MotoGP

Bezzecchi na obeh treningih pred vsemi, enako tudi Masia in Dixon

Assen, 23. 06. 2023 14.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
A.V., M.J., E.K.P.
Komentarji
180

Pred najboljšimi motociklisti sveta je osma in hkrati zadnja dirka pred nekoliko daljšim poletnim premorom. Tokrat bo šlo za VN Nizozemske, kjer bo kar nekaj dirkačev lovilo vrhunsko uvrstitev. Med njimi bosta zagotovo v tem trenutku najbolj vroča kandidata za naslov svetovnega prvaka, Italijan Francesco Bagnaia in Španec Jorge Martin. Na prvem in drugem prostem treningu v kraljevem razredu motoGP je bil najhitrejši Marco Bezzecchi, v moto2 je bil obakrat pred vsemi Otočan Jake Dixon, v moto3 pa se je na prvem in drugem z najboljšim časom izkazal Španec Jaume Masia.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Odzivi po petkovem prostem treningu v Assnu
    02:52
    Iz 24UR: Odzivi po petkovem prostem treningu v Assnu
  • Vrhunci petkovega dogajanja v Assnu
    01:21
    Vrhunci petkovega dogajanja v Assnu
  • Iz 24UR: Priprave na dirko v Assnu v polnem teku
    03:26
    Iz 24UR: Priprave na dirko v Assnu v polnem teku
  • Iz 24UR: Bagnaia dobil resnega tekmeca
    02:31
    Iz 24UR: Bagnaia dobil resnega tekmeca
  • Iz 24UR: Martin po sprint dirki tudi na nedeljski dirki ugnal Bagnaio
    02:28
    Iz 24UR: Martin po sprint dirki tudi na nedeljski dirki ugnal Bagnaio
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Nemčije
    05:37
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Nemčije
  • Padec Marqueza na nedeljskem ogrevanju pred VN Nemčije
    00:38
    Padec Marqueza na nedeljskem ogrevanju pred VN Nemčije

Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) je postavil najhitrejši čas prvega prostega treninga v kraljevem motociklističnem razredu MotoGP. Drugouvrščeni Maverick Vinales (Aprilia Racing) je bil za dobre tri desetinke sekunde počasnejši od Italijana, ki je zadnjo dirko za VN Nemčije na Sachsenringu zaključil tik za najboljšo trojico na četrtem mestu. Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP) je odlično sledil omenjenemu dvojcu in bil "nagrajen" s tretjim mestom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav se je med tekom po Amsterdamu poškodoval - poznejši rendgenski pregled je potrdil zlom palca na levi nogi in zvin gležnja -, se je svetovni prvak izpred dveh let Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) naposled odločil, da se bo preizkusil na uvodnem treningu in zaostankom dobre pol sekunde za Bezzecchijem zasedel solidno peto mesto. Predenj se je na četrto mesto prebil njegov starejši rojak Johann Zarco (Prima Pramac Racing). Trenutno vodilni v skupnem seštevku Francesco bagnaia je osvojil 12. mesto, prav tako eden od glavnih pretendentov za nedeljsko zmago - Španec Jorge Martin - pa je bil osmi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Popoldanski program v kraljevem razredu večjih sprememb ni prinesel. Sploh na vrhu, kjer je tudi v drugo najboljši čas postavil vroči Marco Bezzecchi in s tem napovedal dobre stvari na sobotni sprinterski dirki, kot tudi v osrednji preizkušnji podaljšanega vikenda v Assnu, ko bo šlo za VN Nizozemske. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za njim je drugi čas postavil veliki junak zadnje dirke v koledarju Jorge Martin, ki je dobil zadnji dve preizkušnji, tretji čas je podpisal Avstralec Jack Miller, četrtega vodilni v skupni razvrstitvi in hkrati aktualni šampion razreda motoGP Francesco Bagnaia, na peto mesto pa se je uvrstil Špancev Maverick Vinales, ki že lep čas ni bil tako visoko. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dixon tik pred Lopezom v moto2

V srednjem razredu moto2 se je najbolj izkazal Jake Dixon iz moštva Inde GASGAS Aspar Team, ki je vodil od začetka do konca treninga. V primerjavi z dogajanjem v najšibkejšem razredu je bila Dixonova prednost pred najbližjim zasledovalcem, Špancem Alonsom Lopezom (Speed Up Racing), precej manjša, kot je bila Masijeva pred Nepom. ta je znašala pičle tri stotinke sekunde, na tretjem mestu pa je končal še en španski predstavnik Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo). 

Fermin Aldeguer (Speed Up Racing) je bil dolgo časa v igri za mesta med vodilnimi tremi, a je na koncu izgubil neposredni obračun za tretje mesto z nadarjenim Acosto. Peto mesto je pripadlo Japoncu Aiju Oguri iz moštva IDEMITSU Honda Team Asia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Popoldanski drugi trening srerdnjega motociklistilčnega razred ni prinesel nikakršnih pretresov. Prav nasprotno, z najboljšimi časi so se "bohotili" skoraj povsem isti akterji, kot v dopoldanskem programu. Spet je bil pred vsemi Britanec Joe Dixon, ki je najboljši čas "podpisal" prav ob koncu drugega treninga, za njim pa sta se zvrstila Španca Lopez in Aciosta. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Omenjeni trije naj bi, po napovedih, krojili razplet tudi na nedeljski osrednji dirki podaljšanega dirkaškega vikenda v Assnu. Peterico najboljših na drugem prstem treningu pred VN Nizozemske sta sestavljala še Japonec Ai Ogura in Britanec Sam Lowes. Tudi omenjena sta bila že na prvem prostem med najhitrejšimi, zato zasluženo gojita visoke ambicije na nedeljski preizkušnji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Masia prehiter za konkurenco v razredu moto3 

Kot prvi so uvodni prosti trening na stezi v Assnu opravili dirkači najšibkejšega motociklističnega razreda. Španski predstavnik Jaume Masia (Leopard Racing) je že z odličnim startom poskrbel za neulovljiv čas za konkurenco. Na koncu je svojega najbližjega zasledovalca, Italijana Stefana Nepo iz moštva Angeluss MTA Team, prehitel za dobri dve desetinki in pol, medtem ko je tretjeuvrščeni Romano Fenati (Rivacold Snipers Team) zaostal še za dodatno desetinko sekunde. Prvo peterico sta s četrtim in petim mestom zakrožila Xavier Artigas (CFMOTO Racing PruestelGP) oziroma Ricardo Rossi (SIC58 Squadra Corse).

Na drugem prostem treningu je bil prav tako najhitrejši Masia, njegov najbližji zasledovalec Fenati je zaostal za dobre štiri desetinke sekunde, na tretjem mestu pa je končal Munoz.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bagnaia in Martin ena od glavnih favoritov za zmago tudi v Assnu

Francesco Bagnaia in Jorge Martin sta si na zadnji dirki prejšnji konec tedna na Sachsenringu razdelila po eno zmago. Italijanski predstavnik je slavil na t. i. krajši sprint dirki, medtem ko je vse boljši španski dirkač premagal vso konkurenco dan pozneje na glavni dirki za VN Nemčije in se s to zmago točkovno močno približal trenutno vodilnemu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, omenjenemu Peccu Bagnaii.

Razlika med trenutno glavnima pretendentoma za vrh znaša 16 točk, ob morebitnem spodrsljaju prvega obraza tovarniškega Ducatija oziroma ponovitvi vrhunske predstave izpred tedna dni taktično vse bolj dovršenega člana poltovarniškega Ducatija (Pramac) pa bi se karte lahko povsem premešale že po prihajajoči preizkušnji v Assnu.

Čeprav Bagnaia poudarja, da se s trenutnim vrstnim redom v skupnem seštevku ne obremenjuje, je bilo na zadnjem druženju z novinarji moč začutiti, da Italijan ni povsem miren. "Zavedam se, da se nahajamo na enem od najbolj spektakularnih dirkališč v svetu motoGP-ja. Osebno sem v Assnu vedno dobro tekmoval, a tudi ostali dirkači imajo svojo računico. V vsakem primeru bo treba strateško pametno odmerjati ritem dirkanja. Če bom začutil, da bi se s svojim slogom dirkanja v danem trenutku lahko spravil v kočljiv položaj, bom zagotovo nekoliko stopil s plina in iskal druge rešitve. Nima smisla riniti z glavo skozi zid," je med drugim dejal sicer dobro razpoloženi Francesco Bagnaia.

Tudi Jorge Martin ne skriva, da se v tem trenutku odlično počuti. "Lepo je spremljati najine dirke s Peccom v letošnji sezoni. Zavedava se, da bo le zdravo rivalstvo privedlo do še boljših in negotovih bitk med nama. Takšno je pač življenje, a najpomembneje je, da lahko po končani dirki vsakomur brez slabe vesti pogledam v oči. Upam, da sem uspel prenesti dobro formo tudi na Nizozemsko," je bil kratek Španec.  

VN Nizozemske Assen
VN Nizozemske Assen FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (180)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kaktus-x
23. 06. 2023 21.59
+16
Če bi Marc dal kaj na svoj ugled bi že pred štirimi leti pobral šila in kopita, ter prepustil sedeš mlajšim bolj talentiranim fantom, tako pa samo še nabira sovražnike, kar je pričakovano po vseh njegovih packarijah, ki jih ni malo. Ni kar tako proglašen za najbolj podlega dirkača vseh časov. Poleg podlosti pa je tudi zelo omejen oziroma netalentiran, ravno ti dve slabosti ga naredita smrtno nevarnega za vse ostale udeležence. Da se pa najde po vsem tem še nekdo ki ga podpira je vsak tak absolutno zrel za kliniko na Studencu in to brez debate!
Kaktus-x
24. 06. 2023 10.52
+12
Vajina perspektiva ni realna, vse skupaj gledata skozi semering, bogato obložen z abrnki.
blgas12
23. 06. 2023 21.56
+15
Spat, bučke. Pa spocijte si oke od ekrana.
Kaktus-x
23. 06. 2023 21.52
+17
Kaj se mota podrepnim po glavi da še vedno verjamejo da je 20 mesto najboljše? Gre za podrepniško nerazsodnost, vse vidijo skozi semering obdan z abrnki, ni druge!
Samo navijač
23. 06. 2023 21.30
+12
Shov in drama ,vse se piše samo o velikem Marqezu. Potem pa kar naenkrat ko feniks iz pepela in nova zmagovita era... Al je prvi al zadnji mediji samo o njemu ze po temu se vidi da je največji.
MadMax_
23. 06. 2023 21.23
+17
Marquezom Marko pa odličen 21.
cbrman
23. 06. 2023 21.22
-16
Saj se vsi strinjamo ,da je Ducati trenutno najboljši stroj,Markec pa najboljši dirkač .No več ali manj se strinjamo....
MadMax_
23. 06. 2023 21.31
+17
nipodatka
23. 06. 2023 21.33
+14
Ma kaj pa vem, najbolši, mogoče, kakor za koga. Se mi zdi, da se je v Nemčiji poleg v prstek še v jajček udaru, ko je padel. Mogoče bil, zdej je še tisto, kar je edino še imel, stru.
Tenma
23. 06. 2023 21.59
-12
belidirkac
23. 06. 2023 21.05
+0
Nihče,še najmanj dirkači,ki sploh ne vedo da obstajamo,nima nič od žaljivih,provokatorskih in tudi grozilnih komentarjev tukaj. To ni tekmovanje,kdo ima večjega. Naj bi bila debata o moto dogajanju,ker pa nekateri še niso prerasli adolescentne nezrelosti,pač pišejo nekaj brez repa in glave,samo da pišejo. Ne bom o imenih,mogoče se prepoznajo sami. Malo sem izlil dušo,zdaj pa resno. Assen,ki ji pravijo tudi katedrala motociklizma je steza,ki je najdalj na koledarju. Z izjemo 2020 in med II.svet.vojno vedno gosti dirke motociklov. Do leta 2015 so bile dirke v soboto,po pritisku Dorne so jo prestavili na nedeljo. Samo dogajanje danes pa po pričakovanjih. Izjema je Fabio,ki mu sicer ta steza ustreza,šesto mesto je uspeh glede na težave Yamahe. Ducatiji spredaj,kar je že stalnica,kdo bo tokrat? Aprilia solidno,KTM na sprintu zna bit hiter. Honda? Ne vem,kako dolgo lahko še vlečejo to agonijo,ki se iz dirke v dirko le še povečuje.
nipodatka
23. 06. 2023 21.13
+15
Dirkač lepo si napisal, lepo umirjaš strasti. Drugače pa bi se Ducatije skoraj upal staviti, da vem kje bodo. Ampak za uno Hondo pa točno vem kje bo pristala, edino ne vem v katerem krogu.😁
nipodatka
23. 06. 2023 21.00
+12
Markec spet 19., kot v skupnem. Izgleda, da glih tja paše. Bolš, da neha, da ga ne prehiti še kakšen, ki sploh ne vozi. 🤪
blgas12
23. 06. 2023 21.00
+9
KimiRaikkonen
23. 06. 2023 20.21
+17
čas bi bil da začnemo ignorirat te osebke..resnica obstaja in njemu podobne..nič minusou talat in ga bodo počasi provokacije minile ;)
gogi_
23. 06. 2023 20.28
+13
Se popolnoma strinjam,dirkanje je postalo spet gledljivo in zanimivo in se dajno pogovarjat o tekocih dogodkih. Ignoriranje nepomembnih je edini nacin da se jih bomo pocasi znebili.
KimiRaikkonen
23. 06. 2023 21.20
+6
upam da se callux še kdaj vrne, ker ga je blo v užitek brat, ker je vsaj kaj pometnega povedal
Realist46
23. 06. 2023 20.21
+16
Bezzeci je odličen. Če bo jutri in v nedeljo lepa vreme lahko zmaga na sprint dirki in na nedeljski dirki in naredi preobrat v seštevku. Nič nimam proti Pecu ampak ne bi rad da Peco pobegne preveč naprej v točkah pred ostalimi. Naj bo tesno do konca. Kar se pa Marca tiče pa ja za letos je opravil. Šel je preko sebe kar spoštujem in ima pogum da je tok tvegal po takih poškodbah. Škoda ker se je Yamaha tok zgubila v formi samo še senca je iz leta 2015. Ducati ima premoč vsi dirkači delajo na razvoju in nekaj vam povem ta dominanca bo zelo dolgo trajala. Ne rabijo čudežnega dečka da bo vozil Ducati so manj čudežni dirkači dovolj za pobiranje zmag.
Tenma
23. 06. 2023 21.56
-7
Se popolnoma strinjam steboj. Honda in Yamaha sta v krizi, kot je prej bil Dukati 13 let... Je pa res to, če Hondi rata narediti tepravo spremembo na motorju zna še Markec kaj pokazat...
Karlossantana
23. 06. 2023 20.16
+11
Kaj pa koje Nakagami, pol sekunde hitrejši od MM, res ima težave.... Pa tako je bil glasen, da če se ne bo boril za stopničke, bo nehal dirkati.
Tenma
23. 06. 2023 19.54
-6
Najbolje je tako, ignorirajte trole, to jih še bolj razjezi, pač imajo IQ toliko kot je sobna temperatura, škoda truda za takšne, ki jim ni pomoči. Drugače pa, pomoje se bodo rezultati Honde kazali konec sezone ali pa naslednje leto, mogoče, kdo ve, bomo videli... Na vrhu je pa tako da si vsi pike kradejo. Se zna zgoditi da bodo zadnje dirke odločale o naslovu, bo zanimivo...
Jezdimir....hehehe
23. 06. 2023 18.44
+28
Človek razume da se niso vsi rodili pametni, z dobro voljo in veliko dela se da marsikaj nadomestiti, predvsem je pomemben občutek za okolico, da ostanemo v prijetnih odnosih, ki temeljijo na kulturni nenadležni komunikaciji. Veliko, res veliko kulturnih komentatorjev se ne javlja več, razlog zagrenjeni osebki kot je ta spodaj "Resnica obstaja" in še parimi neotesanci ki ga bodrijo pri uničevanju te strani, na kateri sem včasih rade volje podal svoje mnenje o tekočem dogajanju na moto sceni. Upam da se uredniki končno že zamislijo in pometejo nesnago iz portala, skrajni čas, dovolj je trolanja bolestnih osebkov, dovolj!!!
KimiRaikkonen
23. 06. 2023 19.36
+14
se strinjam..totalne smeti so tile osebki na tej strani..včasih sem rad prebiral komentarje ampak sedaj je pa neznosno..sploh ta "resnica obstaja" je katastrofa..in njegovih je polovico komentarjev..se vidi da nima življenja in visi na 24ur cele dneve
Kaktus-x
23. 06. 2023 19.39
+14
Očitno vidva cvilita za isto tipkovnico, v isti luknji, daleč od civilizacije.
Night fly
23. 06. 2023 19.48
+10
AchiIIeus 23.06.2023, 18:44:08........ce lahko , vas bom tikal ,popolnoma se strinjam z napisanim . Podobnih pozivov je bilo v teh desetih letih ze veliko . Vecina nas skusa ,ali je pisalo in napisalo svoja mnenja v sprejemljivem tonu ,predvsem pa podprta z argumenti in lastnimipogledi ter mnenji . Tisti ,ki je spremljal to platformo dolga leta ve dobro kaj se je dogajalo ........in se se . Nekaj je pa sigurno . Kalimeri ,kot jih az imenujem , vemo tudi zakaj , so v vseh letih poskusili vse mogoce prijeme in me tudi odkrito (pa ne samo mene) poganjalo s tega foruma . Mislim,da ima vsakdo od nas legalno in legitimno pravico objaviti svoje mnenje . In RES , PRIZNAM , moj response je bil vcasih TRD , vsekakor pa namena niso razumeli ,niti hoteli , niti ga ne bodo nikoli .Zato je Tvoj poziv sefom te strani vec kot dobrodosel , naj za dobro vseh nas , kulture , tega sporta in na sploh izgleda tega medija -ustavijo take pisce , ki unicujejo vse kar je vrednega . Sam sem ze veckrat pisal gl .uredniku Tepini naj poseze v tako pisanje ......pa ni pomembno kdo to pise. Naj bodo nasi prispevki zacinjeni ,nikakor pa ne zaljivi . Se manj pa polni lazi in pritlehtne kulture . In res je tudi ,da lahko en dan najdem nekaj casa in se obrnem dirkt na lastnike tega medija -na Bahamas ,pa naj oni posljejo noto .Ena od opcij . LP
KimiRaikkonen
23. 06. 2023 19.57
+9
se strinjam..sploh ta "resnica obsjaka" je obub..provokator da ni večjega..zaradi takih osebkov sploh ne berem več komentarjev..70% komentarjev je njegovih in ti so samo b.e.d.a.r.i.j.e. se vidi da nima življenja in cele dneve tu visi
KimiRaikkonen
23. 06. 2023 19.58
+9
blgas12
23. 06. 2023 20.42
+7
Eni p kot evil, resnica... In podo ni. Oz le 1
Jezdimir....hehehe
23. 06. 2023 20.46
+8
Jaz sem večkrat opozoril moderatorje, očitno so v navezi s temi osebki, žalostno da na ta način portal propada.
blgas12
23. 06. 2023 20.53
+12
Evil, zate isto velja. Nesposobnez, pojdi spat z resnico in daj mir. Zemlja ti bo hvalezna. Ce ne verjames, poglej pluske🤦
KimiRaikkonen
23. 06. 2023 21.42
+8
kdo je zdej D.Pirjevec?? raje bodi tiho malinouc neuzgojen! boga zemlja kaj more nosit..če kdo ne spada sem si to TI..oz. sploh ne spadaš na ta svet..predvidevam da si velika napaka fortra in matere in jim je žal odkar si se rodil da ni mati splava nardila
ummax
23. 06. 2023 18.04
-21
Ne morš verjet kolk ste VR46 zateženi komentatorji. Dajte že enktar mir, ker legendarnega dirkača spravljate v slabo luč. On ni izumil GP, pa če kdo diši po njem tudi ni naj naj. Katero potrditev rabite. Da je star in ga ni več, moto GP, pa bo in je bil...ne morem verjet, a nimate več kot 5 pik vsi skupaj, al kaj rabite, katero potrditev. Moto GP je, ne moto VR, če ne gre, pa po ta veliko dudo in pod kiklo. NI GA VEČ.
Life of legend
23. 06. 2023 18.16
+20
Ummax, kaj fejst boli, neprecenljivo! VR je MotoGP in bo tudi če sam ne vozi! Kaj pa te danes o murkežu nič ne piše? Kaj je peskal? Za prijatelja vprašam!😄😄
Jezdimir....hehehe
23. 06. 2023 18.28
+17
Tega gospoda spodaj "Resnica obstaja" si načrtno spregledal? Vase se ozri, nisi nič boljši od njega s prilivanjem olja na ogenj.
Kaktus-x
23. 06. 2023 19.40
+13
Muci a v luno tuliš, ti dogaja...dej strezni se!
KimiRaikkonen
23. 06. 2023 20.19
+9
njega ni..je pa kar uspešna njegova ekipa..torej je še vedno VR46 v motogp
KimiRaikkonen
23. 06. 2023 21.29
+8
a zato ga je vrgu iz svoje akademije? stari u need help! in nej ti dajo kšne močne tablete
Night fly
23. 06. 2023 16.28
+17
Ljubiteljem tega sporta niti ne bi bilo potrebno komentirati izidov danasnjih FP-jev ,ker je ucenec Rossija pokazal kar se je naucil . Zato pa so odzivi ne vseh , ponavadi 2 ali 3 popolnoma nekulturnih , in na momente podlih komentatorjev toliko bolj ekvivalentni njihovemu opisu . K sreci vidimo ,da je vecina piscev prispevkov navijacev drugih dirkacev treznega razmisljanja in kulturnega dialoga in to tudi sami zelo nazorno s svojimi ocenami povedo . Kalimeri ,toliko sluzastega sramu vlecete s seboj ,da mora biti vase zivljenje hudo tezko . Pa naj bo tâko.....
Night fly
23. 06. 2023 14.25
+16
Kmalu bomo videli kaj bo Q2 prinesla .
Night fly
23. 06. 2023 14.22
+12
A je Bezz dopoldne dal pit slano vodo ostalim?
blgas12
23. 06. 2023 14.18
+16
Je mr. Popesku ze v svojem peakovniku?
Night fly
23. 06. 2023 14.23
+14
Se ne ,ker je bil zelo previden ......... mogoce mu je pa vseeno kapnilo v mozgane ,da zase rezervnih delo nima , samo Hondo lahko obnovijo .
blgas12
23. 06. 2023 14.27
+12
Ici
23. 06. 2023 14.18
-13
Martin NI KANDIDAT za svetovnega prvaka, ker bo že na naslednji dirki 10. ali v pesku. Dober, ampak ni konstante.
Night fly
23. 06. 2023 14.24
+13
Martin JE kandidat za SP, v danasnjih casih in pogojih se prvaka ne da napovedati . Spomnite se lanske sezone ........................
Samo navijač
23. 06. 2023 13.50
-17
Marq je še mlad ,še bo nekatere bolela glava.
blgas12
23. 06. 2023 14.22
+16
Se ne bojim, da bi. Dokler žre pesek, ni panike😉
Kaktus-x
23. 06. 2023 18.11
+12
Boli glave že sedaj vse podrepnike, Kilavi je na repu razpredelnice, taka je realnost, vse drugo so nebuloze.