ,preden zacnejo s trganjem mnenj drugih sodelujocih na tem forumu . Sicer pa sem ze sam ,poleg vseh strokovnih medijev to tudi napisal nekaj tednov prej . Cisto vodo ,ciste in jasne ideje je treba zajemati iz vodnjaka s cisto vodo .........in ne v lastni mlakuzi , kjer je vse zatohlo .
Lucky
10. 09. 2024 16.46
-1
Če si nalijemo čistega vina, ti čiste vode že dolg nisi vidu. Tiste tvoje bučke, pa sam jezdić in njegovi boti luščijo. Še nisi slišu, da vsa moštva tokom sezone dodajajo nove komponente? Ne tedne, leta nam nalagaš eno in isto sranje iz tiste tvoje mlakuže. Nalagu si nam tud o Mariniju. Pa Miru, Rinsu. Ni dolg nazaj, ko je bil tamau Markez prva liga. Fine linije, pa to. Sej veš.
Luigi Taveri II.
10. 09. 2024 19.03
-4
Night fly
10. 09. 2024 15.40
+3
Moram pa tudi se nekaj napisati . Gre za incident med Peccom in dirkacem st 73 ,malim markecom . Veliko je bilo napisanega , zadnjo besedo je povedal novi direktor dirk , S. Crafar , ki je zaenkrat se neuradno obsodil pocetje malega markeca , ki je po njegovem Pecca videl in bi moral kot to zahteva etika dirkanja samo malo popustiti plin in s tem prepreciti katastrofo . Namrec , Pecco je bil na zunanji spuri , vozil je svoj -pace ,ritem in nikogar ogrozal . Napako je storil dirkac st 73 , ki ga je neslo ven in se je skusal vrniti na svojo spuro , toda z zmanjsano hitrostjo in oprijemom . Toda 73 je zelel za-ustaviti Bagnaio in mu prepreciti da poseze po 3 .mestu . K sreci jo je Pecco odnesel se kar dobro ,zato so stewardi ,oz.direkcija dirke ta incident oznacili kot incident "iz dirke" -volk sit ,koza cela . Toda Simon Crafar,ki je to svoje mnenje izrekel ,je kot bodoci v 2025 odgovoren za take umazane posle v dirkanju napovedal , da bo takim nevarnim in namernim voznjam kot se je zgodila tu ,naredil konec in bodo dirkaci sankcionirani . Amen . Dodam naj se podrobnost ,tudi namerne voznje v klin , ki so nevarne in stevilne dirkace-konkurente oropajo dobrih mest ,tudi tock ,celo naslova . On kot bivsi dirkac zelo dobro ve ,za kaj se gre ,mar ne !!! Amen .
dolgi
10. 09. 2024 15.52
+0
nightfly zakaj spet lažeš, a ni to sramotno tako lagat. vsak si lahko ma portalu "crash" prebere kaj je rekel Crafar in kar si ti povzel je navadno pravljičarstvo. Rekel je sicer da je po njegovem krivda 70:30 na strani Alexa (mnogi drugi pa so to ocenili drugače). Ob tem crafar priznava, da ni videl vseh posnetkov kamer, ki so jih imeli na voljo stewardi. Kakorkoli, krivda je v vsakem primeru deljena in takole lagati se pa res ne spodobi.
Ice_Cat
10. 09. 2024 15.53
-5
luganski btl.....kje je bilo napisano da ima MAR novo "opremo" na dirkalniku???? Kje??
Ice_Cat
10. 09. 2024 15.54
-6
Tvoja spura je ze zdavnaj nazaj ausglajzana na celi crti...btl pingo
Night fly
10. 09. 2024 16.03
+2
dolgi ....... sam berem uradne izjave odgovornih oseb na vec kot verificiranih medijih oz.portalih . Ze sam podatek (tako vi) ,da je 70 % kriv st 73 pove veliko ,skoraj vse. Dirkac st 73 je zelo dobro videl Pecca ,,,in kar je se najbolj obremenilno ----- na voljo so bili vsi podatki in telemetrija takoj po dirki , in tam se je videlo ,da je st 73 pospesil , ne pa opravil varnostni stand-by , ker je videl in vedel ,da je Pecco v naletu ,na idealni spuri ,in bi vsaka sprememba smeri Pecca odneslo ven . Torej .... zelo na lahko govorite in etiketirate ljudi z lazmi .
dolgi
10. 09. 2024 16.13
-2
Night fly kot prvo razčistimo o tem, da je etiketa anonimnega komentiranja tikanje. zato tem bom kar tikal, pa tudi ti seveda mene tikaj. Podatek o 70:30 ni moj, ampak Crafarjev! Jaz bi presodil prej obratno, vendar to niti ni pomembno. Pomembno je, da se VSI strinjamo, da je krivda deljena. Tudi če sprejmemo Crafarjevo oceno 30% krivde Bagnaie je to še vedno kar dosti. V nadaljevanju Crafar tudi poudari, da bi moral Biti Pecco bolj pazljiv. Torej? Kar si ti napisal je zelo enostransko in temu ne morem reči drugega kot laganje, ker to je navajanje nekih izjav in njihovo interpretiranje z namenom zavesti bralca.
Night fly
10. 09. 2024 15.29
+3
Sezone se ni konec , najverjetneje bo tako kot je rekel Dohtar ---Valencia . Vsi lahko vidimo , kaj pomeni popolnoma nova oprema na dirkalniku dirkaca st 93 , ki je bila najavljena ze nekaj tednov nazaj . In ta oprema je naredila velik korak v zmogljivosti Gresinija , tako da je tudi dirkac st 93 iz samega veselja po zmagah zacel kazati jezik . Samo osebno lahko izkreno napisem ,da dirkac st 93 lahko zmaguje samo s superlativnim motorjem . To je bilo vidno ze na Hondi , zdaj pa tudi na Ducatiju .
Diabloss
10. 09. 2024 15.35
-6
z lanskoletnim motorjem je bil boljši. drugače pa samo v vednost Peco je pred sezono rekel da Marc nima nobene možnosti ker je letošnji motor vsaj za 2 razreda boljši od lanskega.
dolgi
10. 09. 2024 15.42
-2
ojej, pa smo spet tam. zdaj je menda že GP23 najboljši motor? za posrat.
Miha1999
10. 09. 2024 14.47
-5
Kak vse je počel Rossi za zmago in prvenstvo, med drugim je tudi brcali precej. In po toliko letih navijači še vedno tulijo v eno, kot da so obstali v času, tu lahko čestitam Bagnaia, ki je ob skandiranju MM- , z roko nakazal, da naj prenehajo z žvižganjem. Pecco- je ocenil, da je bila zmaga zaslužena, žal tega ostali akademiki ne morejo oz. ne znajo sprocesirati.
Miha1999
10. 09. 2024 14.37
-10
Achileus a Pecco- ga bo pustil zadaj za pol kroga, tako kot na zadnji dirki?
oježeš
10. 09. 2024 14.24
+5
Tako na treningu, še bolj pa na dirki je treba pokazati z odlično vožnjo.
MAj1atej
10. 09. 2024 13.33
+22