MotoGP

Alex Marquez po padcu in zlomu reber ob VN Indije in Japonske

Dankaur, 23. 09. 2023 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski dirkač je po padcu na kvalifikacijah za VN Indije doživel trikratni zlom reber in na dirki v Dankauru ter na VN Japonske naslednji konec tedna ne bo mogel dirkati.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Prevlada Ducatija v Indiji
    02:33
    Iz 24UR: Prevlada Ducatija v Indiji
  • Padec Alexa Marqueza na kvalifikacijah VN Indije
    00:39
    Padec Alexa Marqueza na kvalifikacijah VN Indije
  • Vrhunci sprint dirke na VN Indije
    02:44
    Vrhunci sprint dirke na VN Indije
  • Padec Marca Bezzecchija in Luce Marinija na začetku sprint dirke
    00:41
    Padec Marca Bezzecchija in Luce Marinija na začetku sprint dirke

 

Voznik moštva Gresini Ducati je na kvalifikacijah počasnejše skupine postavil drugi najhitrejši čas, ko je padel s svojega motocikla in se nemudoma prijel za prsni koš. Poznejše kvalifikacije hitrejše skupine je moral izpustiti, saj je po obisku medicinskega centra moral oditi v lokalno bolnišnico, kjer so potrdili zlom treh reber.

Alex Marquez (levo)
Alex Marquez (levo) FOTO: AP

"Žalosten sem. Poleg bolečine v rebrih, ki jo čutim, sem bolj žalosten zaradi svojega moštva, ki bo izpustilo Indijo in tudi Japonsko. Življenje je včasih tako," je novico komentiral mlajši brat Marca Marqueza.

"Na drugem prostem treningu in prvih kvalifikacijah sem bil zelo hiter. Naredil sem napako, ko sem s previsoko hitrostjo zavijal v peti ovinek. Bil sem na bolj umazanem delu proge, pospešil sem in poneslo me je v zrak," je o padcu dodal Alex Marquez.

"Danes (sobota) ali jutri bom odletel domov in se poskušal pozdraviti. Za to bom storil vse, kar lahko. Potem pa upam, da se bom vrnil na VN Indonezije," je zaključil trenutno deveti (108 točk) dirkač v skupnem seštevku kraljevskega razreda.

VN Indije spored
VN Indije spored FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VR tak Urbin sin
23. 09. 2023 21.04
-4
Alex želimo ti hitro okrevanje, tako kot smo letos želeli vsem, ki so imeli manj sreče na dirkaških vikendih ...