MotoGP

Bagnaia: Na Tajskem in v Maleziji sem bil vselej med najboljšimi

Ljubljana, 23. 10. 2023 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po zelo razgibanem dogajanju na zadnji motociklistični preizkušnji za VN Avstalije je do konca sezone ostalo "le" še osem dirk. Preostala štiri prizorišča (Tajska, Malezija, Katar in Valencia) bodo tako ključna v boju za naslov svetovnega prvaka, v katerem trenutno najbolje kaže branilcu naslova, Italijanu Francescu Bagnaii, ki je izkoristil zadnja spodrsljaja najbližjega zasledovalca v skupnem seštevku prvenstva Jorgeja Martina.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Bagnaia: Na Tajskem in v Maleziji sem bil vselej med najboljšimi
    02:10
    Iz 24UR: Bagnaia: Na Tajskem in v Maleziji sem bil vselej med najboljšimi
  • Iz 24UR: Razmere za dirkanje prenevarne
    01:56
    Iz 24UR: Razmere za dirkanje prenevarne
  • Vrhunci razreda moto3 na VN Avstralije
    03:15
    Vrhunci razreda moto3 na VN Avstralije
  • Vrhunci sobotnega dogajanja na Phillip Islandu
    01:41
    Vrhunci sobotnega dogajanja na Phillip Islandu
  • Vrhunci osrednje dirke razreda motoGP na VN Avstralije
    03:45
    Vrhunci osrednje dirke razreda motoGP na VN Avstralije

Mlademu španskemu dirkaču je po izjemnem nizu zmag v drugi polovici motociklistične sezone uspel rezultatski preobrat in prevzem vodstva v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v elitnem razredu MotoGP.

Jorge Martin je bil na zelo dobri poti, da prekriža načrte branilcu naslova Francescu Bagnaii, ki je po odlični prvi polovici sezone v nadaljevanju nekoliko "zaspal", a se je Italijan še pravi čas uspel vrniti v stare tirnice in v šampionskem slogu izkoristiti zadnja Martinova spodrsljaja za vnovičen skok na vrh prvenstvene razpredelnice. "Tako v Indoneziji kot na Phillip Islandu minuli konec tedna sem vnovčil bogate izkušnje in obenem nisem dovolil, da bi mi mrtvi tek za naslov prvaka odvzel prepotrebno osredotočenost. Z ostalimi člani moštva smo analizirali dejavnike za manjši rezultatski padec, strnili naše vrste in vstopili v zaključek sezone, kot da se predhodne slabše dirke sploh niso zgodile," je po osvojenem drugem mestu na glavni dirki za VN Avstralije dejal Bagnaia.

Prednost Francesca Bagnaie pred Jorgejem Martinom v skupnem seštevku prvenstva MotoGP  trenutno znaša 27 točk.
Prednost Francesca Bagnaie pred Jorgejem Martinom v skupnem seštevku prvenstva MotoGP trenutno znaša 27 točk. FOTO: AP

Aktualni svetovni prvak verjame, da bo na naslednjih dveh preizkušnjah – prva bo že na sporedu prihajajoči konec tedna na Tajskem – na še višji ravni, kar bi po njegovih besedah moralo zadostovati za novo vrhunsko uvrstitev. "Verjemite, da se še kako dobro zavedam, kako stvari stojijo v vrhunskem motociklizmu. Jorge Martin se je izkazal za izjemnega konkurenta, ki se do konca sezone zagotovo ne bo predal. Nenazadnje bi bilo neumno, če bi se. Prepričan sem, da bo to odprt obračun vse do zadnje preizkušnje v Valencii. Glavna naloga bo izkoristiti ves potencial Ducatijevega motocikla, ki se je na prizoriščih v Maleziji in na Tajskem vedno zelo dobro odzival," pravi Bagnaia, čigar prednost v skupnem seštevku pred Martinom trenutno znaša 27 točk.

"Prednost kot prednost, je in ni velika. Glede na to, da po novem točke prinaša tudi krajša sprint dirka, se lahko še tako visoka prednost hitro stopi. Do konca sezone bo odločilno to, kdo bo storil manj napak v tehnično-taktičnem smislu. Upam, da bom to jaz," je v smehu dodal Bagnaia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

KOMENTARJI (100)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 21.52
-14
Tako...lahko noč..... Zdaj pa počasi na dimljeno mečarico na mladi špinači in z bučkinim pirejem.
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 21.31
-16
Nadia Padovani pa je spregovorila še o pričakovanjih . " Vseeno mi je, slabši od Valentina itak ne more biti "..... vir VR Pagliaccio 2023
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 21.26
-17
Mali Markec ne rabi denarja od transferja..... on si samo želi izpolniti željo Fausta, ko je bil še živ. Da kaj takega storiš za dirkaškega veterana brez plačila in zapustiš najboljši motor v karavani moraš imeti dve biljardni kugli kot pravi flajer........ to je tisti , ki kupuje ulice, če hoče ,se veda.
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 21.27
-16
Nič ni on prezrl...njemu je dovolj že iskren nasmeh Nadie Padovani
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 21.28
-16
In Nadii Padovani se od podpisa nasmeh še ni polegel
cbrman
25. 10. 2023 15.35
-5
Tudi nam se ne bi nasmeh polegel,ker bo z bratoma Markez v ekipi pošteno zaslužila ...
belidirkac
24. 10. 2023 20.57
+4
Pecco dobro ve kaj mora storiti,čeprav se zaveda da je Martin trenutno hitrejši. Na dirki na Phillip Islandu Martin ni izbral medium gume,ker je z njo naredil le 7 krogov,bolj mu je odgovarjala soft,čeprav je to dirkališče eno izmed najbolj uničujočih za gume. Zato je nastavil silovit tempo da bi si privozil dovolj veliko prednost za zaključek dirke.Če bi bila dirka en krog krajša,bi zmagal z lahkoto. Sama dirka je bila 11 sekund hitrejša kot lani,pa je bilo vreme zelo podobno,kar pove vse o tempu. Oba Pramacova dirkača pa vso sezono kažeta odlične predstave,zato so tudi prvi v točkovanju ekip. Čeprav imata enak pogonski agregat,se njuna motocikla razlikujeta predvsem pri aerodinamiki in stilu vožnje prilagojeni elektroniki. Starejša generacija voznikov želi imeti več svobode izbire, ko gre za ročico za plin, medtem ko se mlajši vozniki včasih bolj zanašajo na nastavitev Traction Control od ovinka do ovinka in manj na občutek. Kar pa se tiče boja za naslov, Bagnaia in Martin pravita da napak ne sme biti, dirkalnika sta enaka,v obeh boxih so možje Ducatija,razliko lahko naredita le onadva.
Night fly
24. 10. 2023 20.37
+14
Nekaj sem pa pozabil napisati , torej ,da je presedlanje MM na Ducati brezplacen transfer .Ducati Corse ne namerava placati Markezu nicesar .Torej se je na koncu MM le malce nasankal ....vsaj glede denarja .Ali se je ustel ko je videl odprta vrata ducatija , medijsko pa je stvar sla tako dalec , da se je pri Hondasih ze dobro osmodil , ostal mu je preskok na drugo sedlo . Toda brez place . .........najbrz je to na koncu koncev tudi pozrl ,saj mu je Honda v vseh letih dodobra napolnila bancne racune . To me niti toliko ne zanima , je pa velika razlika kako je bil tretiran nek drug dirkac , velikan tega sporta , zdaj srecen v penziji , ali skoraj , Mali Markec je pa kot biljardna kugla , ki jo dva lastnika motorjev porivata sem ter tja ,namesto ,da bi on sam izbiral novo mostvo in postavljal pogoje . Kaksna Saga .
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 21.21
-15
Mali Markec je pokazal , da ima dve biljardni kugli...in da nista izmišljeni kot so nekateri mislili ali kot si nekateri namišljujejo , da imajo motor pa so pozabili, da so v arhiv oddali razlog zakaj ga nimajo.
cbrman
25. 10. 2023 15.40
-6
Vprašanje za milijon dolarjev ,koliko je Markec zaslužil z odhodom v enega od moštev Ducatija..Taki ljudje kot Markec ne gredo zastonj niti na WC ...
Luigi Taveri II.
24. 10. 2023 20.14
-15
/////"Da o italij. hrani ne govorim , pa o dekletih ,damah , lepoti dezele , arhitekturi in vsem kar cloveku pozene kri po zilah ,,,torej o vincu ,ki ga v dezeli "makaronarjev " in vsestranske manufakture ne manjka . Skoda , da kalimeri vse to izgubljajo "///// so pa tudi druge stvari gospod Night fly, ki zasenčijo vse te. Ena taka je recimo napihljiva žaba iz Predappia, ki je tudi užival v vsem tem , kar ste naštel
Luigi Taveri II.
24. 10. 2023 20.06
-14
Marc Marquez je pokazal koliko ga je med nogami, ko je zapustil najboljši motor v karavani
Luigi Taveri II.
24. 10. 2023 20.07
-15
Pri Gresiniju že razmišljajo o manjšem rezervoarju, da bo sploh lahko sedel
Luigi Taveri II.
24. 10. 2023 20.03
-12
Marc Marquez je pokazal, da ima jajca s tem, ko je odšel z najboljšega motorja k enemu Ducatiju. Ene napihljive žabe so si tega še bolj želele kot MM93 sam , dokler tega res ni storil.
Luigi Taveri II.
24. 10. 2023 20.04
-14
Pri Gresiniju že razmišljajo o manjšem keslu , da jih bo MM93 sploh imel kam dati ....
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 19.57
-15
To kar je Stoner povedal Rossiju v Jerezu 2011 pozna ves svet .....in enako bi mu rekel tudi Marco 2011 v Sepangu, če bi mu lahko
Night fly
24. 10. 2023 18.49
+13
kalimeri ,,,,,,preberite si , ali poglejte videe , v katerih "slavne osebnosti ,predvsem bivsi dirkaci -zacensi z Agostinijem govorijo o tem nenadnem preskoku dirkaca st.93 na Ducati. Najmanj kar je so preseneceni , za nekatere je ta poteza nepricakovana. Ali kot je se dodal Agostini , Mark sigurno ne bo sel na sedlo Ducatija za manj kot 15 mio , se manj pa na motor ,ki ne bo imel tovarniskega pecata . S tako specifikacijo ,kot jo zdaj ponujajo mediji ,bi Marko skace lahko ostal kar na "zlatem krilu" -naprej . Jaz bi dodal ,da se je vseeno navelical Japoncev in se seli v Italijo , k "makaronarjem " , ki so tako neprebavljivi nasim "sopotnikom" kalimerom tu na forumu . Da o italij. hrani ne govorim , pa o dekletih ,damah , lepoti dezele , arhitekturi in vsem kar cloveku pozene kri po zilah ,,,torej o vincu ,ki ga v dezeli "makaronarjev " in vsestranske manufakture ne manjka . Skoda , da kalimeri vse to izgubljajo . Ena sama depresija vas je ......... slabe vibracije . Le kaj pravijo vase nezne polovice o vas !!!
Night fly
24. 10. 2023 18.50
+9
Malce sem si spet sposodil misel Preserna o zlahtni kapljici ..........sicer pa ,ko pojete Zdravljico , kako jo zapojete ....s figo v zepu ?
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 19.51
-13
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 19.53
-11
S figo v žepu ? Vi niste držal obljube , da boste odšel, ko gre klovn iz motogp....in stavo sem sprejel .... ponudbe za ulico še nismo dobili...znamke vašega namišljenega motorja še tudi ne vemo...
cbrman
25. 10. 2023 16.21
-4
Agostini je nekoč zapustil MV Agusto in Italijani so mu grozili celo s smrtjo,toliko o omiki Talijanov. No tudi sam Ago je odšel k Yamahi,ker je tam znova postal prvak,enako želi Markec z Ducatijem..Lepe Italijanke,dobro Italijansko vino in lepota dežele Markeca ne zanima,ker vse to ima tudi doma v Španiji..Kolikor vem se Ago nacionale kljub zelo lepim Italijanskim dekletom ni mogel upreti čarom Španskih deklet, namreč poročen je s Španko ,če se prav prebral pred nekaj leti.....
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 18.41
-12
Flajer to imate prav, ko ste rekel, da Casey Stoner se vedno eden najboljsih dirkacev , ki pa ne spreminja svojih pogledov ,svoje osebnosti kadar mu zapase .Zato pa tudi nikoli ni preklical dialoga z Rossijem v garaži Jereza 2011 in se vedno misli, da je imel premalo talenta oz. prevelike ambicije glede na talent. Govorila sta v angleščini (za T3chno)
Luigi Taveri II.
24. 10. 2023 17.50
-13
Nadia Padovani še vedno ne more dojeti, kaj se ji je uresničilo. Žal ji je le, da njenega moža Fausta Gresinija ni več med nami in ne moreta deliti tega izrednega veselja.
Luigi Taveri II.
24. 10. 2023 17.59
-13
Marc Marquez pa gre na motor, za katerega je nekaj naredil le Casey Stoner večina pa tega ni znala izkoristiti, nekateri niti zmagati.
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 17.26
-12
Tudi midva nisva pasla ovc skupaj zato prosim, da se izjasnite o višini zneska, ki ga boste namenil vaši stavi, ki ste mi jo vsilil flajer.
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 17.28
-13
Predvidevam, da moje ulice ne boste kupili . Lahko to uradno potrdite za moje sosede, ki me gnjavijo s tem , odkar ste me pastirsko in osebno napadel in poniževal ?
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 17.30
-13
In se adekvatno opravičite vsem nam , ki ste nas žalil z nakupom ulice , da dokažete da niste pasel ovc ampak , da se tako samo obnašate
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 17.38
-12
ko ste me žalili z : " Veste kaj? Če hočem, kupim vso vašo ulico z vami vred. Stavite? "
Luigi Taveri II.
24. 10. 2023 17.24
-13
Gospod Night fly: " ,,,, jaz sem za vas VI ,nikoli nisva ovce pasla skupaj " Res ste pravi snob, gospod Night in cinkator, čato in vse kar lahko pripišemo eni napihljivi žabi
Night fly
24. 10. 2023 15.47
+12
................pa se to ...in se kaj . Mediji so se razpisali tudi o nenavadni voznji MM ,ki jo je "osvojil " letos .Vsi smo samo debelo gledali kako "nedeljsko "se MM vozi naokrog v dirkah . Resda s padci ,toda brez pretiravanj . Mediji so takrat prenesli to kot ikaze iz garaze , zdaj pa je prislo ven , da je MM zacel tako voziti brz ko so mesece nazaj stekla pogajanja o prestopu , in takrat se je MM odlocil ,da ne bo vec tvegal za Hondo in raje ostal cel za Gresini ,ali pa katero drugo mostvo , takrat je bil v spilu se KTM ,dokler je Pierer izrekel -ne . No ,vsaj nekaj "pametnega " je dirkac st 93 naredil zase ......ohranil cele kosti za Ducati .
Night fly
24. 10. 2023 15.48
+11
...........je ta komentar dovolj prebavljiv za MARTńatorja , in ne siri sovrastva ?
cbrman
25. 10. 2023 16.39
-3
Pierer nima motorja MGP za Markeca,ker ima pogodbo svojih dirkačev za2024 za vse dirkalnike ..Kaki Triller bi komot ispadel ,vendar bi KTM moral plačati visoke odškodnine..2024 ko bo Markec prvak ali vsaj v boju za prvaka s tretjerazredni moštvom Ducatija ,bo Pierer sam prišel do njega ,ker njegovi dirkačeki se hitro ne bodo prvaki..Acosta je se neizkušen,Binder zaletav,Triller pa enostavno prepočasen...Markec je kljub temu,da v 2023 ne dirka na smrt zaHondo ,osvojil podij in morda še kakšnega bo..Rins je sicer zmagal ,ampak po podpisu za Yamaho,ga boli ki.a za Hondo..
Night fly
24. 10. 2023 15.36
+7
Pa se TO ;;; poglejte si zadnji video Stonerja ,ki ga je imel ob dogodku ,dirki pri njemu "doma"v Avstraliji . Precej trde besede o Markecu in njegovo mnenje o Hondi . Zanimivo . Mogoce ga zdaj ne boste vec tako opevali . Zame je se vedno eden najboljsih dirkacev , ki pa ne spreminja svojih pogledov ,svoje osebnosti kadar mu zapase . Skratka , mislim ,da MM ze sedi na zerjavici ,po vseh teh peripetijah in sagi glede odhoda in trdih kritik Hondi .
Night fly
24. 10. 2023 15.49
+7
...........ste bolan ,,,,,,resnicno.Pejte na en pir .
Orange_cat
24. 10. 2023 16.00
-8
Pa tak mir je bil k ni blo tvojga goflanja tule ti 🇨🇭🐔c.... In druge etikirat, da so bolani je prav pateticno...sebe malo povprasaj o zdravju...nje!
Night fly
24. 10. 2023 14.59
+7
Zanimivo je dejstvo ,kako so se pristasi st 93 zelo na hitro spreobrnili , vzeli Ducati za svojega ,ker gre 93 poloziti svoja jajca na ta motor , obenem pa opevajo Martina ,ker je jasno najvecji oponent dirkacem na Ducatijih , ki pa so clani Academia-e Rossija . Zanimivo a ne . Ste kot cucki ,ki cucajo umetno dojko , cuclo . Nekateri smo na Martina opozarjali 3 leta nazaj , jih dobivali po glavi (jaz) , zdaj ste pa kar naenkrat heroji , ki z Martinom tolcete po drugih dirkacih Ducatija ..........a ni to malce podlo? Naa udaru vam je Pecco , ki je se svetovni prvak ,odlicen dirkac ,se posebej pa odlicen ,korekten clovek ,oseba . Kaj vam ni prav ........kaksni ljudje ste to .!
Night fly
24. 10. 2023 15.38
+6
martń ,,,, jaz sem za vas VI ,nikoli nisva ovce pasla skupaj . Glede tega pa ,kar ste napisal .......... recem lahko samo ----a res ?
VR tak Urbin sin
23. 10. 2023 21.42
-16
Lastniki motorjev , ulic , bark, česarkoli....lahko noč.... grem na trsko s slanino in masleno poprovo omako
Jezdimir
23. 10. 2023 20.14
+22
Bravo Peco, samo tako naprej prvak...hehehe
Jezdimir....hehehe
24. 10. 2023 14.22
+17
Boljši je tisti ki zbere več točk, a je tako težko s prazno tintaro dojet?
Jezdimir....hehehe
24. 10. 2023 21.36
+7
Mar si res tako trd da ti ni jasno koliko je 1+1?
vidavidal
23. 10. 2023 17.41
-14
Jao meni, pa kaj mora glavni komentator tako vreščati? Oni drugi normalno razlaga....